idezojelek

Az emberek lelke és tudata áll a woke célkeresztjében

Nincs helye ma a sunnyogásnak, a hátrálásnak, a devianciákat nagyvonalúan elnéző attitűdnek.

Kis Ferenc avatarja
Kis Ferenc
Cikk kép: undefined

Napjaink egyik, ha nem a legfontosabb közéleti kérdése a szuverenitás, vagyis a nemzeti önrendelkezés, az önálló döntési lehetőségek megőrzése. Ez volt a múlt heti Tranzit fesztivál központi témaköre is, ahol színvonalas vitákban és előadásokban szembesülhettünk azzal, hogy a politikusok, a társadalomtudósok és a szakértők különböző szempontok szerint értelmezik ezt a problémakört. A szkeptikusok szerint a globális világrendszerben nem is lehet igazán értelmezni a szuverenitást, vagy az csak korlátozott formában érvényesülhet.

Az Orbán-kormány gyakorlati megközelítése mindenesetre nehezen vitatható, hiszen azt mondják, hogy a nemzeti önrendelkezés alapja a szuverén gazdaságpolitika, az önálló, magyar érdekek szerint alakított külpolitika és az ütőképes haderő. A szuverenitás problémakörének azonban van egy másik fontos dimenziója is: a tudatformálás, a korszellem alakítása a globális hatalmi központok irányításával és az erre adott nemzeti válaszok. 

Gőzerővel zajlik az emberek átformálása, az identitások szétzilálása, miközben a nyugati civilizációra brutális nyomást gyakorolnak a fizikai valóságban is az idegen kultúrkörökből milliószám Európába özönlő bevándorlók. A szuverenitásunk védelmének tehát fontos frontszakasza a tudatformálás, a kulturális tér, a szórakoztatóipar és a média, elsősorban már a közösségi platformok.

A nyugati világ és benne Magyarország ellen többfrontos háború zajlik. Az egyik támadási irány az emberek hagyományos kötődéseit érinti, a nemzeti és a keresztény identitást. Eközben csúcsra járatják a genderideológia esztelen, természetellenes propagandáját, ami a nemi identitásunk megkérdőjelezését szolgálja. A hitünk, a nemzeti identitásunk, a biológiai önazonosságunk mellett a természetes, évezredek alatt kialakult táplálkozási szokásaink feladásáért is hatalmas erők mozdulnak meg, az úgynevezett zöldek mögött dollár- és eurómilliárdosok állnak. Sőt a klímaharc szószólói szerint a tulajdonunkról is le kellene mondanunk, elég, ha szolgáltatásként bérbe veszünk ingatlant, autót, bármit.

Nyíltan zajlik már a tudatmanipulálás, ismerős a szlogenjük: „Nem lesz semmid, de boldog leszel.” A közösségi média hemzseg a „sokszínűséget” hirdető tudatrombolástól, hősként ünnepelnek olyan hírességeket, akik nyilvánosság elé tárják az azonos neműek iránti vonzódásukat, újra reneszánszát éli a „coming out”. 

Az egyik ismert német portál a nyáron heteken át naponta tucatnyi Facebook-posztot közölt a volt Forma–1-es autóversenyzőről, Ralf Schumacherről és férfi párjáról, miután ország-világ elé tárták a kapcsolatukat. Megjegyzendő, hogy a súlyos síbalesete után ma is magatehetetlen beteg, hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse, Ralf látszólag boldog házasságban élt a feleségével, gyermekük is van, így még inkább sokkoló volt, amikor nyilvánosságra került a homoszexuális kapcsolata.

Egy másik német celeb, az RTL népszerű műsorvezetője, Lola Weippert szinte naponta tesz közzé a közösségi oldalán olyan bejegyzéseket, amelyek szintén a nemek közötti különbségek relativizálását és a hagyományos szexualitás avítt voltát hirdetik. Weippert nemrég „szexuális kutatókra és pszichoanalitikusokra” hivatkozva azt írta: „Úgy tűnik, mind­annyian biszexuálisok vagyunk.” 

Sajnálatos, hogy számos tudós, szakértő is szolgálja a globális tudatipar indentitást romboló tevékenységét és megalapozatlan, koncepciózus „tanulmányokkal” segítik a fiatalok indoktrinálását.

A nemzeti szuverenitás elleni támadás tehát kiegészült az egyének önazonosságát romboló ideológiák térnyerésével. Egy ország, egy társadalom viszont nem lehet önálló, ha a nemzet tagjai egyénekként nem képesek a természetszerű, valóságos önazonosságuk meghatározására. 

A veszély elsősorban a fiatal nemzedékeket fenyegeti, hiszen ők még inkább formálhatók, befolyásolhatók. Ezért lenne kulcsfontosságú egyrészt a családokon belüli kohézió megtartása, az, hogy a szülők ne engedjék elidegeníteni maguktól a gyerekeiket, mert akkor helyettük mások fogják nevelni őket.

A másik lényeges frontszakasz az iskola. Az oktatásügy feladatává kellene tenni, hogy minden gyerek kapjon egy alapvető képet a világról, benne magunkról, emberekről, méghozzá olyat, ami a természet törvényszerűségeit érteti meg a diákokkal. 

Egyértelműen ki kell mondani, hogy hazugság, szemfényvesztés a mindent viszonylagosnak nevező és a sokszínűséget szándékosan félreértelmező woke-ideológia. Egy megalapozott világképű fiatal helyt tud állni az életben, és képes lesz felmérni, mik a valódi értékek, illetve mi az, amit jobb messze elkerülni.

Nincs helye ma a sunnyogásnak, a hátrálásnak, a devianciákat nagyvonalúan elnéző attitűdnek. Ez is szuverenitásharc, ami talán a legnehezebb fegyvernemben zajlik, mivel itt az ellenségeink célkeresztjében az emberek lelke és szelleme áll.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Putyin az új Hitler? (1. rész)

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Százezrek a romok alatt

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Hangulatkeltés a magyarok ellen

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Mi kell a politikai harchoz?

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.