időjárás -2°C Adél 2023. január 29.
logo

A DK hálójában

Pilhál György
2022.11.26. 06:59
A DK hálójában

Hogy le ne maradjunk a Demokratikus Koalíció legfrissebb meglátásairól, a Gyurcsány-párt időről időre közleményt ad ki az eresztékeiben recsegő Orbán-rezsim legújabb népnyúzó lépéseiről. Minap az ábrándos tekintetű Varga Zoltán honatya szerkesztette az esedékes kommünikét. (Varga, aki néhány éve az egyszemélyes szexbotrányba keveredett Gréczy Zsolt helyén került az Országgyűlésbe, régi nevettető. Korábban, még debreceni képviselőként, egy maga készítette alusisakkal a fején adta elő beszédét – festő ecsetjére kívánkozott. Vagy inkább az OPNI gumiszobájába…)

Beszédes csend

Karácsony Gergely egy darabig kényszeresen motyogott mindenfélét, majd – alkalmas megoldás híján – idvezült vigyorgásba kezdett.

Hősünk most azzal állt elő, hogy az orbáni infláció miatt idén várhatóan el fog tűnni a karácsonyi hal az ünnepi asztalokról. „Kiadták a vészjelzést a magyar halgazdaságok – tájékoztatott Varga –: 30-40 százalékkal kevesebb halat tudnak lehalászni idén a magyar vizekből, mint tavaly. A brutális csökkenés oka az aszály mellett az orbáni infláció, hiszen a kormány által magára hagyott halgazdaságok takarmány- és a rezsiköltsége is drasztikusan nőtt, akár harminc százalékkal is nőhet a hal ára a boltokban.” Azonnal nulla százalékra kell csökkenteni az élő hal és más alapvető élelmiszerek áfakulcsát, javasolta az alusisakos ápolt. „Nem engedhetjük meg, hogy az Orbán-kormány tönkretegye az emberek karácsonyát!”

Nem kell halszakértőnek lennünk ahhoz, hogy átlássunk Varga halőr hálóján. Tényleg azért nem ívtak idén rendesen a halak, mert magas volt az áfa? Vagy így tiltakoztak az orbáni infláció ellen? Ne kapjuk be a csalit!

Borítókép: Varga Zoltán, a DK képviselője (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.