Fiola sírva, felindultan magyarázkodott a Vidi-drukkereknek

A Ferencváros tartja a követési távolságot az üldözői előtt, hiszen csakúgy, mint a Puskás Akadémia és a Kisvárda, győzött a labdarúgó NB I 24. fordulójában. A Fehérvár otthonában aratott 2-0-s siker egyúttal azt jelenti, hogy a Vidi idei hetedik bajnoki mérkőzését is elvesztette. Ismét Ryan Mmaee volt a piros-kékek végzete, az FTC csatára szerezte mindkét vendéggólt, az első mesteri találat volt.

Magyar Nemzet
2022. 03. 13. 19:08
Fotó: Tumbász Hédi Forrás: Nemzet Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Négymeccses nyeretlenségi sorozatot (három vereség, egy döntetlen) lezárva a Puskás Akadémia még pénteken simán – és ahogy Bognár György, a vendégek edzője is elismerte: megérdemelten – legyőzte a Paksot, s a Kisvárda is kiheverte a múlt héten a Fraditól elszenvedett vereséget, vasárnap délután bedarálta a Gyirmótot. Mindkét üldözője két pontra megközelítette a Ferencvárost, a listavezető tehát ha nem is győzelmi kényszerben, de azért nyomás alatt futott ki este a Fehérvár vendégeként.

S akkor mit mondjunk a Vidiről? Már az is fújja, aki különösebben nem viseli a szívén a székesfehérvári futball sorsát, hogy a piros-kékek idén mind a hat bajnoki meccsüket elvesztették, a Győrrel szemben ráadásul a kupából is kiestek.

A Fradi ellen azonban összekapták magukat. Noha az első nagy helyzet a vendég zöld-fehérek előtt adódott – a 7. percben Zubkov közeli, éles szögből eleresztett lövése kipattant, Esiti ismételt a tizenhatosról és a felső lécet találta el –, utána teljesen kiegyenlített volt a játék. Igaz, egy hete a Kisvárda egyenesen lefocizta a címvédőt az első játékrészben a Groupama Arénában.

További hasonlóság, hogy Sztanyiszlav Csercseszov, az FTC vezetőedzője ezúttal sem halogatta a csapat átalakítását, már az 52. percben kettős cserére szánta rá magát: Botka és Zachariassen helyett Wingo és Ryan Mmaee jött be.

Az orosz mester a meccs előtt nem véletlenül emelte ki, örvendetes, hogy ismét számíthat a marokkói csatárra. De ne lőjük le a poént… Sőt, a 65. percben újabb ferencvárosi kettős csere következett: ezúttal Bolit és Esitit Marquinhos és Vécsei váltotta. Nem állítjuk, hogy csak ezért, de a Fradi három perc múlva megszerezte a vezetést. Ám ez a gól nem összehangolt csapatmunka, hanem fantasztikus egyéni teljesítmény eredménye volt. Ryan Mmaee a tizenhatoson belül beültette Rust a hintába, tisztára játszotta magát, majd tökéletesen tekert a bal felsőbe (0-1). Mestermunka volt.

A folytatásban a fehérváriak mindent megtettek az egyenlítésért, de ha el is jutottak ziccerig, Dibusz Dénessel egyszerűen nem bírtak. Aztán ahogy az várható volt, a mérkőzés hajrájában, sőt már a hosszabbításban, a 93. percben a Ferencváros egy kontratámadás végén ismét betalált. Ryan Mmaee ezúttal egy lépésről, s onnan is csak másodszorra vette be Kovács kapuját, de hát ez is gól.

Ryan Mmaee a Vidi végzete. Szeptemberben is az ő fejesgóljával nyert az FTC a Mol Aréna Sóstóban és a 3-0-s hazai siker alkalmával is betalált.

Az FTC tehát 2-0-ra nyert, továbbra is öt pont az előnye a Puskás Akadémia és Kisvárda előtt. A Vidi vesszőfutása viszont folytatódik, idén a hetedik meccsét is elvesztette, már csak a hetedik a tabellán, mindössze négy ponttal előzi meg a tizenegyedik Gyirmótot.

Érthető, hogy hatalmas az elkeseredés Székesfehérváron. A találkozó után a hazai drukkerek között persze akadt olyan, aki bírálta a játékosokat. Fiola Attila a szívére vette a kritikát, a partvonalról visszaszólt, majd hosszú diskurzus kezdődött, idővel a válogatott játékos már könnyek között magyarázkodott.

A jelenetet az M4 Sport videóján, ITT lehet megtekinteni.

Az idei harmadik vereség után Nikolics Nemanja tört össze a kamerák előtt. Túlzás nélkül drámai a helyzet Fehérváron. S ha ez nem lenne elég, Kovács Dániel ritkán hallható nyilatkozatot adott az M4 Sportnak a találkozó után. Arról beszélt, hozhatnak új edzőt, de nem ez a gond, hanem az, hogy néhány játékos nem érzi át, milyen nehéz helyzetbe került a klub. Azt is elárulta, voltak már büntetések, veszekedések is, de ez sem segített – mondta a Vidi kapusa.

Előre borítékolhatjuk, ez olaj a tűzre. Lesz még következménye.

NB I, 24. forduló

Péntek 
Puskás Akadémia–Paks 2-0 (1-0), Felcsút, Pancho Aréna, 883 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Favorov (8.), Nunes (67.)

Szombat
Debrecen–Újpest 1-2 (0-2), Debrecen, Nagyerdei Stadion, 6011 néző, jv.: Bogár. Gólszerző: Dzsudzsák (11-esből, 63.), illetve Zivzivadze (5.), Antonov (45+3.)

Mezőkövesd–ZTE 0-0, Mezőkövesd, 850 néző, jv. Pillók.

MTK–Bp. Honvéd 1-0 (0-0), Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1700 néző, jv.: Andó-Szabó. Gólszerző: Grozav (76.). Kiállítva: Petkovics (34.)

Vasárnap:
Kisvárda–Gyirmót 1-0 (1-0), Várkerti Stadion, v.: Antal, gólszerző: Mesanovic (45.).

Mol Fehérvár–Ferencváros 0-2 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 6989 néző, v.: Bognár T. Gólszerző: R. Mmae (68., 90+3.)

Az NB I állása: 1. Ferencváros 49 pont, 2. Puskás Akadémia 44, 3. Kisvárda 44, 4. Paks 34, 5.  ZTE 34, 6.  Újpest 30, 7. Fehérvár 29, 8. Honvéd 28, 9.  Debrecen 28, 10. Mezőkövesd 28, 11. Gyirmót 25, 12. MTK 24.

Borítókép: Ryan Mmaee, a Fehérvár végzete (Fotó: Nemzeti Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.