idezojelek

Gyurcsány ellen fordult a balos sajtó

A 444.hu publicistája szerint az újkori magyar parlamentarizmus egyik legkellemetlenebb pillanata volt az intermezzo.

Kárpáti András avatarja
Kárpáti András
Cikk kép: undefined
Fotó: Kovács Attila

Soha nem támadta úgy a baloldali sajtó Gyurcsány Ferencet, mint ahogy azon parlamenti közjáték kapcsán, amelynek az elszenvedője a DK frissen esküt tett képviselője, Ráczné Földi Judit volt a minap. Bár a balliberális média még az őszödi beszéd kiszivárgását követően is összezárt Gyurcsány mögött, most az RTL Klub, az ATV és a 444.hu is erősen bírálta, ahogyan egy nővel bánt a bukott miniszterelnök.

Az ATV protokollszakértőt is megszólaltatott, aki szerint szinte már zaklatás kategória, ahogyan Gyurcsány gratulált új frakciótársának. Görög Ibolya a csatornának nyilatkozva arra hívta fel a figyelmet, hogy férfi–nő gratuláció esetén akár egy-egy puszi is beleférhet, ám amit a DK elnöke csinált, az egyértelműen túlzás volt. – Ez már szinte abúzus, nem tudom másképp kifejezni, szerintem ez már sok volt – fogalmazott Görög Ibolya. 

Az RTL Klub ugyancsak azt hangsúlyozta a honlapján közölt cikkben, hogy az abúzus határát súrolta az eset. Miért rossz mindannyiunknak, hogy Gyurcsány lefogta egy nő mindkét kezét? című írásában Szily László is bírálta a DK-elnököt. A 444.hu publicistája szerint az újkori magyar parlamentarizmus egyik legkellemetlenebb pillanata volt az intermezzo, amelyet Szily „majdnem szó szerinti p…csmutogatásnak” nevezett.

Gyurcsány rendhagyó gratulációjáról a sajtó nagy része beszámolt, a közösségi médiában pedig mémek tucatjai keringtek az esetről. Mint ismert, a DK elnöke Ráczné Földi Judithoz odalépve az egyik kezét erősen lefogta – utóbbi karján kis hurkák jelentek meg Gyurcsány szorítása fölött –, a másikat pedig hátracsavarta, miközben hosszú másodpercekig a lehető legközelebb hajolt a nő arcához. Árulkodó volt Rácznénak a „gratuláció” utáni megszeppent ábrázata, valamint az, ahogy zavartan feljebb tolta a szemüvegét. 

Képek tanúsága szerint még Gyurcsány párttársai is megdöbbentek a frakcióvezető viselkedésén. A leginkább sokatmondóan Vadai Ágnes reagált, aki tátott szájjal és megkövült tekintettel nézte a jelenetet, amely inkább illett volna egy elhagyatott kapualjba, mint az Országgyűlésbe.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én. (MTI/Kovács Attila)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Mindannyian békét akarunk

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.