idezojelek

Minden transznemű terrorista?

Bármely oldal radikális szárnyához azok csatlakoznak, akiknek segítségre van szükségük. Lelki, szellemi, pszichológiai támogatásra.

Cikk kép: undefined
2023. 03. 29. 10:02
Fotó: Nashville-i rendőrség

Minden transznemű terrorista? Nem az? Pedig ilyen mentális betegség az is, amikor valaki egy másik ideológiai szélsőség miatt követ el a nashville-i iskolai mészárláshoz hasonlót, csak olyankor azt terrorizmusnak hívjuk, de persze csak akkor, ha a jobboldalhoz köthető az elkövető.

Emlékszünk még Christchurchre, amikor egy magát a szélsőjobbhoz soroló tébolyodott ölt meg ártatlanokat egy mecsetben? Vagy amikor az FBI által megfigyelt szintén klinikai eset gyilkolt egy bevásárlóközpontban Buffalóban, esetleg a nem is oly rég történt uvaldei esetre? Ez utóbbi volt az, ahol a nem túl tehetős elkövetőnek méregdrága puskákra is tellett valahogy, és akiről szintén tudták, hogy mire készül, majd épp a támadás napján nem akadályozták meg, de még a rendőrök sem mentek be az iskola épületébe, miközben odabent mészárolt.

Nem úgy, mint most, amikor az egyenruhások rendkívül bátran semlegesítették a transznemű ámokfutót. Fontos hangsúlyoznunk, hogy ez a mentális zavarokkal küzdő, a nemi identitását behatárolni képtelen gyilkos a transznemű közösség woke harcosa volt. Pontosan ugyanazoké, akikről Molnár Áron (noÁr) A szeretet nem vár című dalát írta. A baloldali és liberális logikát követve tehát Molnár Áron egy potenciális terrorista.

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ennek az ámokfutásnak ugyanis van egy pszichológiai és egy politikai vetülete. Előbbi a különféle elmebetegségek és neveltetésbeli gondok, hiányosságok eredményeként létrejövő pszichózis, ami ártatlanok lemészárlásához vezetett. Politikai szempontból viszont azért érdekes a történet, mert míg a jobboldaliakat egy-egy neonáci tébolyult miatt kollektíve minősítik terroristának, addig a transznemű gyilkos esetében ugyanezen politikusok és újságírók már elfelejtik ezt a jelzőt a Transvanillára vagy a Budapest Pride szervezőgárdájára ráhúzni.

Minden nemi identitásában bizonytalan ember egy transznemű gyilkos terrorista? Minden jobboldali igazából egy elvadult náci terrorista? Akinek kettőnél több működő neuronja van, az hamar rájöhet, hogy mindkét kérdésre nem a válasz. 

A helyzet az, hogy illene elkülönítenünk a mentális betegeket a mindenkori politikai halmaztól, és nem csak a saját vélt vagy valós narratívánk alátámasztására felhasználni ártatlan emberek halálát. Az igazi probléma ebben a helyzetben az, hogy bármely oldal radikális szárnyához, legyen szó az Antifa mozgalomról, a neonáci szerveződésekről vagy egy identitáspolitikai csoportról, csak azok csatlakoznak, akiknek segítségre van szükségük. Lelki, szellemi, pszichológiai támogatásra. Ne hagyjunk tehát senkit az út szélén.

És végül, de nem utolsósorban, nem szabad kihagyni azt a szálat sem, hogy ezek az iskolai lövöldözések mindig akkor „történhetnek meg”, amikor épp szigorítani akarják a demokraták az amerikai alkotmány második kiegészítését.

Borítókép: A nashville-i rendőrség által közreadott, megfigyelőkamerával rögzített kép a támadóról, Audrey Elizabeth Hale-ről, aki fegyverrel hatolt be a Covenant keresztény magániskolába 2023. március 27-én (Fotó: MTI/AP/Metropolitan Nashville Police Department)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.