Pénzért árulják az ingyenjegyeket a Fehérvár sorsdöntő meccsére

Nehéz szavakat találni arra, ami Székesfehérváron történik. A labdarúgó NB I második legértékesebb csapata szombaton a Zalaegerszeg ellen az életéért küzd, ha nem nyer, biztossá válhat a kiesése. A Fehérvár vezetői ingyenjegyekkel akarják a stadionba csábítani a szurkolókat a bajban, ám a rivális csapatok drukkerei egy szoftver segítségével lefoglalták a belépők nagy részét, és az interneten most pénzért árulják azokat. A klub közleményben reagált, de a helyzet nem egyszerű.

Magyar Nemzet
2023. 05. 17. 12:40
null
Székesfehérvár, 2022. november 6. Fehérvári szurkolók a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott MOL Fehérvár FC Ferencvárosi TC mérkõzésen a székesfehérvári Mol Aréna Sóstó stadionban 2022. november 6-án. Fehérvár - Ferencváros 2-2. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szegény embert az ág is húzza, tartja a mondás, ami most a Fehérvár esetében különösen igaz. A csapat katasztrofális idényt teljesít, hiszen az NB I második legdrágább, közel 16 millió eurót érő keretével, válogatott játékosokkal a soraiban az lenne a minimum, hogy a dobogós helyezésekért küzd az együttes, ám két fordulóbval a vége előtt kieső helyen áll. S ha nem nyer a ZTE ellen hazai pályán, már e hétvégén eldőlhet, hogy a másodosztályban folytatja.

Úgy gondolhatták a Fehérvár vezetői, hogy az utolsó hazai, ZTE elleni sorsdöntő meccsre megpróbálják a közönséget kicsábítani a stadionban – ha az eddig mutatott játékkal nem is sikerült, legalább ingyenjegyekkel. A Sóstói Stadion C és D szektoraiba hirdették meg ezeket a belépőket, amelyek tegnap délután el is fogytak az internetes foglalásoknak köszönhetően. Csakhogy nem a Fehérvár szurkolói csaptak le rájuk.

Mint kiderült, a Fehérvár vesztét akaró rivális csapatok, a ZTE, a DVTK, a Fradi és a DVSC drukkerei szúrtak ki az ingyenjegyeket meghirdető klubbal. A Sportál cikke szerint a trollok egy szoftver segítségével 2600 jegyet happoltak el. A Fehérvár próbálja menteni a menthetőt, közleményt adott ki, amelyben elismerte a jelenséget, és leállította a C és D szektorok online „jegyértékesítését”. Egyúttal új szektorokat nyitott meg a fehérváriaknak, de ezeket az ingyenbelépőket már csak személyesen lehet majd kiváltani.

Játékvezető árulja az ingyenjegyeket?

A Fehérvár Médiacentrum írta meg, hogy a közösségi médiában van olyan, aki – viccből vagy sem – 183 feleslegessé vált jegyet árul, „áron alul”, háromezer forintért darabját. A cikk tényként közli, hogy az illető a Magyar Labdarúgó-szövetség kötelékébe tartozó játékvezető, ami ha igaz, külön pikantériát ad a bejegyzésnek.

Ebben az idényben a hazai NB I-es meccsein eddig 3045 volt a Fehérvár átlagnézőszáma, a történtek fényében kifejezetten érdekes, hogy a ZTE ellen mennyien lesznek a lelátókon. Egy biztos, ha nem nyer a Fehérvár, akkor könnyen megpecsételődhet a kiesése, hiszen a hátránya jelenleg két pont a Honvéd és öt a Mezőkövesd mögött, amelyeket matematikailag még megelőzhet. Ők épp egymás ellen játszanak Kispesten vasárnap.

Borítókép: Fehérvári szurkolók a Mol Aréna Sóstó stadionban (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.