idezojelek

Karácsony mindennap hazudik

A főpolgármester a külföldi adományokat sem utasítja el, csak letagadja.

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence
Cikk kép: undefined
Fotó: Máté Krisztián

Vannak az egyszerű hétköznapok, amikor minden a saját jól megszokott medrében csordogál, minden kicsit szürke, kicsit unalmas, kicsit ismerős. Gelencsér Ferenc az újdonsült TikTok- és TV2-sztár PSG Ogli 7 (alias Papp Olivér) szellemi színvonalát és hadarási sebességét lekörözve mutat be különböző produkciókat a parlamentben, Dobrev Klárával Gulyás Marci készít propagandainterjút a Partizánon, Karácsony Gergely pedig hazudik. Ő régi, személyes kedvencem.

Legutóbb ugye még arra a bődületes bravúrra is képes volt, hogy az autómentes nap programjait kocsikázva látogatta sorra, majd miután lebukott, először teljesen önazonos módon hazudott egy nagyot, majd nekiállt kormánypropagandázni. Később pedig, két nap elteltével újabb verziót húzott elő sokat használt kamuszatyrából: önérzetesen, kissé sértetten, mélyen átélt áldozati pózba helyezkedve azt üzente, hogy nagyon fájt a térde, ezért pattant autóba, ezért vette igénybe sofőrje szolgáltatásait. Mármint az autómentes napon.

Hogy első körben miért hazudott, és hogy miért nem villamossal, illetve busszal közelítette meg az autómentes nap rendezvényeit, nos, ezekre a kérdésekre nem kaptunk választ.

Úgy látszik, 

Karácsony Gergely pontosan úgy viselkedik, mint a baloldali színész-celebek, akik összevont szemöldökkel, hol aggódva, hol sírva, hol szigorúan arról tartanak kiselőadást az egyszerű embereknek, hogy fel kell hagynunk eddigi életünkkel, nem használhatunk autót, nem mehetünk nyaralni se repülővel, se vonattal, se gépkocsival, nem ehetünk húst, se tenger gyümölcseit, azonban mindezen intelmeiket hajlamosak a magánrepülőgépeikről vagy az óriási hajóikról – mondjuk Positano vagy Amalfi partjainál – egy-egy hatalmas tál királyrák vagy bélszínsteak mellől megfogalmazni.

Magyarul: az egyszerű emberek, a rajongóik húzódjanak csak szépen vissza a lakásaikba, eresszék le a redőnyeiket, kapcsolják ki a légkondicionáló berendezéseiket, és csendben, szerényen beszélgessenek egész nyáron, miközben kizárólag növényeket fogyasztanak. Esetleg egy kevés rovart is magukhoz vehetnek. Abból mondjuk lehet egyre többet enni. Az ügy, a szent ügy szóvivőinek azonban járnak a költséges nyaralások, repülővel vagy hajóval, a finom és drága ételek, hiszen az ő életük roppant stresszes, ráadásul sokat tesznek a dicsőséges zöldforradalom megvalósításáért.

Abban tehát semmilyen ellentmondás nincs, hogy 

miközben Gergőnk felemelt mutatóujjal szokta kioktatni Budapest népét arról, hogy azért van dugó, mert a dugóban mérgelődő delikvens autóba ült, aközben a főpolgármester úr hol a fájós térdére, hol a gerincsérvére hivatkozva mindenhova, még a vécére is gépkocsival jár, hiszen ő egy amolyan nagykövet, egy fontos személy, VIP-hírvivő, a bolygó megmentője, akinek valósággal tönkremegy a térdkalácsa az élőhelyünk megóvásának igen fontos és fáradságos munkájában.

És azt is beláthatjuk, hogy ilyen nagy emberek teljesen hitelesen javasolhatják kormánypárti politikusoknak meg a budapestieknek, hogy kocsi helyett használják a tömegközlekedést, ellenben a nagy embertől senki sem várhatja el, hogy miközben ilyen felelősségteljes munkát végez, metróra vagy villamosra szálljon, mint az egyszerű honpolgárok.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Méghogy egy ilyen magas, vékony és jóképű városvezető tömegközlekedjen, és ugyanazt a büdös levegőt szívja be és ugyanúgy zötykölődjön, mint a munkába járó budapestiek? Azért álljon már meg a menet, a lószerszámnak is van vége! Hogy a csodálatos főpolgármester úrhoz mindenféle koszos, álmos, nyűgös emberek érjenek hozzá a reggeli csúcsforgalomban? Miközben nincs levegő, nem lehet leülni, késik a járat, és bibis Karácsony úr magasságos térdkalácsa?

