Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Bővíti az együttműködést a Magyarságkutató Intézet és a Mongol Tudományos Akadémia

A Magyarságkutató Intézetben folytatott megbeszélést Sainnyambuu Baatarjav mongol nagykövettel Kásler Miklós.

Magyar Nemzet
2023. 06. 12. 18:30
Forrás: Facebook/Kásler Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A találkozó során mindketten méltatták a Magyarságkutató Intézet és a Mongol Tudományos Akadémia együttműködését – közölte Facebook-oldalán Kásler Miklós

Kásler Miklós, Magyarságkutató Intézet
Kásler Miklós
Fotó: Magyarságkutató Intézet

Elmondta: 

a Magyarságkutató Intézet érdekelt az együttműködés folytatásában, és javasolta további kutatási irányok bevonását, amelyek keretében kibővítik a populációgenetika és az ősi zene kutatását a két ország között. 

Arról is szó esett, hogy a Mongóliában fellelt hun üst – amely a világ legrégibb öntöttvas edényeinek egyike – restaurálása sikeresen véget ért. A régészeti leletet – jelentőségének megfelelően – a július 11–13-i Mongol Nemzeti Ünnepségeken Budapesten, sajtótájékoztató keretében adják át nagykövetnek. Hozzátette: Sainnyambuu Baatarjav kifejezte megelégedését azzal kapcsolatosan, hogy a magyar–mongol tudományos együttműködésben új fejezet kezdődik. 

Kásler Miklós azt is javasolta, hogy a restaurált hun üst ünnepélyes átadásán a Magyarságkutató Intézet képviselői mellett vegyenek részt a feltárást végző mongol régészek is.

Borítókép: Kásler Miklós (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.