Milák Kristóf, a vizes vb királya: Én is ember vagyok, elfáradtam

Kétszáz pillangón világcsúccsal győzött kedden, százon a tervezettnél gyengébb idővel pénteken. Milák Kristóf a budapesti vizes vb-n két aranyéremmel (a teljes magyar csapat eddigi két dobogós helyezését teljesítve) fejezte be a szereplését, ami után gyors értékelést tartott a Duna Aréna vegyes zónájában.

2022. 06. 24. 20:15
MILÁK Kristóf
Vizes vb 2022 - Úszás - Milák Kristóf aranyérmes 100 méter pillangón Fotó: Illyés Tibor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milák Kristóf vastapsot kapott, miután átvette a második aranyérmét a hazai világbajnokságon. A közönség hálás a hősnek, aki a hátán cipeli a magyar válogatottat, hozza az eredményeket és mindig őszinte. 

100 pillangón 50,14 másodperces idővel győzött, de előbújt az önkritikus énje.

– A második ötvenem nem volt olyan erős, mint terveztem, mindent megtettem, ez most ennyire volt elég. Jó versenyt akartam, azt legalább megkaptam. Szerettem volna ötven másodperc alá menni, de a világcsúcsra nem is gondoltam, az hülyeség lett volna – jelentette ki Milák, akinek az egyéni legjobbja 49,68, a szám világrekordját pedig az állítólagos mentális gondjai miatt távol maradó Caeleb Dressel tartja (49,45). Utalt is a hiányzó amerikaira a 22 éves magyar klasszis:

Biztos jó lett volna, ha van valaki mellettem, aki húz magával, de a gyengébb időben az is benne van, hogy ez a hetedik napom a vb-n. Én is ember vagyok, elfáradtam.

Gondolhatnánk, most legalább következik a jól megérdemelt pihenő. Igen ám, de augusztus 11-én máris kezdődik az Európa-bajnokság Rómában, úgyhogy nem lehet hosszasan hátradőlni, még két világbajnoki arannyal a nyakban sem.

– Nincs megállás, készülök az Eb-re, ezért sokat nem pihenek majd. Fél hetet, talán öt napot – jelezte Milák, aki megerősítette, hogy továbbra is szeretné minél szélesebb körben kamatoztatni a tehetségét.

MILÁK Kristóf
Milák Kristóf boldogan intett ki a Duna Aréna közönségének. Fotó: Kovács Tamás

– Szeretem az új kihívásokat, az edzőmmel, Virth Balázzsal mindig keressük az új utakat, hazardírozunk, de közben már elértünk egy profi szintet, ezért megtartjuk a biztos alapot – mondta Milák arról, hogy a 200 pillangó marad a középpontban, de mellette egyre nagyobb fókusz juthat más számokra is.

Milák a gyorsváltókkal például kétszer is ötödik helyen végzett a hazai vb-n, a 4×100-as és a 4×200-as férficsapat is ezt a helyezést érte el.

– A váltókkal az ötödik hely nagyon jól megy nekünk vb-n és olimpián. Nem kérdés, hogy az Eb-n ennél szeretnénk előrébb lépni – vázolta fel Milák, aki a szervezésre is kitért:

– Elégedett vagyok a szervezéssel, örültem a lehetőségnek, hogy mi rendezhettük meg a vb-t. Remélem, lesz még ilyen, ha előbb nem, akkor 2027-ben találkozunk.

Öt év múlva ugyanis újra Budapest rendezi meg a vizes világbajnokságot. Milák Kristóf akkor már 27 éves lesz, remélhetőleg még mindig a csúcson.

Borítókép: Milák Kristóf másodszor állt fel a dobogó tetejére a budapesti vizes vb-n (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.