Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

A kupagyőzelem után Moniznak üzentek a Zalaegerszeg játékosai

Nem feledkeztek meg a közelmúltban menesztett vezetőedzőjükről a Zalaegerszeg futballistái, és a Magyar Kupa szerdai megnyerése után neki is köszönetet mondtak. Kálnoki-Kis Dávid, a Zalaegerszeg csapatkapitánya abba is betekintést engedett, milyen párbeszéd játszódott le közte és Szalay Szabolcs között utóbbi bődületes szabadrúgásgólja előtt. Mondhatjuk: az ígéret szép szó, ha betartják, úgy jó.

Magyar Nemzet
2023. 05. 04. 9:27
MONIZ, Ricardo Zalaegerszeg
Zalaegerszeg, 2023. április 4. Ricardo Moniz, a zalaegerszegi csapat vezetõedzõje ünnepel a MOL Magyar Kupa elõdöntõjében játszott ZTE FC Puskás Akadémia mérkõzés után a zalaegerszegi ZTE Arénában 2023. április 4-én. A ZTE hosszabbítás után 1-0-ra gyõzött, és 2010 után, története során másodszor játszhat a sorozat fináléjában. MTI/Katona Tibor Fotó: Katona Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendes játékidő alatt egyik csapat sem tudott a másik fölé keveredni, így hosszabbítás után dőlt el a trófea sorsa a Magyar Kupa szerda esti fináléjában. A kilencven perc végére azonban már elkészültek az erejükkel a budafoki játékosok, ennek köszönhetően a Zalaegerszeg a 117. percben megszerezte a várva várt első gólt, majd a 122. percben a másodikat is. Utóbbi Szalay Szabolcs nevéhez fűződik, aki remekbe szabott szabadrúgásával vitte be a kegyelemdöfést.

Szalay Szabolcs Zalaegerszeg Budafok Magyar Kupa döntő
Szalay Szabolcs nem hallgatott a Zalaegerszeg csapatkapitányára Fotó: Origó/Csudai Sándor

Pedig a 21 éves játékosnak azt tanácsolta a csapatkapitány, ne a kaput célozza meg, a ZTE inkább igyekezzen megtartani a labdát az utolsó pillanatokban. Szalay nem hallgatott Kálnoki-Kis Dávidra, inkább ígéretet tett neki, és azt be is tartotta.

– Vicces jelenet volt – idézte fel a történteket Kálnoki-Kis a Nemzeti Sportnak. – Van egy kis tapasztalatom benne, ezért mondtam Szalay Szabolcsnak, hogy rúgja le a szögletzászlóhoz a szabadrúgást, tartsuk meg ott a labdát szépen, okosan. Ő erre azt válaszolta, hogy ne már! Aztán mondtam neki, hogy jó, de akkor rúgjon gólt, különben az ellenfél kontrázni fog. Megesküdött, hogy berúgja, és rá lehetett bízni, eszméletlen lövőtechnikája van.

 

A csapatkapitány hozzátette, a Zalaegerszeg játékosai remek fizikai állapotban vannak, ezért pedig Ricardo Monizt és a stábját illeti dicséret. A holland edző hiába vezette a Magyar Kupa döntőjébe a tanítványait, a közelmúltban menesztették, így a legfontosabb mérkőzésen már nem ő irányított, hanem utódja, Boér Gábor. A futballisták nem feledkeztek el Moniz sikerhez való hozzájárulásáról, a finálé után neki is üzentek.

– Ricardo keze nagyon benne van. A teljesítményt, amit ma nyújtottunk, a fizikai állapotunk neki és a stábjának köszönhető. Boér Gabiék többször is elmondták, hogy egy olyan csapatot vettek át, amely tökéletes állapotban van. Ha a mezőnyjátékunkban vannak is elemek, amelyeket sokszor elrontunk, ki merem jelenteni, hogy a fizikai állapotunk nekünk a legjobb az NB I-ben – jelentette ki Kálnoki-Kis, majd Szalay Szabolcs is méltatta korábbi edzőjét.

– Már az idény elejétől az volt a célunk, hogy a következő szezonban valamely nemzetközi kupában elindulhassunk. Ezt Moniz mester tűzte ki célul, amikor megérkezett. Mi hittünk benne, és megvalósítottuk ezt. Biztos vagyok benne, hogy nézte a mérkőzést, és szurkolt nekünk. Köszönjük a munkáját, nagyon fontos volt – hálálkodott a fiatal mesterlövész.

A Zalaegerszeg a kupagyőzelemnek köszönhetően a Konferencialiga selejtezőjében lesz érdekelt a következő idényben.

Borítókép: Ricardo Moniz hozzájárulásáról sem feledkeztek meg a Zalaegerszeg futballistái (Fotó: MTI/Katona Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.