idezojelek

Az EP nagy veszélyt jelent Európára

A brüsszeli testület a vallási és a nemzeti hagyományok teljes és brutális eltörlésére törekszik.

Cikk kép: undefined

Miért kell megszüntetni az Európai Parlamentet? Legelsősorban azért, mert politikaelméleti, szociológiai lehetetlenség egy olyan európai szintű demokratikus legitimációjú, tehát választott testület létrehozása, amely legalább elvileg képes az összeurópai érdekek és az európai országok, illetve a választók többségi érdekeinek kifejezésére. Éspedig azért lehetetlen, mert egy ilyen testülettel pontosan az történik, ami az Európai Parlamenttel (EP) az elmúlt két évtizedben történt.

A politikában nincsenek csodák, az emberek, a választott testületek mindig ugyanúgy viselkednek, amikor nincs felettük valóságos kontroll. És persze minden parlamenten kívüli idegen hatalom, nagyvállalat, titkos szervezet, fedőszervezet (NGO), önszerveződő és megszervezett ideológiai csoportosulás, „filantróp” milliárdos, gazdag diktatúra azonnal meglátja a lehetőséget az ilyen szervezetekben a könnyű befolyásszerzésre. 

Nagyon fontos azt észrevenni, hogy ez a befolyásszerzés nem előzmény nélkül való, habár az kevésbé látványos, de ugyanannyira veszélyes és ugyanannyira természetes is, mint az EP-képviselők megnyerése és az EP képviselőcsoportjainak elfoglalása.

A brüsszeli adminisztráció ugyanis már legalább két évtizede a szélsőliberálisok fogságában van, a legutolsó titkárral és segédbonyolítóval bezárólag. Először még a nemzeti jellegű tőke vásárolta be magát ide, de egyrészt a magországok nagyvállalatai is már rég elszakadtak az országuktól és a nemzetüktől, másrészt az amerikai tőke és a kínai kormány (nem mellesleg az oroszok meg az olajországok) már a folyamat elején felismerték a természetes lehetőséget. 

Az európai jogalkotásra és folyamatokra legolcsóbban és legkönnyebben a brüsszeli apparátus és az EP ideológiai többségét adó pártcsaládok prominenseinek lepénzelésével lehet hatást gyakorolni.

Nincs olyan titkosszolgálat, elhárítószervezet, amely húsz-egynéhány országban képes biztosítani azt, hogy az egyes pártok egyes képviselői ne álljanak már a listára kerülésük pillanatában valamilyen idegen ágens befolyása alatt. A magországok nagy pártjai mögött már évtizedek óta nevelgetik úgy a „civil szervezetek” a politikai utánpótlást, hogy azok már eleve más szervezetekbe vannak beágyazva, minden kapcsolatrendszerük, szexuá­lis kapcsolatuk egy adott körhöz kötődik. 

Magyar nyelven ezt a jelenséget a „Soros György” kifejezés jelöli, de Európában sok tucat Soros György-jellegű és -méretű pénzeszközrendszerrel és hálózattal rendelkező ideológiai szervezet működik még, amelyek persze összefonódnak egymással, de kívülről láthatatlanul, a valódi hatásmechanizmusok csak befolyásolói oldalról ismerhetők meg.

Ezekre egyetlen ország választott kormányának és titkosszolgálatainak sincs rálátása. Az utóbbi három-négy Európai Bizottság esetében már az is nyilvánvaló, hogy a bizottság elnökét már eleve is csak ügynökök közül lehet kiválasztani, tehát az állam- és kormányfők keze meg van kötve, és az országok is szinte mindig olyan biztosokat jelölnek, akik az éppen aktuálisan legerősebb nyomásgyakorlók hálózatába beágyazott, ott kiképzett emberek. 

Esetleg meg lehet akadályozni egy kirívóan veszélyes alak jelölését, de csak egy másik befolyásolt személyre lehet lecserélni, akinek maximum tárgyalóképesebb és kevésbé mohó gazdája, gazdái vannak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sok rosszindulatú, destruktív aktor van itt jelen egyszerre. Az EP és a bizottság az apparátusával nem autonóm szereplője a történetnek, hanem csak az arca azoknak az európaiakra nézve általában káros döntéseknek, amelyeket meghozatnak velük. Ez az egész egy viszonylag nagy méretű tó, amelyben az európai politizálásból élő hivatalnokok és képviselők úszkálnak, és amelybe az említett ágensek szabadon engedhetik be a robotcápáikat, melyek maguk mögött csalikkal teleaggatott csapdákat húznak, maguk előtt meg harapnak.

Az európai politizálás felső középosztálybeli életszínvonalat biztosít már a legális fizetések szintjén is. A szolgálatokat a későbbi életszakaszokban is jutalmazzák, számtalan alapítvány várja magas tiszteletdíjjal azokat, akik az EP-választás előtti helyi pozícióharcokban alulmaradnak, vagyis lemaradnak a bejutó helyekről. 

A történelemben először van sokaknak annyi pénzük, hogy állami nagyságrendben képesek aktivistákat zsoldosként tartani, és bármikor, bárhol bevetni őket. Még a XX. század közepén is csak néhány erősebb szervezet harcolt a befolyásoló erők háborúi­ban. Ma százas nagyságrendű érdekcsoport küzd egymás ellen, alkalmi koalíciókat kötve Európa befolyásolásáért, miközben persze mindenki lehajol az apróért is, kis üzleti könnyítésekért és a számukra kedves ideológiai nyomás fenntartásáért.

