idezojelek

A magyargyűlölő „Ki a f…szt érdekel Trianon?” feledékenysége

Miközben szerinte Magyarország megérdemelte Trianont az első világháborúban betöltött szerepe miatt, eközben megfeledkezik választott hazája újraegyesítéséről.

Tóth Tamás Antal avatarja
Tóth Tamás Antal
Cikk kép: undefined

Nem lehet az, hogy a magyarok, nem is az, hogy magyarok, Magyarország megérdemelte?

Mármint Trianont, azt, hogy az ország kétharmadát elcsatolták. Erről beszélt egy magyarellenes uszító posztban egy Németországban élő ember – ahogy erről a múlt hétvégén meg is emlékeztünk. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Íme a TikTok-videója.

Jakab Péter embere továbbra sem állt le a külhoni magyarok gyalázásával, az Erdélyben élőket különösen gyűlöli valamiért, ők kapják a legtöbb figyelmet.

Ti már románok vagytok, nem magyarok…

– bár szerinte ez a komment kicsit erős, de azért ahogy fogalmaz „Hát ebben is azért van valami.” Lényegében egyetért a kommenttel, sőt külön videóban rá is erősít.

Hogy lehet-e fokozni az uszítást? Lehet. Ehhez a férfi bicskanyitogató stílusa éppen megfelelő a mai magyar ellenzék számára.

Jakab embere már csak egyet felejt el, hogy választott hazája, Németország valóban részt vett egy háború kirobbantásában, ellentétben azzal, amit Magyarországról állít. 

Hogy jön ide Németország? 

Ez a férfi ott él, német felesége van, német apósa van… Senki sem vonja kétségbe a két Németország újraegyesítésének jogszerűségét, senki sem mondja azt, hogy a második világháborúban (és egyébként az elsőben is) jelentős szerepet játszó Németország újraegyesítése 45 évvel később, 1990-ben felesleges lett volna. Sőt Magyarország segítette a németek újraegyesítési álmainak beteljesülését. Német családdal, német apóssal, német anyóssal ezt illő lenne tudni. A második világháború után német családok ezreit szakították ketté, akik közül többen 45 éven keresztül nem tudták, hogy mi van a másik oldalon élőkkel. Sőt abban sem lehettek biztosak, hogy élnek. Magyarország nemcsak tiszteletben tartotta a németek újraegyesítési szándékát, de tevékenyen segítette is. Magyarország nem kérte vissza Erdélyt, Kárpát-alját, Felvidéket, sem a többi elcsatolt részt. A magyarok a szívükben élik meg az összetartozást, a németek újraegyesítést követeltek, újraírták a történelmet. És, hogy egy németté lett nemzettelen ember miért okol más nemzeteket háborúk kirobbantásáért, az csak azért lehet, mert éppen hiányzott a történelem óráról, amikor a németek szerepéről volt szó az első, majd a második világháborúban is. 

Borítókép: Jakab Péter posztjáról készült képernyőmentés (Forrás: TikTok/Jakab Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.