idezojelek

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Magyar Péterrel a posztkommunista felvilág és a külföldről cirógatott dollárpartizánok törnek utat maguknak.

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely
Cikk kép: undefined

Magyar Péter politikai kalandorról és sorozatszínészről kedden végképp kiderült, hogy egy velejéig romlott figura, aki volt felesége – részben általa is bevallott – megfélemlítésével, rettegésben tartásával, majd a családi fészkükben titokban diktafonra vett manipulatív beszélgetések közszemlére bocsátásával végleg jegyet váltott a dantei pokol legmélyebb bugyraiba. 

Az ellenzék új reménysége tehát kétséget kizáróan egy morális hulla. E nyilvánvaló tény ellenére rá akar jövőt építeni a magyar és a nemzetközi baloldal egyaránt. Ez legyen az ő bajuk.

Isten lássa lelkünket, azt is be kell vallani, hogy Magyar Péter mutatványa olyan szappanopera, amelyet akkor is néz az ember, ha tudja, hogy nem illik. Mert tisztes polgár nyilvánvalóan nem hivatott mások hálószobatitkaiban tunkolni, asszonyverésről, megfélemlített gyermekekről, autós üldözésbe torkolló válási vitáról, lopva készített, zaklatott családi beszélgetésekről sokrészes valóságshow-t nézni. Némi szégyenérzettel, de érthetően sokan figyeljük azokat a vádakat és szaftos állításokat is, melyek a magyar politikai élet legfelsőbb köreinek mindennapjaiba engednek betekintést, még ha torz lencsén keresztül is. Egy bulvársajtóba illő botrány szemtanúi lehetünk, így – sajnos – természetes, hogy milliók követik annak minden új fejleményét. Találó a neten terjedő mém: Magyar Péter ott ülhetne a kellemetlen emlékű Mónika-show sárga fotelében, s alighanem oda is való.

Vitathatatlan továbbá, hogy a végrehajtói kar elnökének most újra felmelegített korrupciós ügye valódi botrány. A gyurcsányi idők hatszázezer megnyomorított devizahiteles családjának országában az olyan gazemberre, mint Schadl György, tripla büntetést kellene mérni. 

Ezt nem csupán indulatból, főszerkesztőként írom, amiért Schadl talpas végrehajtóként élen járt az újságírók és szerkesztők elleni körmönfont visszaélésekben (is), amikor – jogi kiskapuk sorát kijátszva – többszörösére, szemérmetlenül aránytalan tételre hizlalta egy-egy sajtóper költségeit, hanem azért is, mert ő a posztkomcsi káderpolitika révén székükbe helyezett, bunkó és kegyetlen hiénák korszakának lezárását ígérte a bírói végrehajtás világában, amikor ifjú elnökként munkához látott, mégis – a vádirat tanúsága szerint – ott folytatta, ahol a „nagy elődök” abbahagyták. Sőt!

A polgári-konzervatív közönség számára mégis az a fő kérdés, milyen tanulságot vonjunk le ebből a szappanoperából, miként kezeljük kommancs ismerőseink, esetleg rokonaink kéjes tobzódását és szánalmas messiás­várását.

Egyfelől az elsőként és gyalázatosan nyilvánosságra hozott hangfelvételnek fontos és vitathatatlan üzenete van:

 Magyarország természetesen és továbbra is jogállam! Az akkori igazságügyi miniszter, Varga Judit meglátása szerint ugyanis az ügyészség, mint „katonai szerv” teszi a dolgát, s ha voltak is kavarások Schadl György és Völner Pál lelepleződésének idején, azok nem érintették a nyomozást. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A baloldali sajtó által már ezerszeresen felhozott vádakra Polt Péter legfőbb ügyész korábban világosan válaszolt: az ő feladatuk a bűncselekmények és nem a pletykák kivizsgálása. Azaz hiába van transzban a teljes ballib média, az eddig megismert és megszellőztetett nyomozati iratok tanúsága az, hogy a bűnös kapcsolat a végrehajtói kar elnökére és a megtévedt államtitkárra korlátozódott, akiket megfigyeltek, lekapcsoltak, vád alá helyeztek és már a bíróság előtt állnak. Nyilván éppen így néz ki egy rémdiktatúra…

Másfelől a befolyással bírók megvesztegetése – a kurtizánok és besúgók után – alighanem a harmadik legősibb mesterség, így blődség volna százszázalékos megtisztulást várni bármelyik kurzustól is. Nem szeretnék – Lovas István barátunk véralgebráját idéző – részletes fejtegetésbe kezdeni a különböző kormányok alatt lekapcsolt és megfékezett korrupciós ügyek mérlegéről, de szögezzük le: miközben a mostani habverés tárgyát képező, amúgy nem túl jelentős figurákat, Schadlt és Völnert igen hamar bilincsbe verték, addig 2010 előtt a hazaárulástól, a titkosszolgálatok totális bevetésétől és a leggátlástalanabb alvilági módszerektől sem riadtak vissza, ha menteni kellett a lebukott elvtársat (lásd a sok közül például Portik Tamás egykori maffiavezérnek és a Gyurcsány–Apró klán egyik fő bizalmasának, a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori elnökének, Laborc Sándornak az évekkel később lelepleződött paktumát).

