A maradék krumplipüréből csodát lehet készíteni, mutatjuk a titkot!

Maradt a tegnapi vacsorából valami? Ha például krumplipüré, akkor máris nyert ügye van.

Forrás: Mindmegette2025. 12. 02. 9:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maradt a tegnapi vacsorából valami? Ha például krumplipüré, akkor máris nyert ügye van. A Mindmegette mutat egy remek receptet, amivel percek alatt különlegességet varázsolhat belőle – a család imádni fogja.

krumplipüré
Maradék krumplipüré? Készüljön pásztorpite! Fotó: Shutterstock

A krumplipüré az egyik olyan köret, amiből szinte mindig marad egy kis adag a nagy családi ebédek után. Elég nehéz pontosan megbecsülni, mennyire lesz szükségünk, és mivel mindenki imádja, inkább készítünk belőle többet, mint kevesebbet. A jó hír az, hogy a maradék megmenthető!

Ami krumplipüré nélkül elképzelhetetlen: pásztorpite

A shepherd’s pie, azaz a pásztorpite már évszázadok óta tökéletes megoldás arra, hogy ne kelljen kidobnunk a maradékot. Ezt a fogást a Brit-szigeteken találták ki, és bár a XVIII. századi receptek még szeletelt burgonyát használtak püré helyett, a többi összetevő azóta is nagyjából ugyanaz maradt: darált húsból, apróra vágott zöldségekből és mártásszerű szószból áll, amit krumpliréteggel takarunk le. Az egészet megsütjük vagy grillezzük, hogy az ízek szépen összeérjenek, és a krumpli teteje finoman megpiruljon.

Hagyományosan bárányból készítették ezt az ételt – innen is ered a neve (shepherd = pásztor). Ma azonban sokan marhahúst használnak helyette, így az ételt néha cottage pie-nak is nevezik.

Cseppet sem unalmas fogás

A legnagyobb előnye ennek a fogásnak, hogy kicsit sem mondható unalmasnak, és szinte minden alkalommal újíthat a recepten. A klasszikus recept hagymát, borsót és sárgarépát tartalmaz, ami remek íz- és textúrakontraszt a darált húshoz és a krémes krumplihoz. De bátran kísérletezhet kedvenc zöldségeivel is: kukorica, zöldbab vagy bármi más, ami éppen van otthon. Ráadásul bármilyen krumplipüré tökéletes lesz a tetejére, függetlenül attól, milyen fűszerezést vagy állagot választott.

A teljes cikket a Mindmegette oldalán olvashatják el.

Borítókép:Illusztráció (Fotó: Pexels.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Komment

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.


Jelenleg nincsenek kommentek.

Szóljon hozzá!

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.