A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Szégyenfolt a demokratáknak: így burjánzott újra az Epstein-botrány

Sorra esnek ki a csontvázak a demokraták szekrényeiből.

2024. 01. 07. 21:53
Berman, Geoffrey
New York, 2019. július 8. Geoffrey Berman New York déli körzetének ügyésze sajtótájékoztatót tart Jeffrey Epstein amerikai milliárdos letartóztatása ügyében New Yorkban 2019. július 8-án. A 66 éves Epstein 2019. július 6-án letartóztatták kiskorúak szexuális zaklatása és emberkereskedelem gyanúja miatt New Jerseyben. 2002 és 2005 között New Yorkban és Floridában elkövetett, több tucatnyi kiskorú lány elleni szexuális visszaélés, emberkereskedelem, és pedofília gyanúja miatt a manhattani szövetségi bíróság vádat emelt a milliárdos ellen. MTI/EPA/Jason Szenes Fotó: Jason Szenes
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Óriási port kavartak az Epstein-iratok, amelyekben konkrét bizonyítékok támasztják alá a szexuális visszaéléseket. Noha az amerikai üzletember 2019-ben elhunyt, sorra kerülnek elő az újabb, demokratákhoz köthető ügyek.

 

A Clinton-házaspár is az ügy érintettje

A legújabb hírek már arról szóltak, hogy Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter neve is szerepel a dokumentumokban, amelyek szerint férjével, Bill Clinton volt amerikai elnökkel együtt, alapítványukon keresztül finanszírozták Ghislaine Maxwellt, Jeffrey Epstein szeretőjét és bűntársát.

A Bill Clinton ráadásul a finanszírozáson túl olyan kijelentései miatt is a címlapokra került, hogy lányokra utalva azt mondta,

fiatalon szereti őket.

Az Egyesült Államok egykori elnöke egyébként éppen mosolyogva üdvözölte támogatóit Mexikóban, nem sokkal azelőtt, hogy neve kapcsolatba került az Epstein-üggyel – számolt be korábban a New York Post. Felesége, Hillary Clinton neve pedig egy korábbi ügyhöz kapcsolódó dokumentumban bukkant fel: akkor Epstein egyik áldozata, Roberts-Giuffre kérte, hogy a jogi folyamatok alatt folytassanak kommunikációt tanúkkal – így került be az iratok közé a volt külügyminiszter neve.

Bill Clinton egyébként mindent megtett volna hírneve érdekében, 2007-ben még a Vanity Fair magazin szerkesztőségébe is besétált, és megfenyegette az egyik szerkesztőt.

Graydon Carter szerkesztő később beszámolt róla, 2006-ban már javában dolgozott a cikken, amikor maga Jeffrey Epstein fenyegette meg, később pedig egy döglött macskát dobtak a háza elé.

 

Világsztárok nevei az Epstein-aktákban

Jeffrey Epstein híresen széles ismeretségi körrel rendelkezett, barátai között volt elnökök és külföldi miniszterek éppúgy akadtak, mint hollywoodi sztárok vagy éppen tudósok. A most napvilágra került iratokban olyan sztárok nevei is szerepelnek, mint például Leonardo DiCaprio, Bruce Willis vagy Michael Jackson.

A Fox News amerikai televíziós hálózat azonban megjegyezte, az aktákban szereplők közül sokak ellen semmilyen vád nem merül fel, csupán megemlítette őket a két vádló, Virginia Giuffre és Johanna Sjoberg.

Felbukkant mellettük András yorki herceg neve is, Johanna Sjoberg ugyanis azt állította róla, a herceg 2001-ben Epstein manhattani lakásában a kanapén ülve tapogatta a mellét. A Buckingham-palota korábban azt mondta, hogy állításai „kategorikusan nem igazak”. A felsoroltakon túl a világhíres asztrofizikus Stephen Hawking és Alan Dershowitz, a korábbi harvardi jogász professzor neveik is előkerültek. A professzor a Fox Newsnak azt nyilatkozta, hogy nincs rejtegetnivalója, és pártolja, hogy minden az üggyel kapcsolatos dokumentumot hozzanak nyilvánosságra.

 

A Fehér Ház szennyesét mosta Epstein?

Nem kellett sokat várni, amíg Mark Epstein, a néhai amerikai pénzember testvére is megszólalt. Ő egy orvost idézett, aki részt vett a boncoláson, és azt állította, hogy Epstein halála „inkább hasonlított gyilkosságra, mint öngyilkosságra”. A pedofil elítéltről testvére azt is mondta: Epstein azzal dicsekedett, hogy kompromittáló iratai vannak az elnökjelöltekről. 

Erre alapozta Mark Epstein, hogy szerinte öccse nem öngyilkos lett börtöncellájában, hanem az amerikai kormányzat gyilkolhatta meg.

 

A befektetési mogul az 1990-es és 2000-es években került közel a liberális amerikai Demokrata Párthoz és annak holdudvarához, a szívélyes kapcsolat pedig egészen addig tartott, ameddig le nem bukott bűnös üzelmeivel. Először a 2000-es évek közepén került börtönbe az üzelmei miatt, másodszor pedig 2019-ben.

Borítókép: Geoffrey Berman New York déli körzetének ügyésze sajtótájékoztatót tart Jeffrey Epstein amerikai milliárdos letartóztatása ügyében New Yorkban 2019. július 8-án (MTI/EPA/Jason Szenes)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.