idezojelek

Az ötvenhatosukat is kizárnák

Szotyori-Lázár Zoltán kezdeményezni fogja Murányi Levente 1956-os forradalmár kizárását a Jobbikból.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

„Szomorú látni, amikor az időskori demencia utoléri az 1956-os forradalom emblematikus figuráit is, és elborult elmével összevissza nyilatkozgatnak” – reagált Murányi Levente 1956-os forradalmár, korábbi Jobbik-alelnök egyik minapi interjújára párttársa, Szotyori-Lázár Zoltán, aki azt is hozzátette, kezdeményezni fogja Murányi kizárását a pártból. „A 66 évvel ezelőtti pozitív tettek sem mentesítenek senkit az alól, hogy ha ordas hazugságokat állít valakiről, azért jogi és erkölcsi elégtételt adjon”. Az előzmény: Murányi pár napja azt nyilatkozta, hogy az újdonsült elnök, Gyöngyösi Márton „nem is hazaáruló, több annál: nemzetáruló”. Jakabot szimplán lehülyézte, a pártról pedig közölte: „Az egész Jobbik a pénzről szól.” Lehet mondani, korrekt képet rajzolt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A haragos Szotyori-Lázár (aki egyébként Vona Gábor keresztfia) nem ismeretlen az olvasó előtt. Ő volt az, aki pár éve kijelentette: „Az erdélyi magyarság nagyobb része […] megvehető egy marék üveggyönggyel. Köreikben a magyarországinál is nagyobb mértékű az elhülyülési hajlamosság – írta, majd az egyik megdöbbent hozzászólásra így válaszolt. – Maguk odaát nem szent tehenek, akiket nem lehet kritizálni, hanem sajnos egy elbutulásra fokozottan hajlamos massza.” Más alkalommal a Soros-szervezetek munkáját értékelte a tenyérbe mászó ember: „Egy részük kifejezetten értékes, nagyon magas szakmai színvonalú és pótolhatatlan munkát végez, elsősorban a Transparency International.” Ez azért volt érdekes, mert pártja évekkel korábban még arról beszélt, leszámolnak az ilyen jogvédő szervezetekkel. De hát az még a régi, harcos időkben volt, a Jobbik végzetes gerincsérülése előtt.

Borítókép: Murányi Levente, a Jobbik volt alelnöke beszél a párt megemlékezésén a budapesti Corvin közben az '56-os forradalom és szabadságharc emléknapján, 2014. október 23-án (Fotó: MTI/Beliczay László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.