időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo
Nem engednek követeléseikből a progresszív csoportok

A család fogalmát veszélyezteti a gender bomlasztó ideológiája

Ternovácz Áron
2022.07.30. 06:45 2022.08.03. 09:48
A család fogalmát veszélyezteti a gender bomlasztó ideológiája

A progresszív ideológia célja a társadalom hagyományos, organikus egységeinek lebontása, egyéni és kisebbségi identitások kialakítása a többségi identitás és a hagyományos közösségek helyett. Azt remélik, hogy így könnyebben tudják befolyásolni a társadalmakat – nyilatkozta lapunknak Szikra Levente. Az Alapjogokért Központ elemzőjét annak kapcsán kérdeztük, hogy Orbán Viktor tusványosi beszédében öt – nemzetünket érintő – sürgető kihívást vázolt fel, ebből a harmadiknak a gender kérdéskörét nevezte meg.

A háború zaja jelenleg elfedi ezt a témát, ezért kevesebb szó esik róla, de mindez nem jelenti azt, hogy a veszély teljesen elmúlt. Újabb és újabb kísérleteket kell majd elhárítani, hiszen a progresszív mozgalmak nem tettek le arról, hogy Magyarországon is megvalósítsák lázálmaikat. Történelmi távlatokban mérve ugyanakkor azt gondolom, hogy egyszer a többi szélsőséges ideológiához hasonlóan a genderelmélet is a múlté lesz majd. Addig azonban ellen kell állni, jelenleg nagyon erős ez az ideológia, a veszély ezért aktuális és komoly – nyilatkozta lapunknak Szikra Levente.

NÉMETH Zsolt; ORBÁN Viktor; TÕKÉS László
Orbán Viktor tusványosi beszéde a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn. A miniszterelnök a gender propaganda jelentette fenyegetésről is beszélt, mint az egyik legfőbb, orvosrásra szoruló probléma Európában.
(Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A stabil alapok ledöntése a cél

– Az elmúlt évtizedek azt mutatták meg, hogy a nyugati világ folyamatai gyakran megjelennek hazánkban is, függetlenül attól, hogy kívánatos vagy káros folyamatról van-e szó. A magyarországi baloldali, progresszív mozgalmak ráadásul folyamatosan dolgoznak is ezen a genderkérdés kapcsán. Felelőtlenségnek gondolom ezért azzal szőnyeg alá söpörni a témát, hogy ez csak külföldön van így, mert bizony komoly a veszélye annak, hogy Magyarország sem ússza meg a családok kiüresítésére irányuló kísérleteket – mondta Szikra Levente.

Emlékeztetett, a beszivárgás már meg is kezdődött hazánkba, „gondoljunk csak a gyermekeket befolyásoló mesekönyvekre vagy az egyes iskolákban megtartott genderügyi foglalkozásokra”.

Az elemző leszögezte, a probléma valós, és minél hamarabb lépünk fel ellene, annál könnyebb lesz megakadályozni a széles körű elterjedését.

Szikra Levente úgy értékelt: a genderideológia az elmúlt évtizedek egyik legátfogóbb, legrafináltabb támadása a zsidó–keresztény alapokon nyugvó euró­pai, benne a magyar kultúra és társadalom ellen. Mint mondta, a progresszív mozgalmak képviselői minél több embert el kívánnak bizonytalanítani a saját identitását, értékeit illetően, hogy aztán könnyebben befolyásolhassák őket. Ebből a szempontból a gyermek- és a serdülőkor a legveszélyesebb, hiszen ebben az életkorban az identitás még csak kialakulófélben van, könnyebben alakítható.

Az elemző szerint a végső cél az, hogy a társadalomban ne legyenek olyan stabil alapok, mint a család és a férfi-nő közötti házasság, hiszen ezek hiányában a természetes közösségek helyett az egyének és a kreált kisebbségi csoportok kerülnek a középpontba, ami lebontja a társadalmi kohéziót, de egyéni szinten is lelki gondokat hoz magával.

 

Mi az a genderelmélet?

