idezojelek

Demars – A polgárháború előérzete (2. rész)

Az Amerikai Népszavához és Bartus Lászlóhoz pontosan úgy kell viszonyulnunk, mint Kun Béláékhoz.

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt
Cikk kép: undefined
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Látszólag persze teljesen mellékes és marginális ügyről van szó, egy nyilvánvalóan súlyos pszichés problémákkal küszködő, nyomorult kis gazemberről és annak lapjáról, illetve az abban megjelent szövegről, szövegekről.

Bartus Lászlóról és az Amerikai Népszaváról beszélünk. Az idei tusnádi tábor után írt „cikket” ez az alak, persze név nélkül. És most minden további felesleges szó helyett ismét idézetek következnek – öveket kérem becsatolni, jön Bartus!

„Így Romániában sem lenne szabad megtűrni, hogy egy fasiszta diktátor ott intézzen Amerika-ellenes, EU-ellenes, Nyugat-ellenes és demokráciaellenes szólamokat, felszólításokat a magyar néphez és a világhoz.

(...)

Orbán Románia területén az egyetemes emberi értékek létezését tagadta. Fasiszta diktatúrák jogelveit hirdette az egyéni jogokra épülő demokratikus jogállamok alapelveivel szemben. Nyíltan egy fasiszta állam alapjait népszerűsítette. Románia területéről megadásra szólította fel Románia egyik legfőbb szövetségesét, az Egyesült Államokat Kínával szemben. A kínai és az orosz diktatúrákat magasztalta és azok térhódítását támogatta, azok győzelmét hirdette, s Románia európai és amerikai szövetségeseit megadásra szólította fel velük szemben. 

(...)

Nem mentség, hogy Orbán elmeháborodott és nem normális, mert ezt hivatalos orvosi vizsgálat még nem állapította meg, és jelenleg elmeállapotától függetlenül egy uniós ország miniszterelnöke. Az Európai Uniónak sem lenne szabad tűrnie ezeket a beszédeket, mert ezek nem vélemények, hanem valótlan tényállítások. A II. világháború óta mindenki tudhatja, hogy a populista propaganda, a goebbelsi náci uszítás nem hatástalan, hanem annak súlyos következményei vannak, amelyek Magyarország szellemi és morális állapotán már jól láthatók. Románia nem adhat fórumot ennek.

(...)

Romániának megvan minden joga arra, hogy betiltsa a szélsőjobboldali mocsok gyűléseket Tusnádfürdőn és véget vessen saját területén Orbán elmeháborodott, provokatív és a diplomáciai szabályokat, a két ország kapcsolatait semmibe vevő fasiszta ámokfutásainak.

(...)

Magyarország fasiszta diktátora fejtse ki az agyalágyult nézeteit Magyarországon, a szélsőjobboldali pártrendezvényén, amely magyar állami támogatással jön létre és magyar állami programnak is tekinthető, ne Románia területén tartsa meg. Különösen úgy, hogy annak üzenete az, hogy nem fogadják el a román államhatárokat, magyar földnek, Magyarország részének tekintik Romániának ezt a területét, s ezt demonstrálja az egész rendezvény. Irredenta nótákat énekelnek, csabakirályfiznak, Magyarország fegyverkező diktátora pedig nyíltan kijelenti, hogy Erdély nem Románia része.

(...)

A magyar diktátor gúnyolja Romániát, amelynek húsz miniszterelnöke volt az idő alatt, amióta őt Magyarországon leváltani nem lehet. Állandóan vérig van sértve, ha rajta számonkérik a demokratikus és emberi normákat. Miközben a programjával, a jelenlétével és a beszédeivel már évtizedek óta súlyosan sérti Románia szuverenitását, Románia vezetőit és a román népet, rossz hírét keltve a rendezvényével Romániának. Érthetetlen, miért tűrik ezt a durva provokációt. A fasiszta diktátorok térhódításának eszköze a gátlástalanságuk, amellyel szemben az elnéző türelem, a mértéktartás, a visszafogottság és a közömbösség nem megfelelő reakció. Ezt a történelem már számos alkalommal bebizonyította. Vállalni kell a konfliktust még időben, abban a pillanatban, amikor a külföldi fasiszta diktátor átlépi a diplomáciai normákat és törvényes határokat. Nem lehet szemet hunyni, mert a konfliktus előbb-utóbb nem kerülhető el, és az csak egyre nagyobb lesz. Semmi nem fog történni, ha ezt a magyar fasiszta rendezvényt betiltják Romániában.

