A francia játékosok folytatják a harcot a választások után

A francia labdarúgó-válogatott több játékosa is örömmel nyugtázta a francia választások eredményét, miszerint a második fordulóban a radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés a harmadik helyre szorult az Új Népfront nevű baloldali szövetség, valamint Emmanuel Macron francia elnök Együtt nevű pártszövetsége mögött. Megkönnyebbülés – posztolta Aurélien Tchouaméni, s Jules Koundé, Ousmane Dembélé és Marcus Thuram is üdvözli a francia nép akaratát.

2024. 07. 08. 8:32
francia válogatott
A francia játékosok ünneplik a Portugália ellen 11-es párbajban kivívott továbbjutást Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Most már tudjuk, a francia válogatott miért szerepelt eddig a várakozások, egyben mélyen a tudása alatt az Európa-bajnokságon. A politika, a választások, a Franciaország jövője fölött érzett nyugatalanság vonta el a játékosok figyelmét és kötötte béklyóba a lábukat. Mostantól azonban csillogó játékot várhatunk a franciáktól, hiszen megkönnyebbülten fogadták, hogy az első fordulóban győztes Nemzeti Tömörülés a harmadik helyre szorult a francia választások második fordulójában.

francia választások, francia válogatott, Franciaország, foci Eb 2024
Immár teljes a boldogság a francia játékosok körében. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Az elmúlt hetek aggodalma után óriási a megkönnyebbülés. Gratulálok minden franciának, akik mozgósítottak azért, hogy ezt a gyönyörű országot, Franciaországot ne a szélsőjobb kormányozza” – írta az X-oldalán Jules Koundé, a francia válogatott és a Barcelona jobbhátvédje, aki Kylian Mbappéhoz hasonlóan közismert a politikai aktivitásáról.

Marcus Thuram az édesapjától, a világbajnok Lilian Thuramtól örökölte a politika iránti érzékenységét. Ő még Koundénál is fennköltebben és harcosabban fogalmazott az Instagram-sztorijában:

„Gratulálunk mindazoknak, akik reagáltak a gyönyörű hazánkra leselkedő veszélyre. Éljen a sokszínűség, éljen a Köztársaság, éljen Franciaország! A harc folytatódik.”

Ezúttal azonban olyanok is véleményt nyilvánítottak, akik különben távol tartják magukat a politikától.

„A nép győzelme” – írta ugyancsak az X-en nemes egyszerűséggel Aurélien Tchouaméni, a Real Madrid középpályása.

Ousmane Dembélé még ennyire sem cifrázta, csupán egy mosolygós képet közölt magáról az Instagram-sztorijában.

Kylian Mbappé, aki a Portugália elleni negyeddöntő előtti sajtótájékoztatón nyíltan agitált a Nemzeti Tömörülés ellen , egyelőre nem nyilvánított véleményt, és a közismerten keresztény Olivier Giroud sem kommentálta a francia válaszások eredményét.

Franciaország kedden 21 órától Spanyolországgal mérkőzik meg az Európa-bajnokság első elődöntőjében.

A Franciaország–Portugália Eb-negyeddöntő elemzése a Szpíker korneren:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.