idezojelek

Megérik a pénzüket

Nincs nagy véleménnyel Budapest vezérkaráról a Városháza-ügy kulcsfigurája, Gansperger Gyula. Azt mondja, Karácsony Gergely semmittevése egész elképesztő.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Nincs nagy véleménnyel Budapest vezérkaráról a Városháza-ügy kulcsfigurája, Gansperger Gyula. Azt mondja, Karácsony Gergely semmittevése egész elképesztő. Már korábban is feltűnő volt, mennyire nem foglalkoztatják a főváros ügyei, a főpolgármesterséget csak ugródeszkának használja a saját karrierjéhez. 2021 nyarától például hónapokon át csak a miniszterelnök-jelölti kampányával törődött. Gansperger a helyettesekről is leszedte a keresztvizet. Ahol a főnök nem dolgozik, a többiek sem csinálnak semmit, élvezik a jó fizetést meg a titulussal járó luxust.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városüzemeltetésért felelős Tüttő Kata tengeri műlovarnő pél­dául nemrég jelentette be, ő vezeti majd az MSZP uniós listáját a 2024-es választáson. Ennek megfelelően munkássága főképp PR-akciókban (például buja ajakrúzsok reklámozásában) merül ki. Gy. Németh Erzsébet ugyan a tavalyi választás után parlamenti DK-mandátumra cserélte a helyettesi posztot, máig napi kapcsolatot tart Karácsonnyal – ő közli vele Gyurcsány utasításait. Kerpel-Fronius Gábor is megkapja a magáét Ganspergertől: „Hát ez, ez hülye. Ezt sehová nem merik már elküldeni…” Ez annyiból érdekes, mert a momentumos alvezér annak idején az „okosvárosért és részvételiségért felelős” helyettes titulust kapta Karácsonytól, bármit jelentsen is ez a hablaty. (A párbeszédes Dorosz Dávidról ugyan nem esett szó, de ő is nagy figura volt. A klímavédelemért felelős ifjú még Karácsonynak is sok volt. Azért kellett mennie, mert a költségtérítésre kapott pénzeket Orbit rágóra meg müzlire költötte.)

Szóval megérik a pénzüket. Illetve dehogy! Rajtuk kívül kinek éri meg az a havi másfél millió?

Borítókép: Karácsony Gergely és Kerpel-Fronius Gábor a budapesti Városházánál (Forrás: Kerpel-Fronius Gábor Facebook-oldala)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.