(...)

A Tusnádfürdőn évente megrendezett magyar revizionista, irredenta, fasiszta találkozónak véget kell vetni. Orbánnak nincs joga Romániában ilyen fasiszta táborokat szervezni és rendezvényeket tartani. Ez sérti Románia szuverenitását. Orbán éppen itt hirdette a nemzeti szuverenitás elsődlegességét, a nemzeti államok önállóságát. Románia éljen a jogaival, védje meg magát, az európai és amerikai szövetségeseit, saját értékeit és törvényeit, saját államhatárait fizikai és szellemi értelemben egyaránt, s utasítsa ki Orbánt és a söpredékét Romániából.”

Eddig tehát a bartusi világkép. Ha megengedik, nem kommentálom, mert minek. Ellenben érdemes vetni egy pillantást az Amerikai Népszava kommentelőinek szövegeire is – íme, néhány gyöngyszem:

„Ez egy nagyon fontos téma és nagyon jól fogta meg a cikk a dolog lényegét, én azzal csak sürgetőleg egyetérteni tudok. Inkább csak kiegészítésképpen felhívnám a figyelmet egy lopakodó veszélyre, a hazai kínai nyomulásra. Nem csak a verbális támadás nem megengedett az EU és a NATO ellen, de az sem, hogy Orbán, élve az EU- és NATO-tagság előnyeivel, közben ezek ellenségeinek épít ki szabályos ellenséges bázist, zsarolóközpontot.

Ez ugyanúgy destabilizálja a NATO-t meg az EU-t, mint a korábbi borzalmas orosz függés! A kínai nyomulást azonnal le kell állítani. Az EU hozzon olyan rendelkezéseket, amelyekkel a kínaiak eddigi szerződéseit is fel lehet bontani és a jövőbelieket pedig szigorú központi kontroll alá lehet vonni. Ezt nagyon rövid időn belül meg kell lépni. A fogyatékos, rendre 3 százalékos inflációs jóslatokkal felsülő Nagy Márton már nemrég úgy jött haza Kínából, hogy 2030-ra Magyarország a kínai tőke közép-európai központja szeretne lenni.Nem szeretnénk a Kinai Kommunista Párt pénzének helyi központja lenni, nem is leszünk azok, ezt megakadályozzuk bármi áron, és erre kérjük a NATO-t és az EU-t is.

Orbán nagy sunyin napnak, az egyik napnak nevezte Kínát Tusványoson. Aljas érzékenyítő beszéd ez, Kína nem nap, hanem fekete lyuk, amelyik mindent el akar nyelni, de ezt a lehetőséget nem fogja megadni neki a történelem.”

Fenti bejegyzést Pősze Lajos írta, aki az MDF egykori parlamenti képviselője volt Magyarországon.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De nézzük tovább – betűhíven:

„Szerintem Románia kormánya nem gyengeségből tűri meg az ellenséges fasiszta szomszéd tusnádi őrjöngését, hanem azért, mert ők nagyon kifinomult diplomáciai kultúrával rendelkeznek, olyannal, amilyent a magyar történelemnek még a legkiválóbbjai sem tudhattak magukénak.

A magyar »diplomata« (Van ilyen? Ha igen, szóljatok, hadd tudjam, ki is az!) mindig valamilyen »nagyhatalom« végbelébe költözve hepciáskodik a földlakókkal, aztán ha azt a »nagyhatalmat« jól fenékbe rúgják, akkor onnan kiesve nagyot koppan és elkezdi sebeit megbűnhödtemározva nyalogatni, amíg csak újabb nagyhatalmi valagat nem talál magának, ahová beköltözhet, és ahonnan tovább mocskolhatja a földlakókat…

Ezzel szemben román barátainknak vannak valódi diplomatáik, sőt a népnek is van hajlama a diplomatikus magatartási kultúra befogadására és gyakorlására. Nem ellenségeket keresnek, hanem barátokat. Tudják, hogy mikor jön el az idő cselekedni, addig viszont tartják a szájukat, mert fölöslegesen nem akarnak megsérteni senkit. Fura módon, még a suszter Ceausescu is kiválóbb diplomata volt, mint az egyetemes magyar történelem legnagyobb külpolitikusa. Meg is látszik az eredménye.

Mit vesződjenek hát O1G fasiszta söpredékével Tusnádon? Most még?”

 Aztán:

„Minden sunnyogás nélkük ki kellene tiltaniuk az országból a magyar politikusokat és tisztviselőket.”

