Így irányítja a Soros család a háborúpárti kampányt

Egyre nagyobb szerepet kap Soros György birodalmának irányításában a fia, Alex Soros, aki személyesen és a közösségi médián keresztül is rendszeresen gondoskodik arról, hogy a megfelelő helyre jussanak a pénzek. Emellett bejegyzéseivel rendszeresen kijelöli az utat a baloldali adományozóknak és a nyugati politikának is.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Origo2023. 04. 19. 11:34
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Ukrajnának juttatott támogatásokban és a Soros-hálózatban is hatalmas szerepet játszik Alex Soros. Rendkívül gyakran találkozik vezető ukrán politikusokkal, majd a találkozókról rendszeresen tesz közzé bejegyzéseket, amivel nyilvánvalóvá teszi, hogy a Soros család az ukrán vezetés mögött áll.

Ezzel nyilvánvalóan befolyásolni akarja – és befolyásolja is – a támogatásokról, fegyverküldésekről döntő politikusokat – számolt be róla az Origó.

Előfordult, hogy Alex Soros egy Dicsőség Ukrajnának feliratú képpel üzent, de többször osztott meg fotót ukrán politikusokkal folytatott találkozóiról. Néhány hónappal ezelőtt Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel, majd Davosban Szerhij Lescsenko befolyásos ukrán képviselővel tárgyalt. Emellett Denisz Smihal ukrán miniszterelnökkel is együtt vacsorázott egy olyan rendezvényen, amit Zelenszkij feleségének alapítványa adott.

A lap szerint Alex Soros a fotókkal világossá teszi, hogy a Soros-birodalom teljes erejével az ukrán kormány mögött áll. A találkozókat és képeket rendszeresen Ukrajnának kedvező döntések követik, így a bejegyzésekkel erőteljesen befolyásolhatja mind az amerikai, mind a világ vezető politikusait.

Soros György fia természetesen szereti személyesen is érvényesíteni a befolyását. A Facebook-oldalán található fotók között szerepel többek között Nancy Pelosi, az amerikai Demokrata Párt befolyásos vezetője, Hakeem Jeffries szélsőbaloldali képviselő és az Egyesült Államok egykori elnöke, Barack Obama is.

Alex Soros még a Fehér Házban is járt azon a díszvacsorán, amit Joe Biden amerikai elnök adott Emmanuel Macron francia elnök látogatása alkalmából. 

A múlt hét során amerikai kormánypénzből indult háborúpárti plakátkampány Magyarországon. Ennek lebonyolításában és reklámozásában nagy szerepet játszanak a dollármédiumok és az amerikaiak és Sorosék által finanszírozott álcivil szervezetek. Nem véletlen, hogy a kampány technikai lebonyolítója a Soros-féle Political Capital alapítója, Somogyi Zoltán volt – írja az Origó.

A kampányt ráadásul annak ellenére indították el, hogy a magyarok elsöprő többsége, 95 százaléka elutasítja a háborúpárti álláspontot.

Az amerikai pénzből indított kampány a magyar kormány azonnali tűzszünetre és békepártiságra épülő álláspontjának ellensúlyozására szolgál. Az Országgyűlés március végén fogadta el a Fidesz–KDNP által benyújtott, az orosz–ukrán háború első évfordulójáról szóló békepárti határozati javaslatot.

Amerikai befolyás Magyarországon

Ahogyan arról lapunk is beszámolt, az elmúlt harminc év legsúlyosabb kampányfinanszírozási botránya robbant ki, amikor tavaly augusztusban Márki-Zay Péter egy interjú során elárulta, hogy az általa alapított MMM még júniusban, tehát jóval az országgyűlési választások után is több száz milliós támogatást kapott az Egyesült Államokból. 

A támogatás az Action for Democracy nevű amerikai szervezeten keresztül jött, amelyet nem sokkal a választást megelőzően alapítottak, az elnök-igazgatója pedig nem más, mint Karácsony Gergely akkori városdiplomáciai tanácsadója, Korányi Dávid, aki korábban Bajnai Gordon miniszterelnöki főtanácsadója is volt. 

Az egyik legfőbb támogató Soros lehetett, de valószínű, hogy ők irányítottak más adományozókat is az AfD-hez.

Borítókép: Alex Soros Szerhij Lescsenko befolyásos ukrán képviselővel tárgyalt Davosban (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.