idezojelek

Bragg, maga a soros!

Politikai perhez politikai ügyész dukál. A Donald Trump elleni vádemelés politikai jellegét támasztja alá, hogy az ügyészt, Alvin Bragget Soros György pénzelte.

Szőcs László avatarja
Szőcs László
Cikk kép: undefined

Politikai perhez politikai ügyész dukál. A Donald Trump elleni vádemelés – amely formailag egy hallgatási pénz elszámolásával kapcsolatos – politikai jellegét támasztja alá, hogy az ügyészt, Alvin Bragget a volt amerikai elnök ellenlábasa, Soros György pénzelte a szervezetein keresztül. Az amerikai ügyészeket ugyanúgy választják, mint a politikusokat: pártokba rendeződnek, kampányolnak, amihez persze sok pénzre van szükségük, majd a polgárok döntenek róluk.

Bragg egyike annak a több tucat „reformügyésznek”, akiknek megválasztását a tőzsdespekuláns nyíltan támogatta, dollártízmilliókat költve el. Soros nem rejti véka alá szándékát az igazságszolgáltatás liberális átalakítására: a The Wall Street Journalben nyíltan kimondta, a jövőben sem hagy fel ezzel. Tekintve, hogy Amerikában az ügyek jó része a bíróságokon dől el, az ügyészek finanszírozása Soros szempontjából hatékonyabb beavatkozás liberális álmainak megvalósítására, mint ha ugyanezt a pénzt politikusokra fordítaná. Az ügyész ugyanis kiskirály a körzetében. Ezt mutatja Alvin Bragg példája, aki most azzal kérkedhet (a brag ige ugyanis ezt jelenti): hiába él a volt elnök Floridában, egyes ügyei az ő körzetébe esnek, így adu akadt a kezébe (a trump pedig adut jelent).

Hollywoodban aligha innen, az Üllői útról szorulnak tanácsra, de minden összeáll egy jó forgatókönyvhöz, a telt idomú Stormy Daniels­szel együtt meg pláne. A harlemi szegénylegény, aki már a Harvardon pallérozódott, egyben az első fekete, akit a puccos Manhattan ügyészének választottak, valamint az ezüstkanállal a szájában született, hófehér Trump. Micsoda ellenpontozás! – Mindenki egyenlő a törvény előtt. Nincs az a pénz, az a hatalom, hogy megváltoztassa ezt az elvet! – veti oda Bragg, ami olyan meghatóan hangzik, hogy már nyúlunk is a sírókészlet után, csak közben eszünkbe jut, hogy hősünket, a legkisebb Bragg gyereket Filantróp György pénze juttatta a posztjára. Bragg bizonyított is azóta: az ő mozijában a New York-i betörőknek nem kell reszketniük, a liberális álmot ülteti gyakorlatba.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Van valami zseniális a woke-ideológiában, ebben a posztmodern amerikai kommunizmusban: nem államosításról meg proletárdiktatúráról kell papolni egy olyan országban, ahol mindent a pénz dönt el, mert arra a gazdagok nem adnak pénzt. Ám arra igen, hogy bőrszín és nemi hovatartozás szerint egymásnak ugrasszák az embereket, miközben liberális ügyészek bűnözősimogató fellépéssel ássák alá a fehér középosztály megmaradt biztonságérzetét.

A fehérek ugyanis Trumppal együtt veszélyesek: még újra egymásra találnának 2024-ben. Volt amerikai elnököt azelőtt soha nem helyeztek büntetővád alá. A tipikus reakció erre ez: jaj, már megint a förtelmes Trump! A derék Jimmy Carter bezzeg visszament a mogyoróföldjére, bibliaórákat tartott és házakat ácsolt a rászorulóknak… Másról van itt szó. Trump jól elgolfozgatott Floridában, nem hiányzott ez neki. A többi exelnök politikailag már érdektelen, noha Bill Clintont meg lehetne piszkálni Jeffrey Epstein lolitaszigete ügyében. Trump viszont, aki jobboldali szavazók tömege szerint valójában el sem veszítette a 2020-as választást, veszélyes a liberális államapparátusra és Soros álmaira. Jelen állás szerint simán győzhet jövőre. Utoljára Grover Cleveland tért így vissza százvalahány éve, de rá Egri Jánoson kívül senki nem emlékszik. A választott ügyészek, továbbá – mint egy másik híresség, O. J. Simpson ügye megmutatta – az esküdtszék is kiszolgáltatottja annak, hogy a politikai elfogultságuk vezeti a döntéshozókat. Magyarországon más a rendszer, Sorosnak nálunk a dollárbaloldallal kell beérnie.

Borítókép: a Donald Trump volt amerikai elnök elleni bűnvádi eljárásra készülő Alvin Bragg manhattani kerületi ügyész New York-i hivatalába érkezik 2023. március 28-án. A Trump állítólagos törvénysértését vizsgáló vádesküdtszék egyelőre nem nyilatkozott arról, mikor dönthet a volt elnök vád alá helyezéséről (Fotó:MTI/AP/Yuki Iwamura)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.