Kritizálta élete klubját a Fradi-legenda Szucsánszki Zita

Tavaly nyáron a Ferencváros női kézilabdacsapatának legendájaként távozott Szucsánszki Zita a zöld-fehér együttestől, hogy a vele együtt elköszönő vezetőedző férje, Elek Gábor új csapatában, az Esztergomban folytassa karrierje utolsó szakaszát. Szucsánszki most egy interjúban kritizálta élete klubját, mint mondta, már nem tud azonosulni azzal, ami a Fradi háza táján történik.

2024. 08. 06. 15:41
SZUCSÁNSZKI Zita
Szucsánszki Zita már nem tud azonosulni azzal, ami a Fradi háza táján történik. Fotó: MTI/Kovács Anikó
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem túlzás, Szucsánszki Zita számára a Fradi az élete klubja, hiszen 2005 és 2023 között, tehát megszakítás nélkül 18 éven át szerepelt ferencvárosi színekben, ott lett magyar válogatott, háromszor magyar bajnok, EHF-kupagyőztes, kétszer KEK-győztes és tavaly nyáron BL-ezüstérmesként zárta le a zöld-fehér korszakát.

HANSEN, Anne Mette; SZUCSÁNSZKI Zita; RJU Un Hi
Szucsánszki Zita a Fradi igazi legendája volt. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szucsánszki a kézilabdás sikerek mellett a magánéletében is megtalálta a boldogságot a Fradinál, hiszen az edzője, Elek Gábor lett a férje. A vesztes BL-döntő után együtt távoztak, hogy Esztergomban folytassák közös életüket és pályafutásukat az akkor még másodosztályú helyi csapatban, amellyel idén feljutást ünnepeltek az NB I-be.

A 132-szeres válogatott Fradi-legenda hosszabb interjút adott a HajráZöldek YouTube-csatornának, és a beszélgetés egy pontján kritikát fogalmazott meg a Fradi jelenlegi koncepciójával szemben. Az volt a kérdés, hogy egy nap visszatérne-e a Ferencvárosba, mire Szucsánszki így felelt:

– Ezen most nem gondolkodom. A Fradinál elindult egy olyan dolog, amivel annyira nem tudok azonosulni. Nem az utánpótlásról van szó, hanem a felnőtt szintről, ahol nagyon sok a külföldi. Nekem sokkal szimpatikusabb, amikor magyar fiatalokkal próbálunk valamit elérni. Ennek persze az a hátulütője, hogy úgy nem jutsz el BL-döntőbe.

A válogatott érdeke miatt több magyar játékos kellene

Szucsánszki később azzal magyarázta a kritikát, hogy az anyagi támogatásért cserébe a Fradinak feladata lenne a válogatott erősítése, ami a magyar játékosok előtérbe helyezésével lehetséges.

– A magyar szövetség komolyan támogatja a klubokat, ebből úgy vélem játékosok képében vissza is kellene adni, hogy a válogatott is erősödhessen – fogalmazott Szucsánszki. – Hisz ha a válogatottnak jól megy, az a klubok számára is pozitív. Sajnos azonban fogynak a játékosok.

Szucsánszki kritikájának némileg ellentmond, hogy a jelenleg az olimpián szereplő, ott kedden Svédország ellen az elődöntőbe jutásért küzdő magyar válogatott 14 fős keretéből hat Fradi-játékos, ezzel a zöld-fehérek adják a legtöbb kézilabdázót az együttesnek. Összehasonlításképpen a nagy rivális Győri ETO mindössze Győri-Lukács Viktóriát adta a párizsi csapatba.

A teljes interjú itt nézhető meg:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.