Jürgen Klopp szerint vasárnap nem győzik le 7-0-ra a Manchester Unitedet

Gyakorlatilag csupán néhány óra kellett ahhoz, hogy a nemzetközi porondról újra a Premier League-re irányuljon a figyelem Angliában. A Manchester United kiesett a Bajnokok Ligájából, a Liverpool csoportelsőként jutott tovább az Európa-ligában, és a két patinás csapat, a két ősi ellenfél vasárnap egymással csap össze. A két edző már erről beszélt a pénteki sajtótájékoztatókon.

2023. 12. 15. 18:46
null
FBL-ENG-PR-MAN UTD-LIVERPOOL Fotó: AFP/PAUL ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha Liverpool és Manchester United, akkor rengeteg nagy csata juthat az eszünkbe, de az angol sajtó nem tekint vissza túlságosan messze az időben. Csak idén március 5-ig, amikor is a Liverpool 7-0-ra kiütötte ősi riválisát, és ez az igazán ritka eredménnyel zárult mérkőzés mindkét fél sajtótájékoztatóján szóba került pénteken délután. Az Anfield Roadon Jürgen Klopp nem sok szót vesztegetett a múltra:

(Fotó: AFP/Paul Ellis)

– Annak az eredménynek nincs semekkora hatása a vasárnapi mérkőzésre. Furcsa eredmény volt, ilyen legfeljebb egyszer jön össze az életben egy szintű rivális ellen, ráadásul gyakran nem az a csapat merít belőle, amelyik nyert, hanem az, amelyik kikapott. Most is különleges meccset várok, de természetesen nem ilyen eredménnyel.

Manchesterben Erik ten Hagot éppen arról faggatták az újságírók, hogy nem kísért-e majd a súlyos vereség emléke, és a 0-7 fényében most megelégedne-e egy 2-1-es kudarccal a listavezető otthonában. 

Megijed-e a Manchester United a múlt miatt?

– Én akkor sem láttam ijedtséget a játékosaimon, most sincs okuk félni – felelte. – Az első félidőben nem volt semmi baj, utána azonban kaptunk néhány nagy ütést, és akkor valóban összeomlottunk. Ez most nem fordulhat elő még egyszer, ez nem a jelen, hanem a múlt. A két csapat azóta viszonylag jelentősen átalakult, többeknek nincs is személyes emlékük a márciusi meccsről. Odamegyünk, és tudom, a játékosaim az első perctől fogva magabiztosak lesznek, mi pedig a győzelemre készítjük fel őket.

Jürgen Klopp örömmel számolt be arról, hogy a csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen senki sem sérült meg. Ezzel együtt akadnak gondjai, mert Joel Matip, Andy Robertson, Alexis Mac Allister, Thiago Alcantara, Stefan Bajcetic és Diogo Jota játékára sem számíthat. Több alapemberét is pihentette , Alisson, és Mohamed Szalah el sem utazott Belgiumba, és Luis Díaz pedig nem szállt be a kispadról a mérkőzésbe.

Erik ten Hag sem készülhet felhőtlenül a rangadóra. A csapatkapitány Bruno Fernandes a színes lapjai miatt az eltiltását tölti, Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Mason Mount, Anthony Martial, Harry Maguire és biztosan nem szerepelhet a keretben sérülés miatt, viszont minden jel szerint visszatérhet a pályára, és jó esély van Luke Shaw játékára is. 

Eric ten Hag most számíthat Marcus Rashford játékára  (Fotó: AFP)

A Manchester United holland menedzsere elismerte, a Liverpool ebben az idényben rendkívül jól teljesít, de szerinte ez nem számít, az ő csapata a kudarcok ellenére is egyenrangú ellenfele volt például a Bajnokok Ligájában a Bayern Münchennek is, ezért remek teljesítményt vár a futballistáitól az Anfield Roadon is. Jürgen Kloppot arról kérdezték, hogy a Liverpool a legutóbbi három mérkőzését is hátrányból fordítva nyerte meg, és ez mennyire erősíti mentálisan a csapatát.

Mit jelent az első hely a Liverpoolnak?

– Igen, a visszatérő győzelmek mindig sokat segítenek. Már a szezon elején tudtam, hogy nagyon jó csapatunk van, remek játékosokat hoztunk, és a régiek is mind kiválóak. Rendszeresen túljutottunk a nehéz pillanatokon, ami táplálja az önbizalmat és a hitet is abban, hogy bármi történjék is, az utolsó percig nem szabad feladni. Még mindig sok minden új, de már egyre jobban megismerjük egymást, és tetszik, ahogyan alakul a csapat. Azt nem tudom, mennyire és mire leszünk jók, de látom a fejlődést, és ez az, amire igazán szükségem van. Persze, látom a gondokat is, idő kell ahhoz, hogy megtaláljuk a stabilitást.

 

A Liverpool menedzsere arra is felhívta a figyelmet, hogy az angol futballban a december a legkeményebb hónap, és nekik itt kell most megmutatniuk, hogy mennyire erősek. Tudja, amikor december elején a tabella élén áll a csapat, az emberek képzelete meglódul, de az övé nem, túl régóta van a szakmában ahhoz, hogy ez neki bármit is jelentsen. Persze, elismerte, az első jobb, mint a tizennyolcadik vagy a huszadik hely, de ez egyelőre még mindig csak egy pozíció, és továbbra is rendkívül keményen kell dolgozniuk, ami nagyon nehéz, amikor nincs igazán idő a regenerálódásra, de mindenképpen meg kell tenni.

Borítókép: Jürgen Klopp és Erik ten Hag csapatai vasárnap csapnak össze (Fotó: AFP/Paul Ellis)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.