idezojelek

Utasítsuk el az antifasizmust!

A vörösterrorizmus kísértetként járja be Európát.

Cikk kép: undefined

A magukat antifasisztáknak nevező bűnözők múlt heti őrjöngése figyelmeztető jel. Magyarország Isten kegyelméből a normalitás és a béke szigete, de ostromlott erődítménye is. Jó tudnunk, hogy, miként a mondás tartja, a béke drága kincs, harcosok jutalma. Az élet persze nem háború – de vannak ilyen szakaszai.

Amikor például felüti a fejét a kommunizmus nevű járvány, akkor azonnal társadalmi léptékű fertőtlenítésbe kell kezdeni. Mutassa bármilyen arcát, a sátáni ideológiákkal házaló életellenes mozgalmak előbb-utóbb mindig eljutnak a verbális erőszaktól a legnyíltabb fizikai terrorig, legyen szó a jakobinusokról, a bolsevikokról vagy most éppen az úgynevezett antifasisztákról. A vörösterrorizmus ezen válfaja az 1930-as évek elején bukkant fel Németországban, ahol a kommunisták véres utcai harcokat vívtak a náci párt rohamosztagosaival. A nácizmus 1945-ben letűnt a történelem színpadáról, a már nevében is hazug (hiszen az olasz fasizmus jelentősen különbözött a hitleri nemzetiszocializmustól) antifasizmus viszont maradt és globális terrorhálózattá nőtte ki magát a nyugati világban.

Érzékelhetően létező fasizmus vagy nácizmus ugyan nincs, ez azonban cseppet sem zavarja az úgynevezett antifasisztákat. Ők ugyanis a hagyományos, normális társadalmi lét ellen harcolnak, nekik a konzervatív, keresztény jobboldal minden irányzata elpusztítandó ellenség.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ami az antifasizmust illeti, ez egy teljesen elavult kategória, akárcsak egyébként a fasizmus, amellyel szembe akar szállni. Ma már nem utal semmi konkrét dologra. Bármire alkalmazható, a legkisebb leíró szigor nélkül használt gumifogalom, fasisztoid gyanánt is hajtogatható, ami lehetővé teszi, hogy minden esetet kielégítsen. (…) Az a mód, ahogyan ma minden nonkonform gondolatot fasisztaként kezelnek olyan cenzorok, akik nyilvánvalóan bajban lennének, ha meg akarnák határozni, hogy mit is értenek ezalatt, ugyanezen diszkurzív stratégia alá van rendelve” – hívja fel a figyelmet a nemrég Magyarországon járt Alain de Benoist, a francia Új Jobboldal filozófiai iskola vezető teoretikusa.

Az antifasiszták e totális értelmezés jegyé­ben támadtak rá felfegyverkezve 2016-ban Sacramentóban Donald Trump híveire, többeket megkéselve közülük; ezért támadtak rá 2017-ben is a kaliforniai Berkeley-ben, majd Charlottes­ville-ben az előző amerikai elnököt támogatókra; ezért verték véresre 2021-ben Párizsban az 1871-es kommün áldozataira emlékező katolikus körmenet résztvevőit, köztük sok idős embert; ezért félemlítették meg több amerikai egyetem vezetését, eltántorítva őket azon szándékuktól, hogy konzervatív, jobboldali előadókat hívjanak meg közéleti vitaestekre; ezért bántalmaztak súlyosan ugyancsak 2021-ben Los Angelesben az LMBTQ-elmebaj ellen demonstráló keresztényeket. Merthogy az úgynevezett antifasiszták az embert teremtett ontológiai valóságából kiforgatni akaró genderideológiáért is fegyvert (viperát, ólmos kesztyűt, kalapácsot, kést, bokszert, bármi egyéb bántalmazásra, emberölésre alkalmas eszközt) ragadnak.

 

Az antifasizmus tehát egyértelműen nem fasizmusellenesség, hanem szélsőséges, életellenes ideológiák által vezérelt terrorizmus. 

 

Ezért az antifasizmus-ellenesség morális kötelesség. Az antifasizmus erkölcstelen intellektuá­lis igénytelenség, az azt mentegető, de gyakran kifejezetten bujtogató balliberális média pedig a felforgató terroristák bűnsegédje. Hiá­ba, „a szabadkőművesség ugyanaz szalonkabátban, mint a bolsevizmus mezítláb”, állapította meg igen pontosan a vörösterrort testközelből megtapasztalt Mindszenty József bíboros-hercegprímás. Igaza van Julius Evolának, a nagy olasz tradicionalista bölcselőnek, amikor leszögezi: „…mindazzal, amit az antifasizmus formulája magában foglal, semmiféle formában nem köthető kompromisszum és nem folytatható dialógus. Európa méregtelenítése során az első témának éppen ezen antifasizmusnak kellene lennie.”

A hitleri nácizmus bukása nem restaurá­ciót eredményezett, az új kormányzatok nem a legkülönbözőbb nacionalista és szociális irányultságú, a hasonlóságok mellett egymástól gyakran alapvető elgondolásokban eltérő mozgalmak időszaka, a „színes ingek Európájának” kora előtti rendet állították helyre, hanem a nyugati világ jelentős részén a liberalizmus kezdett forradalmi ámokfutásba, gyakran cinkos szimbiózisban a baloldal legszélsőségesebb irányzataival, az anarchizmussal, az antifasizmusnak nevezett kommunizmussal. Ennek folyománya az 1968-as nyugat-euró­pai szélsőbalos lázongás a Maót és Pol Potot magasztaló intellektuális bűnözők lelkes támogatásával, majd a legszélsőségesebb marxista felforgatók számos országban bekövetkezett hatalommegragadása és a beteg, életellenes baloldali ideológiák fősodorrá és mindennapos gyakorlattá válása.

Egyszerűbben fogalmazva: 1945 után nem visszatértünk a mellékvágányról a fővonalra, hanem sátáni ihletésű emberek úgy állították a váltót, hogy a szerelvény egyre gyorsulva a pokol felé kezdjen száguldani. Ugyanakkor ez nem megmásíthatatlan végzet.

 

Magyarország és általában Közép-Európa még őrzi a normalitást, bár a romlás erői egyre dühödtebben ostromolják a végvárakat. 

 

Az alapok nálunk még megvannak, lehet mire építkezni, amint azt a magyar kormány is teszi.Ám nem várhatunk mindent az államtól. Persze az úgynevezett Antifát, ezt a globális bűnszövetséget terrorszervezetté nyilvánítani csak a törvényhozásnak van lehetősége. De a lelkünk, a gondolataink, intellektuális integritásunk megőrzése személyes feladat. A szabadság e tekintetben ott kezdődik, hogy visszafoglaljuk a szavainkat, azokat helyes jelentésük szerint használjuk, a jelenségeket pedig a maguk valóságának megfelelően nevezzük meg. Csak jellemző példaként: fölösleges versenyt nácizni a baloldallal gyakran e jelzővel nem illethető jelenségek kapcsán. Hagyjuk meg ezt a szórakozást az örök SZDSZ-nek! Mi ne infláljuk a szavainkat, ne használjunk a mi világunktól merőben idegen lelkiségben fogant hamis kifejezéseket: homofóbia, transznemű és így tovább; ilyen fogalmak nem léteznek, ezek beteg elmék szüleményei. Mi maradjunk mentálisan egészségesek – többek között az antifasizmus határozott elutasításával.

Borítókép: kamerafelvétel a támadásról (Fotó: Youtube)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Uniformizált, szervetlen épületek árasztották el a világot

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.