idezojelek

Füvesítési terv

Kétfarkúék minden vágya (a fű legalizálásán túl) egy okos drogpolitika lenne. Mottójuk: „Kevesebb stressz, hazugság és képmutató, betarthatatlan törvény.”

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Toxikológusoktól tudjuk, hogy a rendszeresen füvező páciens – miközben átéli a „szabadság lebegését” – szép szisztematikusan elhülyül, leépül, függővé lesz, agykérgét legyalulja a drog. E nem túl vonzó perspektíva ellenkezőjéről próbálta meggyőzni az egybegyűlteket minap a marihuána legalizációjáért meghirdetett tüntetés szervezője, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Nagyjából száz-százötven érdeklődő gyűlt össze a budapesti Madách téren (zömük – a fotók alapján – maga is gyakorlott „lebegő”), idvezülten hallgatták Kovács Gergely és Döme Zsuzsa társelnökök szenvedélyes előadását az ideális drogfogyasztás nagyszerűségéről. Nem mennék bele a részletekbe, a lényeg, vegyük észre, mennyire elavult, nevetséges és kontraproduktív a jelenlegi magyar fűstratégia. Pedig csak be kellene engedni a kis bűnt, hogy be ne jöjjön a nagy. A drogok tiltása csak olaj a tűzre, így nemhogy csökken a füvezők száma, ellenkezőleg, növekszik. Kétfarkúék minden vágya (a fű legalizálásán túl) egy okos drogpolitika lenne. Mottójuk: „Kevesebb stressz, hazugság és képmutató, betarthatatlan törvény, több realitás és szociális ellátórendszer.”

Liberálisaink a szabadság lábbal tiprását látják az orbáni drogpolitikában. Ebben a világban nekik fű sem nő. Meggyőződésük: demokrácia csak ott van, ahol szabadon drogozhat az állampolgár. (Talán egyszer majd ilyen jelszó is lesz: „Aki nem drogozik, ne is egyék!”)

No, igen. Kábítani, lazítani, lázítani. Lebegni. Átírni rendet, törvényt. Halászni a zavarosban. „Szervezett fejetlenség” – ez a cél. Ehhez értenek. Akinél a szellem gyeplője, azé a hatalom.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Borítókép: Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke a párt eredményváró rendezvényén, a fővárosi Metro Clubban az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022-ben. (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.