Honi startupok sikere Berlinben

Három magyar startup mutatkozott be Európa legnagyobb digitális egészségügyi konferenciáján, a DMEA Connecting Digital Health elnevezésű rendezvényen Berlinben április 9. és 11. között a Start­up Campus és az Input program közös szervezésében. Az innovatív vállalkozások képviselői több mint száz partnertalálkozón vettek részt, amely megbeszélések az elkövetkező hónapokban alakulhatnak üzleti eredménnyé.

Magyar Nemzet
2019. 04. 18. 14:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Startup Campus németországi üzletfejlesztési programjának, valamint az innovatív vállalkozások nemzetközi piac­ra segítését célzó Input programnak köszönhetően mintegy ötszáz kiállító között három magyar startup is lehetőséget kapott egészségügyi megoldásaik bemutatására. Az Euroventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. portfóliócégeként a Kinepict olyan képalkotó eljárást fejlesztett, amelynek révén kisebb sugárdózissal és kevesebb kontrasztanyag felhasználásával lehet röntgenképet alkotni. A cégnek már vannak német partnerei, az elmúlt egy év során nyolc németországi kórházzal kezdte meg az együttműködést, így az esemény kiváló lehetőséget biztosított további személyes megbeszélések lefolytatására.

A program új belépőjeként mutatkozott be a szegedi YourAnastomosis nevű startup, amely a Creative Accelerator és a Hiventures portfóliócégeként, az érsebészeti tréningek digitális analízisét és objektív kiértékelését támogató, 3D-s nyomtatást és VR-technoló­giát is felvonultató megoldást kíván elterjeszteni a németországi, majd a világpiacon. A fejlesztés felkeltette többek között a HoloLens II. generációján dolgozó, a DMEA-n szintén kiállítóként részt vevő Microsoft érdeklődését is.

Magyar cég ismerteti a koncepcióját a német fővárosban
Fotó: Startup Campus

A német piacon ugyancsak első alkalommal bemutatkozó HubScience, amely a Power Angels és a Hiventures közös befektetése, a tudományos szakirodalom áttekintésének és a publikációk feldolgozásának eddigi leghatékonyabb eszközét alkotta meg. Számukra a potenciális német partnerektől – egyetemektől, szabadalomkutatóktől, gyógyszerfejlesztőktől – érkező különböző felhasználási igények beazonosítása volt a berlini esemény legfőbb hozadéka.

A German Trade and Invest vendégelőadójaként, a konferencia utolsó napján Kiss Márton, a Semmelweis Egyetem egészségügyi innovációs szakértője prezentálta a magyar digitális egészségügyi ökoszisztéma jelenlegi helyzetét és az ehhez kapcsolódó nemzetközi projektekből fakadó szinergiákat.

A Startup Campus németországi üzletfejlesztési programjának következő állomása a nürnbergi MedTecLIVE, amelyre Magyarország müncheni konzulátusával együttműködésben készítik fel a digitális egészségügy területén működő magyar startup vállalkozásokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.