Mindennél lényegesebb ugyanakkor az a hátország, amely Magyar Pétert, ezt a sértődött óvodást a pszichiátriai rendelő helyett a politika színpadára állította.

Jogászi körökben közismert a mondás, hogy ügyvédjéről ismerszik meg az ember. Nos, Magyar Pétert a posztkommunista korszak egyik legfőbb machinátora, a minden gyanú alatt álló Bárándy Péter képviseli! Persze nem az a kérdés, hogy az állami állásaiból kibukott aranyszőrű hörcsögnek honnan van pénze az ország egyik legdrágább ügyvédjére. 

Habár ilyen körökben óránként akár több százezer vagy akár milliós tiszteletdíjat is elkérnek, mégis feltételezhető, hogy a jogi segély része a háttértámogatásnak. Inkább az a kérdés: miről szól a mesterterv?

Egyelőre nem tudjuk, milyen ocsmányságokkal áll még elő Magyar a következő napokban. Annyit már előre belengetett, hogy a szavai szerint volt barátja és jótevője, Gulyás Gergely a következő célszemély. Ízléses lesz ez is! Egyvalaki azonban biztosan és jó előre tudja, milyen aljas munícióval bír a főszereplő, ő pedig nem más, mint Bárándy Péter! Nézzük csak meg tehát, milyen tartótisztet kapott a kegyelmi ügy kirobbanása után még fésületlenül és hebrencs módon posztolgató, de az ominózus Partizán-interjú időpontjára már láthatóan tökéletesen felkészített és azóta is mesterien futtatott fővádló!

 

Minden titkok tudója, Bárándy Péter a Medgyessy-kormányban igazságügyi miniszterként lépett ki igazán a napfényre, de már jóval korábban aktivizálta magát, hiszen az 1990 utáni két évtizedes átmenet során mindvégig az egyik fő háttérembereként keverte a fekáliát. A politikában először Palotás János oldalán tűnt fel, a továbbélő hálózatok számtalan bűzös gründolmányának egyike, a Vállalkozók Pártja képviselőjeként. (A ma hörögve orbánozó, fogatlan méregzsák Palotás múltjáról és állambiztonsági kapcsolatairól Mező Gábor írt remek cikkeket.) Bárándy a besült projekt után kucorodott oda az Apró–Gyurcsány klán ölébe, és – elnézve a legújabb balos formációját, az Ügyvédek a Demokratikus Jogállamért Egyesületet – nem is nagyon távolodott el onnan azóta sem.

Bárándy igazságügyi miniszterként a Kádár-rezsim egyik fő titkos ügynökét, Schönthal Henriket igyekezett megóvni a kiadatástól, aztán nyakig merült a brókerbotrányba, és nevét itt, a Magyar Nemzetben is gyakran emlegettük a Demszky–Hagyó-féle korrup­ciós botrányok apropóján.

 Fia sem esett messzebb a fától: a volt szoci képviselő Bárándy Gergely volt az, aki 2006-ban lázadás miatt jelentette fel a Gyurcsány lemondását követelő tüntetőket, s azt követően is az egyik legsötétebb baloldali politikusként tevékenykedett. 2010 óta mindketten a Gyurcsány–Karácsony–Márki-Zay-féle hisztibrigád oszlopos tagjai, nem nehéz tehát kitalálni, hogy miért lett éppen Bárándy Péter Magyar Péter ügyvédje!

S ha ez a társaság Magyar Péter minden tervéről, lépéséről tudhat, s koordinálhatja ennek a figurának a gyomor és a jó erkölcs elleni újabb és újabb merényleteit, akkor 

nem nehéz kitalálni, hogy mire megy ki a játék! Mondjuk csak ki: Magyar Péterrel a posztkommunista felvilág és a külföldről cirógatott dollárpartizánok törnek utat maguknak!

Nem vitás, ez a botrány minden érintettet arra kötelez, hogy vonja le a megfelelő tanulságokat. Mégis őszintén remélem, hogy ez a legújabb baloldali cirkusz sem fogja tudni elkábítani a józan többséget. A Goodfriend-féle „zöld dossziés embertől” a habókos Márki-Zay Péterig egyik szemfényvesztő sem tudott sikert aratni, így ezúttal is bízom a nemzet józanságában.

Idegen tollat ragadva, hadd idézzem fel búcsúzóul egykori kollégánk, Dévényi István jövendölését. Ő volt az egyetlen, aki a 2015-ös G-napon talán el is hitte, hogy a jó oldalra állt, így minden bizonnyal még keserűbb végignéznie a baloldal agóniáját. Ezért is fogalmazhatott így, miután hétfőn szembesült Magyar Péter videópromóció­jával: 

»Szóval a feleségével beszélgettek kettesben. Rögzítette. A NER pedig kér egy kávét. Forradalom end.«

Kell még valamit mondani?

Borítókép: Kipukkadt a lufi. Semmi újat nem mutatott be Magyar Péter az ügyészségen  (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.