idezojelek

Létünket nem a nemzet ellendrukkereinek köszönhetjük

Előszeretettel köpködik le az országot azok, akik közben igen jól megélnek benne és belőle.

Cikk kép: undefined
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Felhévizy Félix nevével kezdem a mondandómat – ez neki is régi szokása −, merthogy az új esztendő első napján tőle olvastam a Magyar Nemzet online kiadásában azokat a Koncz Zsuzsa-idézeteket, amelyek gondolatokat ébresztettek bennem (Koncz Zsuzsa nem bírta ki, az év végén még odaszúrt Orbánnak).

A hazai balliberális körökkel szimpatizáló énekesnő időnként szükségét érzi, hogy nekimenjen azoknak a magyaroknak, akiknek fontos a nemzeti elkötelezettség. Ne legyenek kétségeink, ha efféle kötődéséről kérdeznénk az egykori „bálványt”, akkor feltehetően azt felelné, hogy ez az elkötelezettség neki is fontos. 

A Kádár-korszakban népszerűvé vált, a szocialista diktatúrát burkoltan bíráló dalai alapján ez hihető is lenne. Kevésbé hihető azonban azóta, hogy néhány ismert társával együtt felsorakozott a balliberalizmus kifeszített zászlója mögé, amely ilyenformán nem lehet „játéka mindenféle szélnek”. 

Az egyik tőle származó idézet így fest: „Örülök, hogy »ismert erdei köröknek« nincs más elfoglaltsága, mint tanárokat kirúgatni, lebecsülni, nyilvánosan megalázni, miközben az általuk vezetett magyar gazdaság épp az összeomlás határán van. (…) Mitől gondolhatja bárki is, hogy értelmiség nélkül boldogulhat egy ország?”

Ennél cifrább kijelentése volt az, amely korábban, a 24.hu vele készített interjújában hangzott el. Ebben szégyenkezésének hangot adva mondta: „Kellemetlen náció lettünk a környezetünk számára, és a történelmünkben nem először.” 

Koncz Zsuzsa tehát szégyelli a magyarságát, de nem a brüsszeli köldökzsinórba kapaszkodó, idegen érdekeket szolgáló, külföldi támogatást elfogadó ellenzéki „magyarok” miatt. Nem. A keresztény-nemzeti célokat szolgáló és megvalósító magyar kormányzat, illetve az azt negyedik alkalommal megválasztó több milliós szavazótábor miatt.

Bátran kijelenthetjük, hogy ennek a „környezete számára kellemetlen nációnak” a létezését, ezeregyszáz éves európai megmaradását nem a magyar nemzet ellendrukkereinek köszönhetjük. Biztosra vehetjük, ha manapság veszély fenyegetné hazánkat, akkor nem Koncz Zsuzsa elvbarátai sietnének a segítségére. Szellemi elődeik ezt az elmúlt évszázadok alatt sem tették. Sőt!

Az énekesnő idézett gondolatai eszünkbe juttatják egy régen elhunyt, első világháborús katona szavait, amelyeket a Gulyás testvérek (János és Gyula) 1986-ban örökítettek meg felejthetetlen, Én is jártam Isonzónál című dokumentumfilmjükben. 

Az idős, mikepércsi illetőségű Kiss Lajos akkor többek között ezeket mondta: „Mikor bejöttek a székely hadosztály katonái mihozzánk [feltehetően 1918 végén a debreceni laktanyába – a szerk.], bementek a mi ezredparancsnokunkhoz, és kérték, menjünk segítségekre, mert most már, hogy soroz a román és szaporodik mindig, az antant adja nekik a fegyvert, most már ők kicsik lesznek ahhoz, hogy megvédjék Erdélyt (…). 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mert ha a román elfoglalja Erdélyt, akkor azt mondja, hogy Erdély a Tiszáig tart (…). Hát ott állottam a szakaszom mellett, aztán dühös lettem, hogy a kutyaistenit a sorsnak. 

Mondom a törzsőrmester barátomnak, tíz nap múlva lenne a menyasszonyommal az esküvőm, és tudjátok, hogy nekem van a leghosszabb frontszolgálatom a laktanyában, negyvenkét hónap frontszolgálattal jöttem haza, de én csak kimegyek a székelyek segítségére, még az esküvőm előtt is, mert hősi halott még mindig lehetek, de Hajdúszoboszlón román állampolgár nem leszek soha.”

Akkoriban országszerte – az őszirózsás forradalom által felizgatott és megtévesztett csőcselék nevében – a hazaáruló Károlyi Mihály gróf elvbarátai uralkodtak. A frontról hazatérő hős katonákat leszerelték, később pedig − látva a román és a cseh agressziót − kapkodva szervezni kezdték az úgynevezett Vörös Hadsereget. 

Gondoljuk el, milyen érzések kavaroghattak azokban a katonákban, akik hónapokat, éveket töltöttek a fronton, naponta néztek szembe a halállal, az embertelen körülményekkel, és amikor végre hazatértek, nem részesültek méltó fogadtatásban, hősöknek kijáró elismerésben. Ám ennek ellenére érezték és tudták, hogy nagy bajok idején mit vár tőlük a haza, s mivel tartoznak a hazának.

Látni kell, hogy minden időben a Kiss Lajoshoz hasonló, a balliberális, globalista nézetekért lelkesedő „elit” által lenézett hazafiak hoztak és hoznak áldozatot a magyar hazáért. Azért az országért, amelyet előszeretettel köpködnek le azok, akik közben igen jól megélnek benne és belőle. Előttük soha nem fogunk fejet hajtani.

Ismert és ismeretlen hőseinkre viszont örök hálával és tisztelettel emlékezünk.

A szerző író, újságíró

Borítókép: Koncz Zsuzsa Kossuth- és Prima Primissima díjas énekesnő (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.