idezojelek

A DK cukrosbácsiprojektje

Félreérthetetlen jelek utalnak arra, hogy a Demokratikus Koalíció, élén a fáradhatatlanul hatalomra törő Gyurcsány Ferenccel, ismét a gyanútlan ifjúságot célozta meg.

Megyeri Dávid avatarja
Megyeri Dávid
Cikk kép: undefined
Fotó: Mirkó István

Félreérthetetlen jelek utalnak arra, hogy a Demokratikus Koalíció, élén a fáradhatatlanul hatalomra törő Gyurcsány Ferenccel, ismét a gyanútlan ifjúságot célozta meg. A neokommunista párt nemrég olyan, trendinek szánt mobilapplikációval jött ki, amely a DK plusz nevet viseli, és mindenben megpróbál a fiatalok kedvében járni. Maga Gyurcsány cár szokásos szerénységével úgy jellemezte az appot, hogy ilyen ajándékot még senki nem adott, és azt is közölték: kormányváltó eszközről van szó. 

Úgy fogalmaztak: „a kormányváltás a kezünkben van”.

Ha azonban kivételesen őszinték akartak volna lenni, azt tették volna meg mottónak, valódi céljaikat feltárva: „az ifjúság a kezünkben van”. De vajon van-e erre reális esélyük? Erre mondják népiesen: éhes disznó makkal álmodik. A 2006-os nemzetverető ugyanis már sokadszorra fut neki a zsengébb korúak, fiatalabb évjáratúak behálózásának, a szélsőbaloldali DK-akolba édesgetésének. Legutóbb ez év tavaszán rugaszkodtak neki több ízben is annak az embert próbáló feladatnak, hogy a fiatalok gondosan kiválogatott csoportja előtt hitelesen jelenítsék meg a „Feri jó fej”-imidzset. A közösségi oldalára feltöltött videói szerint a DK-vezér halált megvető bátorsággal válaszolt a fiúknak-lányoknak és persze mindenféle, pártjához kötődő programokat kínálgatott nekik. A mostani nekigyürkőzés azonban arra enged következtetni, hogy ezek a kísérletek nem váltották be a hozzájuk fűzött várakozásokat, emiatt is kellett egy új mézesmadzagot elhúzni a célközönség előtt.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikerülhet-e ez az újabb bekerítő hadművelet? Nem túl rózsásak a kilátásaik. Igaz, az éppen hogy nagykorúaknak nincsenek – életkorukból fakadóan – személyes emlékeik azokról az embertelen embervadászatokról, karhatalmi terrorakciókról, tüntetésbetiltásokról, ünneplőverésekről, fejre célzott gumilövedékezésekről, amiket elkövettek a Gyurcsány-érában az akkori miniszterelnök utasítására. A fiataloknak azonban vannak szüleik, náluk idősebb rokonaik, akik sok mindent megéltek akkortájt, s talán még arról is hallottak, milyen megszorítások, elvonások, bénázó válságkezelések sújtották a magyar lakosságot a Gyurcsány–Bajnai kormányok alkalmatlansága, nem is igen leplezett rosszindulata következtében. Az interneten, közösségi oldalakon is megtalálják a korrekt – és nem polkorrekt – információkat az akkori dühöngő diktatúráról, ha nem balos fórumokat, portálokat használnak forrásként. Egyszóval nem a Gyurcsány–Dobrev klánnak áll a zászló a fiatalok megnyerésének ügyében sem, amit az ifjúság körében végzett közvélemény-kutatások egyértelműen igazolnak. Tudvalévő: minden fiatal korosztályban változatlanul a Fidesz a legnépszerűbb párt.

Persze ne tegyünk úgy, mintha nem tudnánk, hogy éppen a baloldali, ha tetszik momentumos fiatalok „lenyúlása” is célként lebeghet lelki szemeik előtt. 

A Gyurcsány-szekta politikai kannibalizmusa nyílt titok, nem tűrik, hogy rajtuk kívül más is labdába rúgjon az ellenzéki térfélen. Nagy valószínűséggel szemet vetettek az olimpiagáncsolók többnyire zöldfülűbbekből álló táborára, mivel észlelték azt a soraikban is tapasztalható csalódottságot, amit a negativista-globalista párt vezetői­nek döbbenetes mértékű tájékozatlansága, sőt analfabetizmusa vált ki.

Donáth Anna exelnöknek a DK elleni kirohanása bizonnyal éppen a gyurcsányista bázisszipkázási manőverek miatt következett be. Van azonban egy igen lényeges hiányossága a momentumos fiatalok átcsábítási akciójának: éppúgy a tottyadó baloldali tortát szeletelnék tovább, mint a többi választói csoport esetében. És ezen semmilyen új cukrosbácsiprojekttel nem tudnak javítani.

Borítókép: A Demokratikus Koalíció budapesti nagygyűlése az 1848–49-es forradalom és szabadságharc kitörésének 175. évfordulóján tartott megemlékezésen (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.