A genderideológia néhány egyszerű trükkön alapul. Az egyik ezek közül az, hogy a nemi identitást az elmélet szerint nem a biológia, hanem az egyén személyes érzése határozza meg – azaz mindenki olyan nemű, amilyennek gondolja magát– mondta az elemző.

Mint részletezte, az egész gondolat alapja tehát tudománytagadásból származik, hiszen általános iskolai biológiai tananyag, hogy a nemet a kromoszómák határozzák meg, azon döntéssel az ember nem tud változtatni. A másik fő trükk pedig az, hogy mindezt emberi jogi köntösbe csomagolják. Azt állítják, hogy amire az egyén vágyik, ahhoz azonnal joga is van. Ez azonban állítása szerint nincs így, az emberi jogok köre az alaptörvényben egyértelműen meghatározott, ezt önkényesen nem lehet bővíteni, különösen nem személyes vágyakkal.

A genderelmélet hívei mégis erre tesznek kísérletet, hiszen ha sikerül elfogadtatniuk, hogy a vágyaik tulajdonképpen a jogaik is, akkor megszűnik a szabad vita ebben a kérdésben. Arról ugyanis nem lehet vitatkozni, hogy az emberi jogok érvényesüljenek-e, ez egy demokratikus jogállamban, amilyen Magyarország is, alap – tette hozzá.

Kifejtette, a genderelmélet hívei el akarják kerülni a demokratikus döntéshozatalt és a szabad vitát, mert tudják, hogy ellenkező esetben elbuknak. A céljuk pedig a társadalom hagyományos, organikus egységeinek lebontása, egyéni és kisebbségi identitások kialakítása a többségi identitás és a hagyományos közösségek helyett. Azt remélik, hogy így könnyebben tudják befolyásolni a társadalmakat.

A Budapest Pride résztvevői vonulnak a Margit híd irányában, az alsó rakparton 2022. július 23-án. Az LMBTQ-közösség (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer emberek) és támogatóik immár 27. alkalommal vonultak fel bármilyen őket érő atrocitás nélkül, miközben mégis elnyomásról és diszkriminációról beszélnek. 

 

Mi Magyarország álláspontja a gendersemlegességet illetően?

– A gyermekvédelmi népszavazás hatalmas siker volt a jobboldal számára, hiszen sokkal többen szavaztak a kormányoldal álláspontjával megegyezően, mint ahányan a kormány újraválasztását támogatták. Kijelenthető ezért, hogy pártszimpátián túlnyúló, nagy társadalmi többség van a genderideológia legveszélyesebb része, a gyermekek ideológiai átnevelése ellenében. A magyar kormánynak és az Országgyűlésnek kellő felhatalmazása van, hogy a továbbiakban is megvédje a hagyományos család és a bioló­giai nemek intézményét – nyilatkozta Szikra Levente.

Emlékeztetett, a magyar történelem jóval viharosabb volt, mint amit Európa nyugati fele átélt. Úgy vélekedett, a nehézségek megedzik az embert, a kényelem és a jólét pedig gyengíti az immunrendszert.

A magyar társadalom nagyobb ellenálló képessége tehát abban gyökerezik, hogy a történelem nem tette lehetővé annak lebomlását.

Minden rosszban van valami jó – a nehezebb történelemből most erősebb identitás következik, ami képes ellenállni az LMBTQ- és genderpropagandának.
– A válasz azon múlik, hogy mennyire leszünk kitartók. Ha nem adjuk fel, és a legfontosabb kérdésekben nem engedünk, akkor jó esélyünk van értékeink és hagyományaink megvédelmezésére. Az apa férfi, az anya nő, a gyermekeinket pedig hagyják békén. E három szempont mellett kompromisszum nélkül ki kell tartunk, és ha sikerrel járunk, még akkor is itt leszünk, amikor a történelemkönyvekben a múlt szélsőséges eszméi között tanítják majd a genderelméletet – zárta gondolatait az elemző.

Borítókép: Egyének és kreált kisebbségi csoportok saját vágyaikat tennék joggá (Fotó: Havran Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.