Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Rossi lassan már csak Szoboszlaiban bízhat + videó

A magyar labdarúgó-válogatott keretének idegenlégiós tagjai közül megint Szoboszlai Dominik vitte a prímet. A Liverpool játékosa mellett a svájci Servette védője, Bolla Bendegúz és az angol Barnsley játékosa, Callum Styles zárt jó hetet. Még az a szerencse, hogy a külföldön játszók közül „csak” egy ember sérült meg, bár Sallai Roland izomrostszakadása nagyon fájhat a novemberi Eb-selejtezők előtt.

2023. 10. 30. 4:55
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehet, hogy sokan cserélnének Ádám Martinnal. A Vasasban nevelkedett csatár a hétvégén bajnok lett, zsinórban a második szezonban akasztják a nyakába a dél-koreai bajnokság aranyérmét, miután az Ulszan Hyundai 2-0-ra legyőzte a Tegu együttesét, ezzel három fordulóval a bajnokság vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert a dél-koreai bajnokságban. A Varga Barnabás sérülése miatt a válogatottban várhatóan több lehetőséget kapó Ádám 85 percet töltött a pályán, összehozott egy sárga lapot, ebben az évadban a bajnokságban eddig 27 meccsen öt gólt és négy gólpasszt ért el. szövetségi kapitány számára létkérdés, hogy a november 16-i és 19-i két Eb-selejtezőig Ádám játékban maradjon.

Liverpool FC v Nottingham Forest - Premier League
Szoboszlai először jelentkezett gólpasszokkal a Premier League-ben   (Fotó: Getty Images/Jan Kruger)

A magyar válogatott keret összeállításakor szóba jöhető idegenlégiósok közül kitett magáért. A válogatott csapatkapitánya a múlt héten ünnepelte a 23. születésnapját, de nem a Toulouse elleni Európa-liga csoportmérkőzésen, hanem a Nottingham Forest elleni bajnoki meccsen ünnepelt. Olyat tett, amit korábban nem: kiosztott két gólpasszt a Premier League-ben, a csapata 3-0-ra nyert. Azon már meg sem lepődtünk, hogy megint, a tíz Premier League-forduló alatt harmadszor választották meg a legjobbnak a csapata mérkőzésén. A Pool a negyedik helyen várja a folytatást az angol bajnokságban.

Angliában és a kulcsembereknél maradva következik a sorban: a Bournemouth játékosa meglepő módon kikerült a kezdőcsapatból, a 82. percben csereként lépett pályára a Burnley-t 2-1-re legyőző együttesben. A Bournemouth a 17. helyen áll a PL-ben.

A szigetországi magyar kontingenst erősíti Callum Styles, a harmadosztályú Barnsley középpályása. Styles közepes hetet zárt: kedden a Shrewsbury ellen 3-0-ra nyert a csapata, a válogatott fáradhatatlan játékosa gólt szerzett, de megkapta az ötödik sárgáját, így kénytelen volt kihagyni szombaton a Fleetwood elleni 2-2-re végződő meccset. A Barnsley az ötödik helyen várja a folytatást.

Nincsenek játékban 

A Bundesligában nem voltak foglalkoztatottak a magyarok: továbbra is a sérülés utáni rehabilitációját tölti, a középpályást nem is nevezte a klubja, az Union Berlin a Bajnokok Ligája-csoportkörre. A Haladás neveltjének a csapata 1-0-ra kikapott a Napolitól, és továbbra is pont nélkül áll a sorozatban. Az Union nincsen kirobbanó formában, a hétvégén a Werder Bremen ellen 2-0-s vereséget szenvedő csapatban. A berlini csapat a 15. helyen áll a Bundesligában.

Germany - Hungary
Gulácsi nem kapott lehetőséget (Fotó: Tom Weller)

a kispadon ült, nem szerepelt a keretben az RB Leipzig BL- és Bundesliga-meccsén. Előbbit 3-1-re, utóbbit 5-0-ra nyerték a „Vörös bikák”. A Lipcse a Bundesligában az ötödik, a BL-csoportban a második, továbbjutó helyen áll.

nélkül nyert a Hoffenheim idegenben a Stuttgart ellen 3-2-re, a válogatott védő még nem tudta beverekedni magát a német bajnokság hatodik helyén álló Hoffenheim kezdőcsapatába.

