Marozsán Fábiánnak most kell igazán keményen dolgoznia

Az elmúlt napok magyar sportszenzációját teniszben élhettük át. Marozsán Fábián úgy jutott nyolcaddöntőbe a római ATP 1000-es versenyen, hogy a hétfőtől ismét világelső Carlos Alcaraz ellen nyert. Erre a bravúrra a huszonhárom éves magyar teniszező edzője, Palágyi Miklós sem számított.

Magyar Nemzet
2023. 05. 19. 10:32
MAROZSÁN Fábián; ALCARAZ, Carlos
Róma, 2023. május 15. Marozsán Fábián a spanyol Carlos Alcaraz ellen játszik a római salakpályás tenisztorna férfi egyesének harmadik fordulójában 2023. május 15-én. MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őszinte válasz szakadt ki Palágyi Miklósból, Marozsán Fábián edzőjéből, amikor a Nemzeti Sport kérdezte, számított-e tanítványa világra szóló sikerére.

Hogy megveri Alcarazt? Dehogy számítottam!

Lényegében mindenki így volt ezzel, mégis megtörtént a csoda, Marozsán két játszmában győzte le Rómában a jövő héttől ismét világelső spanyol teniszezőt. A magyar játékos előre lép a 135. helyről, új karriercsúcsa a 114. vagy a 115. pozíció lesz hétfőtől.

Palágyi nem volt Rómában, utazó edzőként Pataki Márk segíti Marozsán munkáját, de elárulta, apró előjelei azért voltak a sikernek.

– A római mestertorna előtt indult Cagliariban egy challenger-tornán, ahol a második fordulóban szoros csatát vívott az Australian Openen negyeddöntőig jutó Ben Sheltonnal. Nagyon közel volt ahhoz, hogy kiharcolja a döntő szettet, és már akkor mondtam neki: ezek a teniszezők sem űrlények, a teljesítménye alapján nincs messze a legjobb száztól.

Marozsán önbizalma mindenképp megnőhetett, viszont a Roland Garros hétfőn kezdődő selejtezőjében az Alcaraz elleni siker után a magyar játékosé lehet az egyik legértékesebb skalp. Palágyi is hangsúlyozta, hogy bár a sikert ki kell élvezni, megállásra nincs lehetőség.

– Innentől kezdve még többet, még keményebben kell dolgozni, hogy ezen a szinten maradjon. Mindenben tud még előrébb lépni, technikában, taktikában, erőnlétben is. Fontos, hogy az adogatását tovább csiszoljuk, Rómában már látszott az elvégzett munka, de stabilizálni kell a jó, erős szerváit. Más játékelemeken is dolgozni fogunk, például a védekezésen, a mozgáson, és arra is oda kell figyelnünk, hogy ne sérüljön le, nagy hangsúly lesz a gyógytornán, a prevenciós gyakorlatokon – foglalta össze a feladatokat Palágyi.

Borítókép: Marozsán Fábián (Fotó: MTI/EPA-ANSA/Ettore Ferrari)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.