idezojelek

A szív győzelme

A szív győzelme azt is jelenti, mi óvjuk egymást attól, hogy olyanokká váljunk, mint ők.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Akkor futott át rajtam először az érzés, hogy valami csoda van készülőben vasárnap, amikor tejet vettem, és a számomra ismeretlen boltos néni mosolyogva azt mondta: Hajrá, Fidesz! Aztán ahogy nőtt a részvétel a voksoláson, úgy nőtt bennem valami furcsa, bizsergető érzés. Ma már tudom, nem volt az más, mint az együtt dobbanó szívekből áradó szeretet.

Erre mit olvasok, alig ocsúdva az ünnep mámorából, hétfőn? Az egzaltált tekintetű Guy Verhofstadt szerint vasárnap este a gyűlölet győzött Magyarországon. Már ennyiből is kitűnik, hogy valami nagy baj van a balliberális fejekben. 

A kampány során alkalmazott összevissza beszéd egyik súlyos mellékhatása, hogy jelentéstani káoszt teremtett a közbeszédben, kiüresedtek, értelmüket vesztették fogalmaink, sőt akár az ellentétükbe is fordultak olyan közkeletű kifejezéseink, mint a szeretet és a gyűlölet. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Márki-Zay szinte az összes társadalmi csoportot vérig sértette a szeretet országa nevében papolva a kampányban, de elvtársai a megsemmisítő vereség után is gyűlöletnek nevezik azt a sodró érzelmi energiát, ami ismét kétharmados győzelemhez juttatta az Orbán Viktor által vezetett nemzeti oldalt. Ez nem normális.

Gyűlölet és szeretet egymás ellentétei. Catullustól tudjuk, sokszor megfér egy időben is mindkettő az emberi szívben. De össze nem keverhető, egymással fel nem cserélhető egyik sem. Gyűlölök és szeretek, ilyen előfordul. 

De azt mondani, hogy elhozzuk nektek a szeretet politikáját, csak előbb sittre vágjuk ezt a szemét tolvaj bandát, akik a csalás, lopás mellett csak gyűlöletet tudnak szítani köztetek, a franc essen beléjük, lássuk be, mérhetetlen aljasság. Aki ilyet mond, az nem szeret, csak gyűlöl. Ráadásul ráfogja eltorzult érzelmeit gyűlölete tárgyára. A fogalmatlan Verhofstadt pedig szajkózza utánuk ezt a gonosz ostobaságot.

Elég két képet felidézni vasárnap estéről, hogy tudjuk, igenis a szeretet győzött vasárnap este. Az egyiken Magyarország miniszterelnöke áll, mellette társai, szövetségesei, előtte támogatói, szavazói. Mindenki mosolyog, mindenki euforikus hangulatban, legszívesebben egy emberként ölelkezne össze a szépszámú közösség. 

Orbán Viktor pedig azt mondja: Hiába a taktika, a cselszövés, a ravaszkodás, a végén mindig a szív győz. Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme. Azért nyertünk, mert van egy közös szenvedélyünk, amit úgy hívnak: Magyarország.

A másik kép egy magára hagyott szerencsétlen flótást mutat, aki sebtiben felszívódott társai, szövetségesei helyett családját rángatta fel végső elkeseredettségében a színpadra. Előtte dühös, csalódott, magányos emberek. Legszívesebben törnének-zúznának.

Márki-Zay pedig ismét összefüggéstelenül gyilkolja anyanyelvünket, és egyszer csak azt mondja: Hitler is kétharmados többséggel nyert volna ’45 áprilisában Németországban, amikor Berlin körbe volt véve. Nem szól rá senki, hogy ne beszéljen hülyeségeket. 

Hitlerhez kultúrember nem hasonlítja ellenfelét, mert tudja, ha igaza lenne, akkor már nem élne. De nyilván nem figyelnek már rá. Arra sem, amikor azt próbálja kinyögni, miért marad itt, holott legjobb lenne elhúzni erről a helyről, ahol a trágyával etetett gombák nem tudják, mit cselekszenek. Mi itt maradunk, ne meneküljetek el ti sem, és szeressük egymást – sziszegi izzó gyűlölettel a hangjában.

Az ember első indulatában legszívesebben odavágná: Menjetek! Budapest nincs körbevéve. Fizetjük a jegyeteket is! De a szív győzelme azt is jelenti, mi óvjuk egymást attól, hogy olyanokká váljunk, mint ők. Ezért inkább felajánljuk azt a nemzeti közösséget, aminek nem csupán tartózkodási helye, hanem hazája Magyarország. Várunk mindenkit szeretettel!

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Kossuth téren rendezett állami díszünnepségen az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulóján, 2022. március 15-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.