Sallai Rolandnak nincsenek ilyen problémái: a szezont kiváló formában kezdő csatár azonban megsérült a Topolya elleni Európa-liga csoportmérkőzésen. A legfrissebb orvosi jelentések szerint heteket kell kihagynia, veszélybe került a játéka a novemberi Bulgária és Montenegró elleni Eb-selejtezőkön. Sallai csapata, a Freiburg vasárnap a listavezető Leverkusentől kapott ki 2-1-re, és a nyolcadik helyen várja az újabb fordulót.

Sallai szerbek elleni bombagólja:

 

Bezzeg a Ligue 1-ben

Nego Loic, a Le Havre játékosa végigjátszotta Bölöni László csapata, a Metz elleni gól nélküli döntetlenre végződött mérkőzést. Nego együttese a 13. a 18 csapatot felvonultató francia élvonalban.

… és a Serie B-ben

sajnos nem szerepel rendszeresen az olasz másodosztályú Pisa csapatában. Az előző héten kedden a Lecco ellen hazai pályán 2-1-re elveszített meccsen Nagyot a szünetben 0-1-es állásnál lecserélték. Vasárnap a Venezia volt a Pisa ellenfele, Nagy csapata újfent 2-1-re kapott ki, a magyar középpályást nem nevezte az együttese, amely a 15. a 20 csapatos olasz másodosztályban.

Cipruson hiányzott a játékperc

hétfőn a Paphosz elleni győztes meccset, vasárnap a gól nélküli döntetlennel zárult, a Gyurcsó Ádámot a 64. perctől bevető Larnaka elleni találkozót nézte végig az Omonia Nicosia kispadjáról. A válogatott védő csapata a negyedik helyen áll a ciprusi bajnokságban. Az Apollon légiósa, Varga Kevin a 69. percben lépett pályára csereként a Paphosz elleni 3-0-s vereség alkalmával. Varga csapata a második a bajnokságban.

A biztos lábú tizenegyesrúgók

A Sporting Kansas City játékosa, Sallói Dániel értékesítette az utolsó 11-est a San José elleni MLS-mérkőzésen. Sallói csapata ezzel bejutott a MLS rájátszásába, majd ott meglepetésgyőzelmet aratott, a St. Louis elleni 4-1-es siker alkalmával a magyar támadó állította be a végeredményt.

Sallói tizenegyese 6:52-nél:

A szintén az észak-amerikai profi labdarúgóligában szereplő is gólt szerzett, a változatosság kedvéért tizenegyesből. A volt kispesti játékos csapata, a Philadelphia meccsén volt eredményes; Gazdagék 3-1-re nyertek a New England Revolution ellen.

Bolla-gól Svájcban

A svájci Servette játékosa, Bolla Bendegúz a 64. percben állt be csereként, ő szerezte csapata harmadik gólját a Luzern elleni bajnoki találkozón. Bolla csapata a negyedik helyen áll a svájci bajnokságban. 


Tamás Márké, a Neftci Baku az ötödik az azeri bajnokságban, a válogatott védője végigjátszotta a Sabah Baki elleni 1-0-s vereséggel végződő összecsapást.
Kleinheisler László továbbra is sérült, a görög Panathinaikosz így nem számíthatott a magyar válogatott középpályásának a szolgálatára a Panszerraikosz elleni 5-0-ra megnyert mérkőzésen. A Pana az első a görög bajnokságban.
A török Rizespor a kilencedik a húszcsapatos Super Ligben. Mocsi Attila klubja hazai pályán kapott ki 1-0-ra a Galatasaray-tól, Mocsi mindvégig pályán volt a találkozón.

Borítókép: Lassan Szoboszlai marad az egyetlen bevethető kulcsember (Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila) 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.