időjárás 6°C Ambrus 2022. december 7.
logo

Hadházyék uszítása szakembereket tesz tönkre

Szikszai Péter
2022.10.13. 11:19 2022.11.02. 10:27
Hadházyék uszítása szakembereket tesz tönkre

A baloldal rendkívül undorító és gusztustalan szokása a hivatalos személyek, közhivatalt viselők lejáratása pusztán politikai célokból. Így megy ez az országos tisztifőorvostól kezdve, az ELTE rektoráig. A baloldali ellenzékben és szolgai médiájában egy másodpercig sem vetődik fel, mit okoz a heccelés és a vele járó tekintélyrombolás. Addig fokozzák az uszítást, amíg a közhivatalt viselő személyt testőrökkel kell védeni, családját folyamatos inzultus éri a közösségi médiában vagy az utcán. Egy ilyen gusztustalan és undorító melóra kétségtelenül a legalkalmasabb figura a mai közéletben Hadházy Ákos. 

Zugló megválasztott képviselőjének egész politikai pályája leginkább egy akut emésztőrendszeri rendellenességhez hasonlítható. Így keresve sem találnának megfelelőbbet egy tankerületi helyettes vezető lejáratására. Jelen esetben Hadházy feladata Marosi Beatrix bemocskolása. A politikus egy nagyon ócska plágiumváddal rontott neki a belső-pesti tankerület szakmai vezetőjének, akit úgy állít be, mintha az összekukázta volna a diplomáját, azt sugallva, hogy Marosi egy etika szak elvégzésével meg egy összeollózott szakdolgozattal lett vezető. Hadházy azonban sunyin hallgat arról, hogy Marosi Beatrix nemcsak a Kodolányin kapott oklevelet, hanem az ELTE-n is, ráadásul kettőt. A tankerület helyettes vezetője tehát egy magyar-történelem szakos tanár, aki évtizedek óta és jelenleg is tanít. Sem diplomáihoz, sem szakdolgozataihoz nem fér kétség, amelyeket egyébként az 1990-es évek végén szerzett. 

Hadházy és a lejáratáshoz csatlakozó Jámbor András párbeszédes országgyűlési képviselő pitiáner vádakkal keveri gyanúba a tankerület szakmai igazgatóját. Olyan hibákat tupíroznak fel, amelyek a szakdolgozatok többségében előfordulnak. Marosi etika diplomamunkája egyébként nagyrészt egy saját maga által készített felmérést ismertet, saját kutatást pedig nagyon nehéz lenne plagizáltnak tekinteni. De mindez nagyjából lényegtelen, hiszen a verbális lincselésnek csupán politikai oka van. Hadházy és Jámbor is tudja, hogy Marosi 2013-ban egy magánegyetemen (akkor még főiskolán) szerzett etika diplomája nem oszt, nem szoroz posztja esetében, hiszen azt korábbi végzettségével és tanári tevékenységével érte el. Őt most azért kell ellehetetleníteni, azért kell ellenséggé formálni, mert átadta a jogilag megalapozott felmondóleveleket a kölcseys tanároknak – köztük annak a Törley Katalinnak, aki sok szálon kötődik Hadházyhoz, Jámborhoz és persze Gyurcsányhoz. 

Utóbbinak – ne felejtsük – annak idején rejtélyes és botrányos módon tűnt el a szakdolgozata.

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Borítókép: Hadházy Ákos (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.