idezojelek

Kísért a lukas zokni

Reális alternatívát is mutathatna az ellenzék a kormányzó többség döntéseivel szemben, és nem a büdös, kilukadt zoknijában kéne balhéznia.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Vagyunk ezzel így vagy hárommilliónyian, de az a helyzet, hogy április harmadika óta álmomban is mosolygok. Ám történt azért egy-két dolog azon a napon, ami nem veszi ugyan el jó kedvünket, de sötétebb árnyalatokkal keni össze a jövőről alkotott összképet. Belegondolni is rossz például, hogy a magyar rendezésű olimpia megfúrásán kívül semmilyen értékelhető politikai teljesítményt felmutatni nem tudó Momentum tizenegy mandátummal rendelkezik majd az új parlamentben.

Persze csak akkor, ha leteszik a képviselői esküt, miután jól kibohóckodták magukat az alakuló ülésre időzített idétlen akciójuk során. A piócaként rájuk tapadt Hadházy Ákos javaslatára ugyanis bojkottálni fogják az első alkalmat, amikor a magukra erőltetett normális viselkedéssel megszolgálhatnák a választók érthetetlen módon beléjük vetett bizalmát. De jól láthatóan erre képtelenek.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatásos bajkeverő nem képes abbahagyni a dudálást, és tisztességtelen választásokról meg látszatellenzékiségről hadovál, miközben a diktatúra kollaboránsainak bélyegzi társait, mert azok be akarnak menni dolgozni új munkahelyükre. Az újdonsült népképviselő-tanoncok pedig, akik még két gazszálat nem tettek keresztbe életükben, így fogalmuk nincs, mi az a munka, birkaként követik az előszeretettel a ló egy bizonyos alkatrészével érvelő példaképet.

Most mondhatnánk persze, legyen ez azok baja, akik rájuk szavaztak. De a probléma az, hogy ők is a honfitársaink. Ők is érdekeltek Magyarország megerősödésében, a haza felemelkedésében, családjuk, szeretteik boldogulásában. Számunkra érthetetlen okokból a nemzeti kormány ellenségeire szavaztak ugyan, de a kampányőrület elmúltával nagy szükség lenne az ő tevékeny részvételükre mindazon problémák megoldásában, amelyek járványok, háború és a legkülönfélébb válságok idején előttünk tornyosulnak. És akkor azt kell látniuk, hogy azok, akiket megbíztak érdekeik, véleményük, politikai akaratuk képviseletével, gúnyt űznek ebből a felhatalmazásból, vásári komédiát rendeznek az Országháza épületében, ha egyáltalán méltóztatnak befáradni.

Rendkívül álságos diktatúrát kiáltani csak azért, mert valakinek a politikai formációja akkorát bukik egy választáson, mint az ólajtó, aztán a diktatúrára hivatkozva demokrácián kívüli eszközökkel hadonászni annak érdekében, hátha felülírható a választópolgárok demokratikusan kifejezett akarata. Ezt szemére vetette már Hadházynak a moslékkoalíció szinte valamennyi talpon maradt szereplője. Kérdés, miért nem hatja ez meg a Fekete-Győr és Hajnal Miklós vezette partizáncsapatot. Pedig ha kicsit távolabbra merészkednének Budapest belvárosától, meghallanák azok hangját, akik vagy nem szavaztak senkire, vagy egyenesen őket választották, de egyáltalán nem vágynak balhéra, zavarkeltésre, acsarkodásra, állandó feszültségre, hanem a békés egyet nem értés politikáját szeretnék már látni. Amikor reális alternatívát mutat föl az ellenzék a kormányzó többség döntéseivel szemben, és nem a büdös, kilukadt zoknijában balhézik képviselői mandátumával visszaélve.

Egyébként van remény. Hajnal Miklós már nem tetszeleg közgazdászként, hanem beiratkozott a jogi karra levelező szakon. Hamarosan sorra kerül a tananyagban az is, hogyan válik a megválasztott jelölt igazi képviselővé. Addig talán benő társainak is a feje lágya, és elküldik a lódoktort melegebb éghajlatra. Mi pedig, amíg ez bekövetkezik, támogassuk őket annak megértésében, hogy amit terveznek, az sem nem tisztességes, sem nem demokratikus, csupán nevetséges.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.