És abban sincs természetesen semmi furcsa, hogy Budapest első számú vezetője egyik nap még amiatt sírja el magát, hogy szerinte a fővárost csődbe viszi, illetve kivérezteti a kormány, a másikon meg szétoszt a BKV és a BKK vezetőinek 65 millió forintnyi jutalmat. Hiába, Gyurcsány úr embereinek kell a pénz. Különben is: mit számít az a rongyos hétmillió, amit például a munkáját penetránsan végző Mártha Imre kapott? Mit kell folyton pitiá­nerkedni meg irigykedni?

Nem viszik el a szemetet? Késnek a buszok? Piszok, mocsok, bűz van a járatokon? Na és akkor mi van? Gyurcsány ejtőernyő­seit akkor is ki kell fizetni. Hogy tudnák különben szegények kipengetni szicíliai álomesküvőjüket vagy a New York-i luxusapartmanjaikat, esetleg a szerény, milliós fizetésükből kigazdálkodni a tengerből kilovaglást? Kell az a kis kiegészítés, megérdemlik, na!

Illetve talán nem is érdemlik meg, de ha nem kapják meg ezeket a szóra sem érdemes kiegészítéseket, akkor félő, hogy részint Karácsony mögül jövőre, amikor az önkormányzati választásokat fogják tartani, elmegy a bizalom, részint a Fővárosi Közgyűlés sem fogja tudni biztosítani számára a többséget.

Gergő pedig nem szeretne béna kacsaként hápogni, és a főpolgármesteri pozícióval járó fizetést, hatalmat, sofőrt és szolgálati autót is megkedvelte. Egészen hozzászokott már ezekhez a dolgokhoz, úgyhogy inkább összecsapja a bokáját, szalutál, és utal. Így megússza a felelősségre vonást, megmarad a fizetése, és reggelente továbbra is sofőr által vezetett kocsival mehet a munkahelyére. Szunyókálhat is, miközben a kocsi a buszsávban száguldozva kerüli a dugókat.

Ezt az életet szereti a mi Gerink, mindent meg is tesz érte. És a külföldi adományokat sem utasítja el. Csak letagadja. Mert ha a külföldről érkezett kampánypénzekről kérdezik, akkor mindig önérzetesen kikéri magának még a feltételezést is, hogy egy olyan kellemetlen testszaggal rendelkező kommunista lenne, aki a külföldi elvtársai pénzéből akarná megbuktatni a magyar kormányt.

Pedig a tények egészen mást mutatnak. Több mint ötszázmillió forintot gyűjtöttek össze neki, és minő meglepetés, a befizetések szinte teljesen idegen országok valutájában – fontban és euróban – érkeztek meg. És a bankjegyek ráadásul valamilyen megmagyarázhatatlan okból kifolyólag gyűrődésmentesek voltak, és a sorszámaik is gyanúsan közel voltak egymáshoz.
Gergőnk persze továbbra is tartja magát az adományládikás meséjéhez, még úgy is, hogy saját szövetségesei is fulladozva szoktak röhögni a népmesei elemeket tartalmazó történetén, hiszen például a pénzkötegeket egyszerűen képtelenség lett volna a ládikák nyílásán át betömködni.

Mi kevésbé vagyunk vidámak, hiszen a napnál is világosabb, hogy Karácsony és a stábja megsértette a hatályos magyar törvényeket. Szabálytalanul gyűjtöttek, ráadásul szinte biztos, hogy az egész kalapozás mögött az amerikai baloldal és Gyuri bácsi milliói vannak,

 azaz a jobboldali kormányt idegen országok és félbolond amerikai milliárdosok akarták – és köztünk szólva: akarják most is – megbuktatni.

Száz szónak is egy a vége: az ég kék vagy épp szürke, a fű zöld, Karácsony pedig hazudik. Minden egyes nap.

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: MW/Máté Krisztián) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.