És itt van ez is:

„A társadalom érzéketlensége, igénytelensége, elbutulása évről évre erősebben és erőteljesebben tapasztalható.

Valóban ki kéne rakni az egész söpredéket, a Posványost.”

„Ugye, f0sványost akartál mondani?”

„Ezt a »Posványos« elnevezést már olvastam, talán az ÉS-ben. De a »fosós« változat is találó.”

„A Lopótök revizionista hisztériája akár háborúhoz is vezethet a szomszédos államokkal. Ez komoly biztonsági kockázatot jelent, hiszen Orbán tényleg az orosz agresszor, illetve Putyin csatlósa. Putyin segítségében reménykedik a terjesztéshez, ahogy a mondás mondja, más fa…ával verné a csalánt. Az ipse nem normális, az oroszok tényleg nem a barátai. Addig kell nekik, míg hasznos idióta nekik ebben a háborús időszakban. Elveszik majd azt a horribilis lopott pénzét. Utána már repülhet is az ablakon.”

…„a román csendörséget visszavonni, és engedni a román nacionalistákat orbánra... orbán és a szektája össze fosná magát úgy menekülne ...mivel hogy bátrak az orbánista keresztény-fasiszták”…

„A román kommandós csendőröknek csak egyetlen dolga lett volna igazából, azonnal letartóztatni a Zorvbánt, amint kitolja a potrohát a páncélozott kisbuszából.”

„Plusz, mosolyogva számolgatják mennyivel gyarapítja a gci által erdélybe talicskázott csilliárdok a GDP-jüket, vásárlóerejüket.”

„Mint egy nagykalapos oláh cigány szélhámos, aki most akar neked eladni élősúlyban egy döglött lovat!”

„Ugyanolyan érthetetlen, mint az EU és a NATO tétlensége. mo-t mindkét szervezetből ki kell rúgni, a románoknak meg be kell tiltani az irredenta, fasiszta és náci csürhebulit. És ugyanazzal a lendülettel bevarrhatnák böjtét is a saját tényleges életfogytiglanjára emberkereskedelemért és pedofíliáért.”

„A románoknak már régen a legjobb mulatságuk orbán meghülyített posványosi magyarjain röhögni, eszük ágában sincs, hogy kitiltsák, azzal csak mártírt csinálnának belőle. A románok tudják nagyon jól, hogy nem minden magyarnak megy el az esze ilyenkor, ha meg mégis elmenne, hát olyat kapnak a pofájukra, mint szegény Sütő András annak idején, mikor Temesváron,vagy hol, kiverték a fél szemét.”

…„addig nem nyugszanak a fasiszta magyarok amíg vér nem folyik a magyarok 95% a NATO és Ukrajna ellenes és az egész nyugati világ ellensége a magyar a románok miért engedik meg hogy ott fasiszták adjanak a magyarok ezek a szemétláda rohadt gazember gyilkos magyarok addig nem nyugszanak amíg vér nem folyik”…

…„ilyen szemétláda nép a magyar, ez van”…

És így tovább, a végtelenségig.

Tudom, könnyű lenne elintézni az egészet annyival, hogy ezek nem is emberek. Tényleg csábító gondolat. De sajnos azok. Emberek. Mondanám, hogy a honfitársaink, ha ezek esetében ennek lenne bármi értelme. De emberek. És ismerjük mindegyiket, Kun Béla, Szamuely és Cserny óta. S jó, ha tudjuk: ezekkel nincsen párbeszéd, nincsen semmi érintkezés, nincsen semmi emberi viszony – pedig emberek. De pontosan úgy kell viszonyulni hozzájuk, mint Kun Béláékhoz.

És ez iszonyodás. Ez a polgárháború előérzete.

(Utóirat: ezt követően Bartus a következőt produkálta: „Egyesek azért szorítottak, hogy ne fulladjon a vízbe, míg mások a Balatonnak szurkoltak. (…) Novák a magyar nép szimpátiáját azzal tudná megnyerni, ha látványosan belefulladna a Balatonba. (…).” Az egyik híve pedig ezt írta alá: „Az átkos Kádár rendszerben még normálisok voltak az emberek, gondolkodtak, használták a fejüket. Azóta sajnos ez mind megszűnt, helyette van a sudribunkóság.” 

Így állunk, barátaim.)

(Vége)

Borítókép: A tusnádfürdői rendezvény nagyszínpada (Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.