idezojelek

Férfiasabb vezér az ügynökpárt élén

A Momentum friss elnöke kétévnyi euró­pai parlamenti képviselősége alatt hatékonyabban árulta a hont, mint apja tizenhat évnyi MSZP-képviselőséggel.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

Új vezért választott vasárnap a Momentum. Egy ország rágta izgalmában a körmeit. Az volt a nagy kérdés, melyik Anna váltsa Fekete-Győr Endre egykori MSZMP-s Heves megyei tanácselnök unokáját az ügynökpárt élén. Esetleg Orosz Csaba egykori egyetemi KISZ-titkár leánya, Orosz Anna legyen a befutó? Vagy Rákosi Mátyás néhai titkárságvezetőjének az unokája, Donáth Anna? A pompás választék miatt a küldöttek azt se tudták, melyik ujjukba harapjanak. Végül az öklüket is lerágták, és Donáthot kínlódták ki győztesnek.

Két dolog már a szavazás előtt eldőlt. Az egyik: bármelyik Anna váltja is „Fegyőr” Andrást, az új elnök („első ügynök”) biztosan férfiasabb és intelligensebb lesz nála. Nem volt magasra téve a mérce. A másik: a párt haza- és nemzetárulási potenciálja mit sem változik majd. Hogyan is muzsikálhatna másként egy ügynökpárt, mint dróton rángatva, idegen érdekeket szemérmetlenül kiszolgálva? Hisz azért gründolták, azért kapja a külföldi „mikroadományokat”, hogy szolgáljon.

Szolgai lelkület – ez a kulcsa minden ilyen gittegyletnek. A mélyen belülről fakadó, feszítő érzés, hogy a mucsai magyarság önmagában bóvli, s csak akkor lehet belőle valami, ha tapadókoronggal rácuppantjuk valamely birodalom fényes ülepére. Akkor talán ragad rá valamennyi a civilizációból, a késsel-villával étkezés tudományából. Ám nem elég eltanulni e kiszolgáló lelkületet, pincsikutya-mentalitást: még jobb, ha otthonról hozza magával az ember a génjeiben. S ilyen szempontból ki más lehetne tökéletesebb választás, mint egy harmadik generációs kommunista? Donáth Anna nagypapája, Donáth Ferenc egy tömeggyilkos diktatúra kiemelt vezetője, a kommunisták szálláscsinálója volt, aki a magyar történelem egyik legaljasabb gazemberének, Rákosi Mátyásnak a titkárságát vezette 1951-es letartóztatásáig. Nem mellesleg: Mindszenty József bíboros, hercegprímás meggyilkolására buzdított. Apja, Donáth László jó ideig a kommunista utódpártot szolgálta, újabban pedig próbálja magát kivakarni a súlyos molesztálási botrányából. (Csehül áll: a bíróság idén februárban folytatólagosan elkövetett szeméremsértés és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés miatt egy év hat hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte első fokon.)

Ennyiből is látszik: Donáth Anna tökéletes választás a Momentum élére. Bár felmenői bűneiért senki sem felelős, a sajátjaiért talán csak-csak. Márpedig Anna eddigi kétévnyi euró­pai parlamenti képviselősége alatt hatékonyabban árulta a hont, mint apja tizenhat évnyi MSZP-képviselőséggel. Ez azért már valami!

Donáth Anna az egyik arca és motorja volt a budapesti olimpiát megtorpedózó kampánynak. A pályázati véghajrában orvul bedobott népszavazási kezdeményezésük ­miatt minden esélyünk elszállt a rendezésre: hiszen olyan ország nem nyerhet, ahol vita van. Pedig előzőleg az ellenzéki pártok is támogatták a pályázatot. Donáthék meggyilkolták a magyarok olimpiai álmát, hogy aztán Párizs kaphassa meg a rendezés jogát. S ennek örömére aztán együtt fotózkodhassanak Macron elnök feleségével…

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Donáth Anna volt az is, aki megüzente a felvidéki magyaroknak: legyenek „büszke szlovákok”. Idézem az egész mondatot, úgy még jobb: „Mert lehetünk úgy felvidéki magyarok, hogy közben büszke szlovákok vagyunk.” Így kell megforgatni a kést a magyarok szívében. Látható: ennek a politikusnak fogalma sincs Trianonról, Beneš-dekrétumokról, kitelepítésről, nemzetpolitikáról, a felvidéki magyarok évszázados kálváriájáról. Semmiről. Vagy ha van, annál súlyosabb az árulása. Amúgy Donáth párttársai szoktak a magyar jelöltek ellen kampányolni a romániai választásokon. Brüsszelben pedig az egyik legvéresszájúbb román politikus, Da­cian Cioloș a pajtásuk, aki karrierjét a Vatra Românească nevű szélsőjobboldali, magyargyűlölő szervezetnél kezdte. A Momentum tehát foglalkozik a nemzeti „érzékenységgel” – csak nem a magyarokéval.

Donáth Anna és a Momentum ipari szintű nemzetárulására a fentieknél is van jobb példa. Tavaly októberben a Hír TV buktatta le a kis Donáthot: egy felvételen a momentumos képviselő maga ismerte el, hogy folyamatosan tanácsokkal látja el a magyarfóbiás Věra Jourovát, az Európai Bizottság alelnökét arról, hogyan, milyen témák mentén üsse hazánkat. „Engem rengetegen keresnek. Hát a jogállamisági kérdések hozzám tartoznának. Věra Jourovával háromnaponta beszéltem telefonon. Informálisan. […] Az ő portfóliójába tartoznak a jogállamisági kérdések. Tehát, hogy ez ezért is fontos. […] De hogy nem hajlandóak ennél tovább menni, és akár politikailag elítélő nyilatkozatokat tenni. Ezért tudja a magyar [kormány] kiforgatni akár Von der Leyen, akár Jourová szavait sok esetben. De rengeteg informális telefonhívás, beszélgetés történt – nemcsak velük, hanem az új Sargentinivel is, Gwendoline Delbosszal, francia képviselő a zöldektől, ő viszi tovább a magyar kérdést. És hát azt kell hogy mondjam, hogy kilencven százalékban sikeres volt az én munkám, nagyon-nagyon sok öngóltól meg tudtam őket menteni, sajnos nem mindegyiktől” – fogalmazott a Momentum friss elnöke. Vagyis Donáth Anna azért kuncsorgott cseh pajtásnőjénél, hogy a hazáját, Magyarországot megbüntessék, elítéljék. Nem mentség, hogy már a nagyapja is egy idegen birodalom szálláscsinálója volt. S nem magyarázat, hogy ezt tanulta otthon.

Szép hazánk világelső az egy főre jutó nemzetárulók számában. Minden második bokorban ott figyel egy Hegedűs hadnagy, egy Károlyi Mihály. A mi feladatunk: leleplezni, napfényre citálni őket. Akkor végük van.

Borítókép: Donáth Anna Júlia az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén Strasbourgban 2019. július 16-án (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.