idezojelek

A szocik nagyágyúja ismét elsült: Gurmai Zita ledobta a ruháit + videó

Nem hisz az ember a szemének.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nagyon szereti az abszurd humort. Így az egyik nagy kedvence a Monty Python-csapat. A héten volt egy szabadnapja, így megnézte, immár sokadjára a Brian élete című filmet, és elképesztően jól szórakozott rajta. Öt brit író-színész, Graham Chapman, John Cleese, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin és egy zseniális amerikai animátor, Terry Gilliam tökélyre fejlesztette azt a humort, ami gyakorlatilag úgy mutatta be az emberi gyarlóságot, a mindenki által tapasztalt, de ki nem mondott társadalmi problémákat, feszültségeket, hogy eltúlozva, felnagyítva, abszurd módon mutatta be a szituációkat, helyzeteket. Ezzel görbe tükröt tartott a társadalomnak, a politikának és az emberi hülyeségnek, de úgy, hogy közben a közönség elképesztően jól szórakozott a poénjaikon.

Szívesen idézik többen a Gyalog galopp vagy éppen a Brian élete című filmjük számtalan jelenetét. Főként mostanában, amikor a világ egyre jobban arrafelé tart, hogy a Monty Python által megjelenített, akkor abszurditásnak tűnő poénok mára valósággá váltak.

A magyar baloldal elképesztő lépéseiről is többször felötlött a szemünk előtt a Brian élete örökbecsű jelenete: 

„Mi vagyunk a Júdeai Nemzeti Front elit öngyilkos alakulata. Öngyilkos alakulat, támadás!” A keresztre feszített Brian megmentésére érkező elit csapat tagjai aztán sorban mellbe is döfik magukat a kardjukkal. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De számtalan ilyen példát lehet felhozni. Például Pulai András elemzőfejedelem, a Publicus Intézet ügyvezetője még a legendás Gyalog galopp groteszk Fekete Lovagján is túltett, hiszen ő nem is döntetlenben akart kiegyezni, hanem egyenesen potenciális győzelmet vizionált, ahogy mondta a választás napján: „zárul az olló, az ellenzék aktivitása magas, a Fidesz-szavazóknál elbizonytalanodás tapasztalható”. Ezt követően totális baloldali választási vereség lett a vége a történetnek.

A magyar közélet, az ellenzéki politikusaink jóvoltából, már eddig is felülmúlta az egykori Sas-kabarék színvonalát. Mindenki jól emlékszik Kunhalmi elhíresült csatájára az ajtóval, Hadházy szertornagyakorlataira, na és persze Vadai Ágnes megjátszott siránkozására. Azonban van egy baloldali politikus, aki minden kollégáján túltesz. Nagyon igyekszik, hogy esetleg tiszteletbeli taggá válassza őt a Monty Python-csapat. Ő pedig nem más, mint Gurmai Zita, a szocik nagyágyúja.

Volt már neki korábban egy érdekes esete, amikor a Hír TV stábja elől elfutott és végül egy italboltba menekült be, és ott várakozott. Ebből a mókás esetből számtalan mém is született akkoriban. Most azonban előkerült egy régi felvétel róla. Gurmai Zita szocialista képviselőt tavaly újra megválasztotta elnökének az Európai Szocialisták Nőszervezete. Az évekkel ezelőtt készült döbbenetes felvételen a nőszervezet egyik rendezvényén a színpadon beszéd közben vetkőzött, majd végül felkapott magára egy piros, feltehetően a szervezet logójával ellátott pólót, majd ugrándozni kezdett. Nézzék meg:

– Nehéz szavakat találni, nem hisz az ember a szemének. De ez a valóság, nem a Monty Python Repülő Cirkusza. Mindezek mellett az sem elhanyagolható, hogy a napokban napvilágot látott képek alapján a brüsszeli korrupciós botrány főszereplőjével, a görög Eva Kailivel is jó kapcsolat ápolhatott a vetkőzőművész szocialista politikus. Mindenesetre Gurmai Zitát új oldaláról ismerhettük meg, kíváncsian várjuk az új felvételt, ahol esetleg majd együtt szirtakizik Kailivel a fehér sziklák árnyékában – gondolta magában Felhévizy, majd töltött magának egy Metaxát, mert áthívta a barátait is, hogy levetítse nekik Gurmai feledhetetlen mozdulatait, ehhez pedig erős idegek kellenek.

Borítókép: Gurmai Zita, az MSZP képviselője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. július 19-én (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.