idezojelek

DK-ítélet: Márki-Zay a hibás

Azt eddig is tudtuk, hogy nem Barkóczi Balázs pártszóvivő a legélesebb kés a DK fiókjában, csak az nem világos, hogy miért kérkedik ezzel.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Azt eddig is tudtuk, hogy nem Barkóczi Balázs pártszóvivő a legélesebb kés a DK fiókjában, csak az nem világos, hogy miért kérkedik ezzel. Ilyeneket ír a vasárnap képviselői mandátumot szerzett ember: „Látom, hogy a vereség után néhány ellenzéki is Gyurcsány Ferencet emlegeti […], valóban van itt egy Gyurcsány-szál a háttérben, csak nem úgy, ahogy elsőre gondolják, meg nem is annyira a háttérben.” És diadalittasan előáll a maga fabrikálta ellenérvvel: „2019, önkormányzati választás – nincs Márki-Zay Péter, Gyurcsány Ferenc pedig felszántja az országot az egész kampányban. 2022, országgyűlési választás – Gyurcsány Ferenc nem folytathat országos kampányt, mert erre kéri Márki-Zay Péter, aki végigkampányolja az országot. Eredmény: kétharmados Fidesz-győzelem, a 2019-ben megnyert városok jelentős többségében veszít az ellenzék.”

Barkóczi lakáj következtetése: Márki-Zay a kétharmad felelőse.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csak szólok, 2010-ben, 2014-ben és 2018-ban is kétharmaddal nyert a Fidesz. Erről azonban Barkóczi hallgat, mint hal a szatyorban. Az egészben persze nem Láriferi mentegetése a lényeg, hanem az ájult tisztelgés a leépült vezér előtt. A szervilis megfelelés. Csontig, ahogy a pártranglétra megköveteli… (Az ősi kultúrákban is áhítat övezte a törzs bomlottjait. Szavukat itták, lábnyomaikat archiválták.)

Egyébként a kétségbeejtő Márki-Zaynak vannak tiszta pillanatai. Minap például kijelentette: nem rá mondtak nemet a választók, hanem szemkilövőhegyire. Borzasztó tehertétel. Ha föltűnik az egyik oldalon, a választók jelentős része fut a másik irányba.
Talán nem kellett volna vállalni vele a stafétát.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és Barkóczi Balázs, a párt szóvivője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.