Az olaszok ellen folytatják férfi pólósaink a szerdai negyeddöntőben

Megvan férfi-vízilabdaválogatottunk ellenfele a párizsi olimpia egyenes kieséses szakaszában. Egy biztos, a szerbek elleni formára nagy szüksége lesz Zalánkiéknak, ugyanis a világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes olaszok ellen ugranak medencébe. Leendő ellenfelünk remek formában van, a csoportküzdelmek során mindössze a görögöktől szenvedett 9-8-as vereséget.

2024. 08. 05. 20:41
Fotó: Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar férfi-vízilabdaválogatott az olimpia csoportkörének utolsó fordulójában 17-13-ra legyőzte a címvédő Szerbiát. A magyar csapat főként parádés második negyedével alapozta meg a sikert, akkor hét gólt dobott. Az eldőlt, hogy Magyarország a csoportja harmadik helyén zárt, és most már az is ismert, hogy melyik válogatott ellen játszik a szerdai negyeddöntőben.

Varga Zsolt szerint csapatának akkor van esélye a negyeddöntőben, ha a szerbek legyőzése után a talajon maradnak játékosai   Fotó: Csudai Sándor

Ugyanis az amerikai válogatott 14-11-re legyőzte a horvát csapatot az utolsó csoporttalálkozón, így eldőlt, hogy az olaszok zártak a második helyen, azaz ők lesznek Varga Zsolt tanítványainak ellenfelei a szerdai negyeddöntőben. Egy biztos, ha valóra akarják váltani az álmaikat Vogel Somáék, akkor a szerbek ellen a második negyedben mutatott formájukat kell hozniuk. A világbajnoki ezüst- és Európa-bajnoki bronzérmes olaszok a francia fővárosban remekeltek a csoportmeccsek során, először hétfőn kaptak ki, mégpedig a csoportrangadón, melyen a görögök bizonyultak jobbnak 9-8-ra.

A szerbek elleni sima győzelemmel kapcsolatban a játékosként olimpiai bajnok Varga Zsolt elmondta, egy ilyen siker után is a talajon kell maradni, és ugyanúgy a jó dolgokat kell megtartani a folytatásra. A kapitány az ellenféllel kapcsolatban közölte, itt már nincs jó vagy rossz ellenfél, hiszen mind a magyar, mind az olasz játszott már kiválóan és gyengébben is ezen a tornán.

Varga Dénes úgy véli, a teljesítmények azért voltak hullámzóak, mert a csoportmeccseknek nem volt igazi tétje    Fotó: Csudai Sándor

Az utolsó válogatott tornáján szereplő 37 éves Varga Dénes elmondta, eddig hullámzó volt a teljesítményük vélhetően amiatt, hogy az olimpián még nem volt éles mérkőzésük, mivel mindenki tudta, hogy a negyeddöntővel kezdődik igazán a viadal. Pekingben úgy lett olimpiai bajnok, hogy nem is tudta a lebonyolítási rendszert, most tudja, de egyáltalán nem érdekli.

– Persze jó lett volna addig egy kicsivel több önbizalmat gyűjteni, de a csalódások arra tanítanak, hogy alázatosabban, pontosabban, fegyelmezettebben kell játszani, ezen is átestünk szerencsére – jelentette ki Varga Dénes. Egy biztos, az olaszok ellen a lehető legjobb teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy az elődöntőben, és ne az 5–8-ig helyig folytassák pólósaink.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.