idezojelek

Dobrevtől tanulja a cenzúrát Karácsony?

Bevett gyakorlat, hogy minden látható ok nélkül tiltják le a nemzeti oldal újságíróit a baloldali politikusok.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
2021. 11. 16. 8:56
Fotó: Havran Zoltán

Miközben a baloldal a szólásszabadság állítólagos hiányát kéri számon a kormányon – hiába állnak toronyban a baloldali újságok és magazinok a hírlapárusoknál –, addig a szivárványkoalíció legismertebb prominensei meglehetősen alacsonyra állítják a lécet önmaguk számára. 

A kettős mérce iskolapéldájául Karácsony Gergely főpolgármester szolgál, aki korábban azt hangoztatta, hogy olyan országban szeretne élni, ahol az újságírók szabadon kérdezhetnek a politikusoktól. Azonban éppen aznap reggel, amikor Karácsony városvezetői ciklusának legnagyobb botrányáról – a Városháza tervezett eladásáról – számolt be az Index, akkor a főpolgármester fogta magát, és nemes egyszerűséggel letiltotta a Facebook-oldaláról a Mediaworks Hírcentrumának (MWH) egyik főmunkatársát, hogy az még csak véletlenül se tehessen fel neki kérdést a publikum számára is látható komment formájában. Feltehetően Karácsonynak bevillant, hogy a Magyar Nemzet korábbi fővárosi tudósítója több alkalommal is kellemetlen kérdéseket szegezett neki, és szerette volna elejét venni az újabbaknak.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyébként a baloldalon már szinte bevett gyakorlat, hogy minden látható ok nélkül tiltják le a nemzeti oldal újságíróit a politikusaik. Az MWH egy másik főmunkatársát Dobrev Klára tiltotta le a Facebook-oldaláról. Az eset előzménye mindössze annyi volt, hogy az újságíró Gyurcsányné néhány bejegyzéséhez fűzött egy-egy hozzászólást, amelyek teljes mértékben releváns, politikai tárgyú, kulturált hangnemben megfogalmazott kommentek voltak.

A Magyar Nemzet számos újságírójával szemben is így jártak el a baloldal legismertebb szereplői, elsősorban a Gyurcsány házaspár. Többük semmilyen – cikk vagy Facebook-hozzászólás formájában megfogható – okot nem adott a tiltásra, így elképzelhető, hogy mindössze a konzervatív napilapból ismert nevük irritálhatta Gyurcsányékat.

Borítókép: Karácsony Gergely fut a sajtó elől (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.