Paks–Fradi – az előzmények alapján előre borítékolható izgalom

Szerda estére kiegyenesedik a tabella a labdarúgó NB I-ben, a Ferencváros bepótolja második elhalasztott mérkőzését is. Sztanyiszlav Csercseszov együttes Paksra látogat, s izgalmas mérkőzésre van kilátás, mert a Paks általában nem ijed meg erősebb ellenfelétől. A hazaiak abban is bízhatnak, hogy a Fradi még messze van a csúcsformától, érezhetően az Európa-liga-nyolcaddöntőre készül, hátrány viszont, hogy a góllövőlista éllovasa, Varga Barnabás ellen kénytelenek kiállni.

Magyar Nemzet
2023. 02. 01. 6:40
null

Szerda estére kiegyenesedik a tabella a labdarúgó NB I-ben, a Ferencváros bepótolja második elhalasztott mérkőzését is. Sztanyiszlav Csercseszov együttes Paksra látogat, s izgalmas mérkőzésre van kilátás, mert a Paks általában nem ijed meg erősebb ellenfelétől. A hazaiak abban is bízhatnak, hogy a Fradi még messze van a csúcsformától, érezhetően az Európa-liga-nyolcaddöntőre készül, hátrány viszont, hogy a góllövőlista éllovasa, Varga Barnabás ellen kénytelenek kiállni.

A közelmúltban rendre izgalmas és érdekes mérkőzéseket játszott egymással a Paks és a Ferencváros. Az előző idényben először Pakson találkozott a két csapat, a Fradi úgy nyert 3-1-re, hogy az akkori paksi vezetőedző, névrokona, Bognár Tamás több vitatható ítéletet hozott. Az azóta már az MTK-tól is menesztett vezetőedző ezt persze nem hagyta szó nélkül, s a nyilatkozata után sem nyugodott, megüzente az MLSZ-nek, nem hagyja, hogy cenzúrázzák...

 

A visszavágóra nagyon felszívta magát a Paks, s parádés játékkal 3-0-ra nyert a Groupama Arénában. Az előző évad harmadik egymás elleni meccse sokáig döntetlenre állt, végül a hosszabbításban Auzqui góljával 2-1-re a Fradi nyert.

Tavaly volt egy negyedik egymás elleni meccs is, a Magyar Kupa-döntője, amit a Ferencváros – miként azt még Bognár György is elismerte – magabiztos, megérdemelt 3-0-s győzelemet aratott.

A 2022–23-as idényben eddig egyszer találkozott a két csapat. A Paks egyenrangú ellenfele volt az FTC-nek a Groupama Arénában. A Fradi vitatható büntetővel egyenlítetett, s végül, ugyancsak hosszabbításban szerzett találattal – Botka fejelt emlékezetes gólt – a 3-2-es győzelmet is kicsikarta.

Szerdán este 18.30-tól a két csapat a negyedik fordulóból elhalasztott mérkőzést pótolja. A Fradi még messze sincs formában, sőt inkább alapozás közben van, érezhetően az Európa-liga-nyolcaddöntőre készül. Egy hete Zalaegerszegen nagy iramú, de sok hibával tarkított meccsen 2-1-re nyert, a hét végén viszont nem bírt a Vasassal (0-0).

 

A Paks szerencsés egyenlítő góllal, Hindrich Ottó kapus hatalmas hibáját kihasználva, 2-2-es döntetlennel kezdte az évet, amivel nem lehet elégedetlen. 

 

Jelentős érvágás viszont, hogy a kisvárdai mérkőzésen a 11 találattal a góllövőlista éllovasa, Varga Barnabás begyűjtötte az ötödik sárga lapját, ezért egymeccses eltiltását tölti, azaz nem léphet pályára a Ferencváros ellen.

 

Változások a Fradinál

A két csapat ma harmincötödszörre találkozik egymással. A Fradi mögött állnak mozgalmasabb napok, eladta az Union Berlinnek Aissa Laidounit, szerződtette viszont nyári Bajnokok Ligája-ellenfelétől, az azeri Qarabagtól a 25 éves ghánai Owusu Kwabenát.

Legfrissebb hírként az Ulloi129.hu olasz sajtóértesülésre hivatkozva pedig arról írt, hogy a Ferencváros kölcsönvenné a holland Vitesse támadóját, a dán Nikolai Baden Frederiksent, aki a Juventust is megjárta. A Fradi állítólag már korábban is megpróbálta Magyarországra csábítani a játékost, akkor azonban nem jártak sikerrel. Frederiksen az előző idényben remekül játszott, tíz gólt szerzett, augusztus óta viszont egyszer sem talált be, ezért is távozhat talán ezúttal.

„A 22 éves csatár a Tirolban a 2020–21-es szezonban kölcsönjátékosként megállíthatatlan volt, másfél éve nem a Fradiba, hanem a holland Vitesséhez igazolt. Ott az első 12 hónapjában gólerősen játszott, tíz gólt is szerzett, augusztus óta azonban nem lőtt gólt” – írja az oldal, mely megerősítette az olasz híreket.

Szerda reggel az FTC hivatalosan is bejelentette Fredriksen szerződtetését. – Lenyűgözött, hogy egy ilyen nagy klub szeretne szerződtetni – mondta a 22 éves dán játékos, aki aPaks ellen még biztosan nem játszik.

– A Vasas elleni meccs után rögtön a Paksra fókuszáltunk. Kielemeztük a játékukat, fel vagyunk készülve mindenre. Az a legfontosabb, hogy előbb tanuljunk a hibáinkból, majd kijavítsuk azokat. A kapu előtti szituációkban még magabiztosabbnak kell lennünk, hogy gólokat szerezzünk. Nem lesz könnyű dolgunk, ám a célunk természetesen nem lehet más, mint a győzelem – fogalmazta meg a várakozásait a Ferencváros vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov.

Könnyen telt ház lehet a mérkőzésen, már keddi hír szerint több mint kétezer jegy elkelt.

NB I, 4. forduló (elhalasztott mérkőzés):

Paks–Ferencváros 18.30

A tabella:
 1. Ferencváros           16  12   2   2    36-13  38 pont
 2. Kecskemét             17   7   8   2    25-17  29
 3. Kisvárda                 17   7   5   5    29-31  26
 4. Puskás Akadémia 17   6   7   4    22-19  25
 5. Debrecen               17   6   5   6    30-27  23
 6. ZTE                          17   6   4   7    25-22  22
 7. Paks                         16   6   4   6    29-28  22
 8. Fehérvár                17   5   4   8    21-25  19
 9. Mezőkövesd          17   5   4   8    19-26  19
10. Újpest                    17   5   4   8    21-30  19
11. Honvéd                  17   4   4   9    17-29  16
12. Vasas                     17   3   7   7    13-20  16

Borítókép: Hahn János Wingo és Samy Mmaee szorításában (Fotó: Paksi FC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.