Lisztes Krisztián és fia együtt élnek, szoros az apa-fia kapcsolat

Ifjabb Lisztes Krisztián még mindig csak 18 éves, de a tavasszal berobbant a Ferencváros felnőtt csapatában, s 24 NB I-es meccsen már 11 gólja van. Apja, a korábbi 49-szeres válogatott Lisztes Krisztián fiatalon igazolt a Fradiból a Bundesligába, ezt az utat járja a fia is, aki jövő nyáron csatlakozik az Eintracht Frankfurt csapatához. Az apa a Mandinernek nyilatkozott a bensőséges kapcsolatukról, a költözésig még kiélvezik, hogy együtt élnek.

2023. 12. 19. 18:33
LISZTES Krisztián
Budapest, 2023. május 6. A ferencvárosi Lisztes Krisztián ünnepel, miután gólt szerzett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkõzésen a Groupama Arénában 2023. május 6-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem mondom, hogy maradéktalanul elégedett vagyok ezzel az évével, de büszkeség tölt el, ha az összképet nézem – értékelte Lisztes Krisztián a fia teljesítményét a Mandiner interjújában. – 18 évesen stabil tagja lett a Ferencvárosnak, leigazolta a Bundesliga első osztályában szereplő Eintracht Frankfurt, és bekerült az U21-es válogatottba is. Jól viseli a népszerűséget és azt, hogy sokat foglalkoznak vele, mindez nem befolyásolja a teljesítményét.

LISZTES Krisztián; CORBU, Marius Dumitru
Lisztes Krisztián jövőre a Bundesligában folytatja apja nyomdokába lépve. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ifjabb Lisztes a tavasszal lett alapember a Fradiban, s bár az ősze nem volt olyan hangos, Dejan Sztankovics irányítása alatt gyakran a kispadra szorult, sokan nagy reményeket fűznek a jövőjéhez. A Frankfurt mindenképpen nagy ugrás lesz, már csak az országváltás miatt is, de ebben az apja segíteni tudja, hiszen az idősebb Lisztes német bajnok is volt a Werder Bremen színeiben.

– Nyilván kapcsolatban vagyunk a klubbal, örültem is neki, hogy a közelmúltban egy ötöst rúgtak a Bayern Münchennek – fogalmazott Lisztes Krisztián. – Biztos, hogy minél inkább közeledik a nyári felkészülés, egyre intenzívebb lesz a kontaktus. Nagyon büszke is vagyok arra, hogy ennyire fiatalon egy neves Bundesliga-egyesülethez igazol, de Krisz tavasszal még fejben és lélekben is 100 százalékos erőbedobással a Fradi sikereire, a minél eredményesebb nemzetközi kupaszereplésre és az újabb bajnoki cím megszerzésére koncentrál.

Mint az interjúból kiderült, apa és fia együtt élnek, igyekeznek sok közös programot szervezni. – Nagyon szoros a kapcsolat közöttünk, de a szakmai értékelést meghagyom a Dejan Sztankovics vezette stábnak. Ezzel együtt természetesen a foci a közös nyelvünk, vannak bizonyos szituációk, amiket átbeszélünk Krisszel.

Év elején indul a jegyvásárlás az Olympiakosz ellen

Január 9-től lehet jegyet vásárolni a Ferencváros–Olympiakosz mérkőzésre a labdarúgó Konferencialiga egyenes kieséses szakaszában. A párharc első felvonását február 15-én, csütörtökön Görögországban rendezik, míg a visszavágóra egy héttel később, február 22-én este 21 órától a budapesti Groupama Arénában kerül sor. A Ferencváros az F csoportban másodikként végzett, míg görög ellenfele az Európa-liga A csoportjának harmadik helyezettjeként került át a Konferencialigába. Az egyenes kieséses szakasz első körében a nyolcaddöntőbe jutás a tét.

Borítókép: Lisztes Krisztián a Fradi egyik kedvence (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.