idezojelek

Kísértet járja be Angyalföldet

A Horn Gyula sétány elnevezéssel törvényt sértenek a baloldali politikusok.

Cikk kép: undefined

Mint Mikszáth Kálmán Új Zrínyiászában az isteni tévedés következtében megfújt trombitaszóra feltámadó Zrínyi Miklós és szigetvári csapata, úgy támadt fel Horn Gyula a napokban. Vagy tévedésből vagy készakarva, de úgy tűnik, valaki megcsörgette a kínzókamrás kulcscsomót a Munkásmozgalmi Panteonban, aminek következtében a mi Gyulánk feltámadt, helyesebben fel nem támadt, mert ilyen a kommunisták szerint nincsen, hanem csak elkezdett kísérteni a szelleme, ugyanis, mint Marx óta tudjuk, a kísértés egy jó kommunista szokás.

Horn Gyula szellemét a XIII. kerületi önkormányzat baloldali képviselői idézték meg, akik úgy döntöttek, hogy a 2014. évi szoborállítást követően ezúttal közterületet neveznek el róla annak érdekében, hogy szelleme mindörökre ott kísértsen a Gyermek tér és a Mosoly utca szomszédságában.

Őszintén reméltem, hogy utcanévtábla-avató ünnepséget is rendeznek nekünk, ahol lesz majd felolvasás a Best of Horn káromkodásgyűjteményből, és ahol az egykori szesztestvér, Jean-Claude Juncker – ha a sok alkohol által okozott isiászától egyáltalán még repülőre tud ülni – majd megint valami szép beszédet mondhat Gyuláról és az Unicumról, mint tette ezt 2015-ben Brüsszelben.

Azt is reméltem, hogy az utcanévtábla-avató ünnepségen valaki fel fogja olvasni a Magyarország önkormányzatairól szóló, 2011. évi CLXXXIX. törvény 14. § (1) bekezdését, amely szerint: „közterület, illetve közintézmény nem viselheti olyan személy nevét, aki a XX. századi önkényuralmi politikai rendszerek megalapozásában, kiépítésében vagy fenntartásában részt vett.” És rögtön meg is magyarázzák, hogy a törvény törvénytelen, ezért annak betartása rájuk nézve nem kötelező, sőt, annak megszegése a jogállamiságért vívott küzdelem heroikus epizódja. Különben is: a Kádár-rendszer nem is volt önkényuralmi rendszer.

VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába próbálják azonban a feles alkotmányozást és a jogállam időleges felfüggesztését a jogállam kiteljesedéseként megéneklő baloldali értelmiségiek utólag egy humánus, emberbarát, már-már mintaszerű demokráciává maszkírozni a Kádár-rendszert, az bizony önkényuralmi rendszer volt a javából, fogantatásának pillanatában egy komoly hazaárulással, és több száz ember kivégzésével megspékelve. Aminek a kiépítésében és fenntartásában Horn Gyula vastagon benne volt karhatalmistaként (pufajkásként) majd magas rangú MSZMP-s politikusként.

A Horn Gyula sétány elnevezés tehát törvénytelen.

Sajnos mindebből semmi nem hangzott el Horn Gyula keddi születésnapján, amikor ünnepélyesen átadták a Horn Gyula sétányt.

A baloldali politikusok ismét hozták a szokásos kommunista formát: jogállamiságért kiáltanak, miközben törvényt sértenek. Őszintén reméljük, hogy nem sokáig, mert hamarosan a sétány nevének megváltoztatására kötelezik az önkormányzatot és utcanévtáblát kell majd cserélniük. Ami a Horn Gyula nevét viselő tábla leszerelését illeti, abban mi is szívesen segédkezünk. Még csak szerszámot sem kérünk hozzá, van kalapácsunk. És ha már ott vagyunk, szívesen átmegyünk majd a Nelson Mandela parkba is.

Borítókép: Horn Gyula szobrának leleplezése Budapest XIII. kerületében (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Óvakodj a szellemi kútmérgezőktől!

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Orbán és Salvini a patrióták élén

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

„Magyar, Te se bántsd a magyart!”

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Te csak nácizz, boldog Ausztria!

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.