idezojelek

Erasmus és a balgaság

Több hónapja az az érzésem, külön szempont minden uniós döntés meghozatalánál, hogyan lehet egyúttal jól belerúgni a magyarokba.

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó
Cikk kép: undefined

Több hónapja az az érzésem, külön szempont minden uniós döntés meghozatalánál, hogyan lehet egyúttal jól belerúgni a magyarokba. Sokaktól megkérdeztem, mit gondolnak, pénz is jön majd az aláírt megállapodások értelmében vagy velünk is eljátsszák ugyanazt, amit a lengyelekkel. Többségben voltak azok, akik szerint semmi jóra ne számítsunk. Mindig ki lehet találni valamit, amire ráhúzható, hogy zavarja az átláthatóságot vagy sérti a jogállamiság elveit, értsünk ezalatt bármit. Úgyhogy már vártuk, mi lesz a következő.

Nagyjából sejteni lehetett azt is, milyen irányból érkezik majd a csapás. Néhány íráskényszerben szenvedő balliberális közérzetromboló, aki kegyetlen diktatúrában fulladozó magatehetetlen tömegnek gondolja a magyar társadalmat, a tanárok és a diákok mozgolódását nevezte meg egyetlen pislákoló reménysugárként ebben a lélekölő félhomályban. Ebből minden épelméjű demokrata rájöhetett, cél a felső- és közoktatás. Azt is tudtuk, hogy az egyetemeken az évtizedek alatt kialakult hegemóniáját foggal-körömmel védő posztkommunista elitnek rettenetesen a bögyében vannak az alapítványi működtetésű intézmények.

Ezekben az akadémiai szabadságot ultrakonzervatív módon úgy értelmezik ugyanis, hogy más elképzelés is érvényesülhet, nem csak a progresszív haladároké. Ezért támadják őket úton-útfélen. Csak az érthetetlen, hogy csúsztatásokon és lejárató célzatú hazugságaikon alapuló feljelentéseik ilyen hatékony módon beépülnek az Európai Bizottság döntéshozatali mechanizmusába. Nem veszik észre a globalista nemzetközi baloldalon, hogy dollármilliókon megvásárolt magyar zsoldosaik még ahhoz is ostobák, hogy rendesen szolgálják őket.

Kétkedés nélkül kijelenthetjük ugyanis, hogy az a döntés, miszerint az Európai Unió Tanácsa felfüggeszti az alapítványi fenntartású magyarországi egyetemek részvételét az Erasmus+ programban, teljes félreértésen alapuló balgaság, amihez a hazaáruló dollárbaloldal szolgáltatta a muníciót. Az újabb üggyel állításuk szerint a nemzeti kormányt támadják, de a teljesen ártatlan diákokat találják el, akiket megfosztanának a külföldi tapasztalatszerzés lehetőségétől.

A legundorítóbb, hogy azért diszkriminálják a magyar hallgatókat, mert a hazai hatóságok állítólag nem kezelik megfelelően a korrupció kockázatát. Mondja ezt az a bizottság, amelynek elnöke nem találja azokat az sms-eket, amelyekkel tisztázhatná magát a súlyos korrupció vádja alól, egészségügyi biztosa máig sem tudja megmondani, hogyan került négymillió euró a számlájára egy gyógyszercégtől, és akkor az Európai Parlament vizsgálati fogságban lévő alelnökéről, meg a hatvan baloldali képviselőből álló bűnbandájáról még nem is beszéltünk.

Ezek merik azt állítani, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter az Óbudai Egyetemet működtető alapítvány kuratóriumának élén rontja a közösségi források kezelésének átláthatóságát. Varga Judit igazságügy-miniszter pedig megsérti a jogállamiság elveit a Miskolci Egyetemen. Hogyan jön ahhoz az unióban bárki a világraszóló brüsszeli korrupciós botrány kellős közepén, hogy mindenféle bizonyíték nélkül ilyen aljas vádakkal illessen egy tagországot?

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eszét vesztett ellenzék, amely a fentebb leírt módon az egész problémát okozta, természetesen most torkaszakadtából ordít, hogy a kormány meg az Orbán. Teljesen reménytelenek. A józan eszüket még őrzők viszont fontolják meg, amit Navracsics Tibor mondott: a hivatalos tárgyalásokon soha nem volt szó arról, hogy a bizottság kockázatosnak találja aktív politikusok szerepvállalását az egyetemeket fenntartó alapítványokban.

Azt gondolom, nagyon itt van az ideje Brüsszelben is egy alapos nagytakarításnak.

Borítókép: Ursula von der Leyen (Forrás: Europress/AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Szembeszállni a sátánnal

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.