időjárás 1°C Miklós 2021. December 6.
logo

Dobrevtől tanulja a cenzúrát Karácsony?

Kárpáti András (MWH)
2021.11.16. 08:56 2021.11.16. 20:27
Dobrevtől tanulja a cenzúrát Karácsony?

Miközben a baloldal a szólásszabadság állítólagos hiányát kéri számon a kormányon – hiába állnak toronyban a baloldali újságok és magazinok a hírlapárusoknál –, addig a szivárványkoalíció legismertebb prominensei meglehetősen alacsonyra állítják a lécet önmaguk számára. 

A kettős mérce iskolapéldájául Karácsony Gergely főpolgármester szolgál, aki korábban azt hangoztatta, hogy olyan országban szeretne élni, ahol az újságírók szabadon kérdezhetnek a politikusoktól. Azonban éppen aznap reggel, amikor Karácsony városvezetői ciklusának legnagyobb botrányáról – a Városháza tervezett eladásáról – számolt be az Index, akkor a főpolgármester fogta magát, és nemes egyszerűséggel letiltotta a Facebook-oldaláról a Mediaworks Hírcentrumának (MWH) egyik főmunkatársát, hogy az még csak véletlenül se tehessen fel neki kérdést a publikum számára is látható komment formájában. Feltehetően Karácsonynak bevillant, hogy a Magyar Nemzet korábbi fővárosi tudósítója több alkalommal is kellemetlen kérdéseket szegezett neki, és szerette volna elejét venni az újabbaknak.

A Városháza mesterei

Már ma délután tolongani fog a Városháza előtt a teljes ellenzéki sajtó, hogy magyarázatot csikarjon ki Karácsonyból.

Egyébként a baloldalon már szinte bevett gyakorlat, hogy minden látható ok nélkül tiltják le a nemzeti oldal újságíróit a politikusaik. Az MWH egy másik főmunkatársát Dobrev Klára tiltotta le a Facebook-oldaláról. Az eset előzménye mindössze annyi volt, hogy az újságíró Gyurcsányné néhány bejegyzéséhez fűzött egy-egy hozzászólást, amelyek teljes mértékben releváns, politikai tárgyú, kulturált hangnemben megfogalmazott kommentek voltak.

A Magyar Nemzet számos újságírójával szemben is így jártak el a baloldal legismertebb szereplői, elsősorban a Gyurcsány házaspár. Többük semmilyen – cikk vagy Facebook-hozzászólás formájában megfogható – okot nem adott a tiltásra, így elképzelhető, hogy mindössze a konzervatív napilapból ismert nevük irritálhatta Gyurcsányékat.

Borítókép: Karácsony Gergely fut a sajtó elől (Fotó: Havran Zoltán)