idezojelek

Soros rossz befektetése

Még be sem jegyezték Korányi szervezetét, az Action for Democracyt, amikor az első százmilliók megérkeztek a baloldal kampányára.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined

Csöpögős píárriportot sugárzott az RTL Klub egy New Yorkba szakadt honfitársunkkal, bizonyos Mihalik Enikővel. A hölgyről azt lehet tudni, hogy modell, s ha mindez nem lenne elég, még Korányi Dávid felesége is. Azé a Korányié, akinek Action for Democracy nevű amerikai szervezetén keresztül tömték több milliárd forintnyi dollárral a magyarországi baloldalt Soros Gyuri bácsiék a tavalyi választási kampányban. S ugyanez a Korányi volt a „városdiplomáciai tanácsadója” Karácsony Gergely főmormotának havi közel egymillió forintért, mígnem annyira kínos lett a jelenléte, hogy Gergely nemrég kirúgta őt. Pontosítok: csak a névleges beosztása vált kínossá, nem a jelenléte, tudniillik nem járt be a munkahelyére, a kutya nem látta őt a főpolgármesteri hivatalban, de még Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes sem emlékezett rá, mikor botlott legutóbb Dávidba, ha egyáltalán. Havi majdnem egymil­liót érő tanácsai közül is nehéz lenne szemezgetni, legalábbis Karácsony egy ilyet sem tudott vagy akart elősorolni, mikor riporterünk faggatta.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

És itt kanyarodok vissza a Korányi Dávidnéval (született: Mihalik Enikő) készült émelyítő RTL-riporthoz, abban ugyanis a hölgy óvatlanul elpletykálta: 2021 szeptembere óta el sem hagyták az Egyesült Államokat. Ezek szerint hites ura sem. 

Ebből – ha jól értelmezzük – az következik, hogy Korányi Dávid a kirúgása előtti tizennégy hónapban egyszer sem látta személyesen KariGerit.

 Ami azért rém aranyos. Persze a fizetését nyilván fölnyalta. És miért ne nyalta volna? Azért bizonyos értelemben megdolgozott ő ott a New York-i felhőkarcoló jacuzzijában. Meglehet, nem holmi „városdiplomáciai tanácsokkal” (amikből Gergely nyilván egy kukkot sem értett volna), viszont legalább összeügyintézett a baloldal kampányára pár milliárdot.
Kérdéses persze, hogy a baloldal azért bukott-e a megszokottnál is nagyobbat, mert Dávid nem utalta elég serényen a dollárokat, vagy esetleg azért, mert a választók megneszelték, hogy Gyurcsány rezesbandáját a Fehér Házból igazgatják.

Ha engem kérdeznek, szerintem nem Korányi Dávidon múlt az április 3-i zakó. Ő minden tehetségét latba vetve, viharsebesen nyomogatta az utalásgombot, továbbította a kétbalkezes baloldalhoz a „sok ezer mikroadományt” (mind a tizenegyet). 

A minősítés alól föloldott titkosszolgálati jelentésből kiderült: hivatalosan még be sem jegyezték Korányi szervezetét, az Action for Democracyt, már tolta is az első százmilliókat a magyarországi baloldal alá. Az átutalt dollárokból nyíltak aztán a Márki-Zay- és Dobrev-plakáterdők országszerte. 

Azok a sugárzó arcok, Istenem! Lehet, azok a plakátok nem kellettek volna, attól dühödtek be annyira a magyarok…

Ám akárhogyan is, ez nem Korányi Dávid sara. Ő komisszárhoz méltóan, szorgalmasan melózott. Olyan jelentős szervezetekben ül (akár távmunkában), mint a pozsonyi Globsec (itt stratégiai főtanácsadó), aztán a washingtoni Atlantic Council, a páneurópai agytröszt, a Euro­pean Council of Foreign Relations vagy a Johns Hopkins Egyetem (itt óraadó tanár volt). Ki nem találnák, de ezek mindegyike, így vagy úgy Soros Gyuri bácsi hálózatához köthető. A hálózathoz, amely állítólag nem létezik, amely nem akar semmit. Vagy ha mégiscsak akar valamit – törvényesen megválasztott kormányokat megpuccsolni, választásokat befolyásolni, világszerte zűrzavart, háborúkat gerjeszteni és a többi –, az mind szép és jó.

Csak az a baj (igaz, nem a miénk), hogy az itteni balos pártemberanyag annyira gyenge, már-már hitvány, hogy dollárcsilliárdokkal sem lehet őket hatalomra juttatni. Ahogyan a miniszterelnök fogalmazott: a magyar baloldal volt Soros György legrosszabb befektetése.

Borítókép: Korányi Dávid (Fotó: Wikipédia)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.