A legnagyobb befolyásoló az Egyesült Államok, nem kis részben a Soros-hálózatokon keresztül, de Európa túl nagy hajó. A fő irányt ki lehet jelölni, de azért ebben az előbirodalmi állapotban az EU alapvetően egy káosz, az érdekek és ideológiák önpusztító kavalkádja. Amíg van EP, és amíg az Európai Bizottság önálló politikai tényező, addig Amerikának nem kell egyezkednie az európai országok közösségével, mindent meg tud oldani befolyásolással és nyomásgyakorlással. 

Ez a káosz önmagában is értékes az Egyesült Államoknak, hiszen ebben a környezetben eleve lehetetlen, hogy önálló európai érdekeket figyelembe vevő álláspont alakuljon ki az egyetlen valódi demokratikus felhatalmazású ponton, az Európai Tanácsban. Sok országban a nemzet képviselete és a szavazók megkérdezése nélkül bevezették a liberalizmust, amely kizárólagos ideológia, és ebben az esetben egyenértékű a kommunizmussal vagy a nácizmussal. 

Annyi csupán a különbség, hogy nem két-három év alatt pusztít el látványosan minden hagyományt és az ellenségnek bélyegzett embercsoportokat, hanem húsz-harminc év alatt, észrevétlenül.

Az EP-be eredetileg a tagállamok parlamentjei jelöltek képviselőket, a szervezet öt évtizedig a sóhivatalok nyugalmas életét élte. A hidegháború végével és a liberális ideológia megerősödésével vált jelentőssé az EP mint Európa ideológiai elfoglalásának eszköze. A kizárólagos ideológia pedig mindig kompromisszummentes egyeduralmat jelent. 

Miután kitalálták, hogy közvetlenül válasszák meg az EP képviselőit, az EP még két évtizedig jelentéktelen maradt, mert nem volt meg a lehetőség arra, hogy birodalmat építtessenek vele. Ehhez kellett az amerikai szupremácia, az általános technikai hálózatosodás, a közösségi média befolyásolási képességének liberális kézbe kerülése és az, hogy az emberjogi liberalizmus a nagyvállalatok vezetőinek ideológiájává váljon, amelyet a fő hatalmi törekvéseik elfedésére használnak. Az EP az EU alapszerződéseinek módosulásával vált fontossá.

Európai választói többség, európai választói magatartás eleve nem létezik és nem is létezett soha. Az „európai politikus” pedig végképp ideológiai fikció. Az európai színtéren megjelenő politikusok természetesen az ultraliberális ideológia mentén elsődlegesen a mögöttük álló nagyvállalatokat és pénzügyi érdekcsoportokat képviselik, meg még az országukat is néha, ha az nem ütközik magasabb érdekekbe. 

A magasabb érdek pedig Amerika érdeke, illetve az a saját érdekük, amivel áltatják őket és ők magukat, hogy az EU bürokratái és az EP képviselői a föderáció sikeres keresztülerőltetése esetén hirtelen a birodalmi elitben találnák magukat. Ezek az emberek nagyon látványosan elégedettek a hatalom látszatával és egy ehhez méltó életszínvonallal. 

Intellektuálisan pedig eleve úgy válogatták ki őket, hogy fel se merülhessen öntudatra ébredésük lehetősége, vagyis annak a felismerése, hogy nem maguknak építettek birodalmat, nem maguknak szerezték meg a hatalmat. Egyszerre ostobák, gazemberek és nárcisztikusak, ami a legrosszabb kombináció. Azt hiszik, a hatalom képes összetartani a birodalmukat, mindenféle közös kultúra nélkül.

A területükön kizárólagos joghatósággal rendelkező államok parlamentjeinek az összetételét a nép meghatározhatja, és világosan felismerheti, ki kivel áll érdekközösségben, ki kivel áll érzelmi kötelékben. 

A nemzeti kötődésüket megtagadó pártok egyértelműen külföldi érdekek képviselői, és hatalmas tömegkommunikációs, közösségi médiás munka van amögött, hogy ezt a választók egy jelentős része természetesnek tekintse. Az EP és az EB, illetve az apparátus tömeges és egyébként primitíven menedzselt korrupciós ügyei világossá teszik nemcsak a korrumpálók és a korrumpáltak erkölcsi és értelmi színvonalát, hanem azt is, hogy a bűnözői tevékenységüket megfelelően végző liberális képviselők eddig teljes védelemre számíthattak.

Az EP ma Európán kívüli érdekeket és értékeket képvisel, a francia forradalom legszörnyűbb és legbrutálisabb ötleteit valósítja meg újra, a vallási és nemzeti hagyományok teljes és brutális eltörlését, miközben némi ideológiai maszlagon kívül semmi ötlete sincs Európa működtetésére és jövőjére vonatkozóan. Az Európai Parlament nem Európáé. Veszélyt jelent ránk és minden európai emberre, nem lenne szabad ebben a formában léteznie. Szét kellene kergetni, mielőbb!

A szerző szociológus

Borítókép: Ursula von Der Leyen, az Európai Bizottság elnöke (k) felszólal az Európai Tanács találkozóját előkészítő európai parlamenti ülésen Strasbourgban 2022. december 14-én (Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.