A Mol Fehérvár újabb szöget kapott a koporsójába Felcsúton

A labdarúgó NB 31. fordulójának zárásaként a Puskás Akadémia a Mol Fehérvárt fogadta. Mindkét csapat helyzetén csak a győzelem segíthetett lényegesen, ez nagy küzdelmet, de enyhén szólva is közepes színvonalú meccset eredményezett. A második félidőben a hazai csapat szerzett vezetést, ezt a Vidi kiegyenlítette, majd a felcsútiak emberhátrányba kerültek, Zahedi csereként beállva öt percen belül kiállíttatta magát.

2023. 05. 14. 21:04
null
Fotó: Koncz Marton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak a győzelem – csak ez segíthetett a Puskás Akadémián és a Mol Fehérváron is. Előbbi még nem mondott le a dobogóról, ám ahhoz már kevés egy-egy pontokat gyűjtögetnie, utóbbi helyzete pedig egészen világos: az utolsó előtti helyen várta a fordulót, ráadásul az egyik legnagyobb vetélytársa, a Bp. Honvéd a debreceni döntetlenjével két ponttal ellépett tőle. A felcsútiak egyébként, válaszul a vezetőedző menesztéséről szóló pletykákra, a héten egy évvel meghosszabbították Hornyák Zsolt szerződését.

Fotó: Koncz Márton

A Vidi kezdett élénkebben, majd átvette a kezdeményezést a Puskás Akadémia, amely Komáromi révén csaknem vezetést szerzett, ám a fiatal csatár 10 méterről nem találta el az üres kaput. A vendégek a centiket tekintve még közelebb álltak a gólszerzéshez: a 23. percben Houri szögletéből Larsen csúsztatta a labdát fejjel a keresztlécre, a lepattanóból Dárdai szintén a lécet találta el, de ő már lesről. Többnyire a felcsútiak próbálkoztak, de a nagyobb helyzetek a kontrázó Vidi előtt adódtak, a 37. percben például Kodró tekert ziccerből a bal alsó sarok mellé.

 

A szünet után viszont gyorsan vezetést szerzett a Puskás Akadémia: az 53. percben Favorov jobb oldali lapos beadását Kovács kivetődve Gruber Zsombor elé ütötte, aki futtából ballal a bal alsóba passzolt négy méterről – 1-0. Csaknem húsz perc eseménytelenség  után viszont egyenlített a Fehérvár, amikor Kastrati jobbról beadott, Dárdai pedig a büntetőpont közeléből fejjel szépen csúsztatta a labdát a jobb alsó sarokba – 1-1. A felcsútiak hármat cseréltek, beállt Zahedi is, aki egy, majd négy perc múlva is kapott egy sárga lapot, utóbbival járt a piros is. Ennek ellenére a 84. percben a házigazda visszaszerezte a vezetést egy gyönyörű góllal: Slagveer egy remek indítás után jobbról adott be, Komáromi pedig a védőjét megelőzve 6 méterről fejelt a hálóba – 2-1. A hosszabbításban Larsen durva belépőjére a VAR hívta fel a játékvezető figyelmét, aki kiállította a fehérvári légióst.

Maradt a 2-1, amivel a Puskás Akadémia versenyben maradt a dobogóért, a Mol Fehérvár viszont maradt az utolsó előtti helyen kétpontos hátránnyal, és ez azt jelenti, hogy már az Újpest sem eshet ki. 

NB I, 31. forduló

Szombat

Kecskemét–Ferencváros 2-0 (1-0), Széktói Stadion, 4957 néző, jv.: Berke. Gólszerző: Szalai G. (33.), Tóth (83.). Kiállítva: Abena (73.).

Vasas–ZTE 1-1 (0-1), Illovszky-stadion, 1376 néző, jv: Káprály. Gólszerző: Hinora (62.), illetve Németh D. (6.).

Debrecen–Bp. Honvéd 0-0, Nagyerdei Stadion, 5632 néző, jv: Bogár.

Vasárnap

Mezőkövesd–Paks 6-1 (2-0), Városi Stadion, 1126, jv.: Karakó. Gólszerző: Drazsics (5., 38., 70.), Vajda (49.), Brtan (52.), Molnár (79.), illetve Windecker (68.)

Kisvárda–Újpest 2-0 (0-0), Kisvárda, 2670 néző, jv.: Erdős. Gólszerző: Leoni (67.), Ilievszki (80.). Kiállítva: Andzulasz (19.)

Puskás Akadémia–Mol Fehérvár FC 2-1 (0-0), Mol Aréna Sóstó, 2043 néző, jv.: Vad II. Gólszerző: Gruber (53.), Komáromi (84.), illetve Dárdai (71.). Kiállítva: Zahedi (79.), illetve Larsen (92.)

Borítókép: Kodro hiába volt aktív, a Fehérvár kikapott, és közel áll a kieséshez (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.