idezojelek

Sztorizgatott Putyinnal

Hinnénk-e, hogy a magyar kormányfőt ma Putyin-bérencező Gyurcsány bő évtizede még önfeledten rajongott az orosz elnökért? Persze költői a kérdés.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Hinnénk-e, hogy a magyar kormányfőt ma Putyin-bérencező Gyurcsány Ferenc bő évtizede még önfeledten rajongott az orosz elnökért? Persze költői a kérdést – hogyne hinnénk, sőt pontosan tudjuk, hiszen maga Láriferi számolt be annak idején Vlagyimir Vlagyimirovics iránti szenvedélyes vonzódásáról. Ugyan ki ne hallott volna az orosz vezér Apró-villában tett, Totó kutyával színesített családias látogatásáról? A kedélyes vizitet pillanatra sem árnyékolta be a pártállami múlt és a morális aggály. (Az eseményről meghitt blogbejegyzés is készült: „Sztorizgattunk Putyin elnökkel. A kívülről szigorúnak és keménynek tűnő elnök sok mosollyal, helyenként nevetéssel kísért történetei minket is jól elszórakoztattak. Mikor elbúcsúztam tőle, a kézfogást követően gyorsan megölelt, úgy, ahogy ezt az európai politikusok többségével tesszük, hiszen velük évente négyszer, ötször találkozunk. De Putyin elnöknek ez volt az első ilyen gesztusa. Jólesett.”) A mélyen érző habzóborász pár hónappal később arról tájékoztatta Putyint, hogy gyermekeit okvetlenül meg fogja taníttatni oroszul. Csontig, ahogyan az szerviliséknél szokás…

Nagyjából ekkor kezdődött el a Mol kijátszása az orosz államnak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyurcsányi vonzalom nem maradt viszonzatlan, Miferink is többször megfordulhatott odaát, még a 2009-es bukása után is kapott moszkvai meghívást. (Az orosz sajtó sajnálkozva számolt be Gyurcsány talajfogásáról.)  Azóta sok vizet leeresztettek az Apró-villa úszómedencéjéből. Az ellenzéki nagyvezírré lett DK-pártelnök ma már diktátornak nevezi Vlagyimir Putyint, Orbán Viktort pedig az ő pincsijének. (Hogy mi minek nevezzük Gyurcsányt, azt nem írom ide.)

Borítókép: Vlagyimir Putyin és Gyurcsány Ferenc (Forrás: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

Szőcs László avatarja
Szőcs László

A háború jó üzlet, csak nem nekünk

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente

A kihívás

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.