Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

idezojelek

Vége az európai vakációnak

Az amerikai demokrata kormányzat képtelen elsimítani a globális nehézségeket.

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László
Cikk kép: undefined
Fotó: AFP

Arra a kérdésre, hogy mit kezdjünk az ukrajnai vérontással, valamint hogyan számolhatnánk fel a százezrek életét követelő erőszakot, nem könnyű válaszolni. Arról azonban meglehetősen sokat tudunk, miért tört ki a háború és milyen feltételekkel lehet vége, ha Moszkva és Washington végre elszánja magát a békekötésre.

Ez a háború pontosan azért indult meg, amiért az idők kezdete óta mindig elharapóznak a konfliktusok. Két egymással szemben álló erőközpont teret, hatalmat, befolyást óhajtott szerezni a másik rovására. 

Esetünkben az Egyesült Államok és Oroszország csatájáról van szó, azzal a megjegyzéssel, hogy a harmadik nagy, Kína is hallgatag szereplője az összecsapásnak.

Annak idején a hidegháború úgy zárult, az új világrend pedig úgy alakult ki, hogy Oroszország kivonult Kelet-Európából, saját szövetségi rendszere, a Szovjetunió pedig időközben felbomlott. Cserébe az amerikaiak nem exportálták a NATO-t Oroszország határaira, Putyin felbukkanása után pedig nem jelentek meg gazdasági, politikai, katonai befolyásukkal a szűkebb orosz érdekszférában. Az első számú ütközőállam, Ukrajna szerepe azonban óhatatlanul felértékelődött. Észrevette ezt már Samuel Huntington is, aki világosan leírta harminc évvel ezelőtt, hogy a feloldhatatlan civilizá­ciós különbségek miatt súlyos konfliktus robbanhat ki Ukrajnában.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az amerikaiak, pontosabban a Biden elnökségéhez köthető baloldali globalisták néhány éve eldöntötték, hogy kenyértörésre viszik a dolgot, igyekeznek végleg elszigetelni Oroszországot. Már régebben kitolták a NATO-t és az Európai Uniót Fehéroroszország és Ukrajna határaira, a balti államoktól Lengyelországon át Romániáig atlantista rezsimeket igyekeztek építeni, fegyvereket telepítettek a térségbe, oroszellenes hangulatot szítottak. 

Putyin számára az a fejlemény, hogy Kijevnek NATO-tagságot, majd újabban uniós belépőt adnának, leplezetlen halálos fenyegetés. Oroszország tehát nem várta meg, hogy bekerítsék: először birtokba vette a Krím félszigetet, majd megtámadta Ukrajnát, hogy keleti részének megszállásával eltávolítsa a közvetlen katonai fenyegetettséget. A háború jelenleg zajlik, a majdani megegyezés azonban nagyjából körvonalazódik. Oroszország megtarthatja a Donbászt, és katonai sikereitől függően talán további területeket is Ukrajnából. Washington Nyugat-barát rezsimet épít majd Nyugat-Ukrajnában, a világnak pedig együtt kell élnie azzal a tudattal, hogy az amerikaiak és az oroszok Európában szomszédságot vállaltak a néhány évtizedet élt Ukrajna területén.

A 2024-es esztendő azonban számos olyan eseményt is tartogat számunkra, amelyekre biztosan nem készültünk fel. 

Kétségtelen, hogy nagyobb bajban van a világ, mint a második világháború befejezése óta bármikor. Sokak számára úgy tűnik, hogy napról napra lopakodunk a világháború felé. A világ forrong, nincsenek felelős nagyhatalmi vezetők, a gazdasági és pénzügyi globalizmus megingott, minden rövid időn belül megbénulhat. A nyugati világ ráadásul olyan mértékben berendezkedett a bulitársadalomban, hogy már semmit sem ért a sokasodó jelekből, de nem ért másokat, sőt önmagát sem.

 Kilátástalan a jövő, általános robbanás fenyeget a Közel-Keleten is. Az amerikai demokrata kormányzat képtelen elsimítani a globális nehézségeket ott, ahol befolyást szerzett. Az Európai Unió agóniáját éli, pár év alatt végezhet is magával, de a végjáték eltarthat talán még másfél−két évtizedig (tovább aligha).

A végjáték tehát közelebb van, mint hinnénk. Talán összeomlik az európai pénzügyi rendszer, az időközben meggyengített nyugati államok pedig képtelenek lesznek elhárítani a belső, polgárháborús fenyegetettséget. Valójában nem tudjuk, pontosan mikor és hogyan roppan majd össze az európai civilizáció, de – sajnos – kontinensünk nyugati felén eleget tettek azért, hogy véges határidőn belül önmagunk számoljuk fel mindazt, amit örökségül kaptunk. 

Hogy a nyugati hegemónia még a mi életünkben látványosan meggyengül, hogy sorozatos terrorcselekmények, utcai összecsapások, anarchia dúl majd sok európai államban, szinte teljességgel biztos. Sorsukat csak azokat kerülhetik el Európában, akiknél nincs számottevő migráció, így a társadalom 15−20 százalékát kitevő bevándorlótömegben nem kell számot vetniük a szervezett bűnözéssel és a vallási fanatikusokkal, valamint a jelenleg is zajló, folyamatos bevándorlással.

Az 1945 óta tartó hosszú békeidőszaknak mindenesetre vége. Rövid időn belül döntő globális változásokra kell felkészülnünk, hosszú távon pedig minden bölcsességre, tudásra és türelemre szükség lesz ahhoz, hogy a háború, a járványok és az utcai összecsapások ne kényszerítsék végleg térdre országainkat. Ennek a súlyával, ennek a tudásával muszáj élnünk. Aki nem teszi: semmit sem ért a történelemből és nem gondolkodik, pusztán abban a hamis hitben ringatja magát, hogy ahogy eddig volt, úgy lesz ezután is. Valójában fel kell készülni a soron következő nehéz időszakra. Az európai vakációnak vége. A változások − láthatóan − már megkezdődtek.

Nos, 

erről döntünk a soron következő választáson. Háborúról és békéről. Önkormányzatainkban és uniós képviseletünkben külföldi pénzügyi, politikai segítséggel a háború hívei kerekednének felül. A magyar kormánynak eddig komoly áldozatokkal, kemény munkával sikerült távol tartania országunkat a felbomlástól. Magyarország részese ugyan a globális társasjátéknak, de a saját útját járja. A jövő hét végén arról döntünk, szuverén és szabad ország maradunk-e, vagy megadjuk magunkat. 

Hogy magyarként, saját nyelvi, kulturális, civilizációs közegünkben élünk tovább, vagy multikulturális esernyőt tartunk magunk fölé. A tét tehát a saját sorsunk, hamarosan eldől, melyik utat választjuk. Minden másról a nagyhatalmak gondoskodnak, de hogy esélyünk legyen arra, hogy békében élhetünk, először is be kellene fejezni az ukrajnai háborút. Ez most a legfontosabb globális érdek, a reménysugár a világ népei számára. Minden más csak azután következhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Levél egy volt barátomnak

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Globalista diktatúra Európában

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Új politikai korszak a választás után

Ambrus-Jobbágyi Zsófia avatarja
Ambrus-Jobbágyi Zsófia

Magyar Péter kártyavára szépen lassan kezd omladozni

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.