idezojelek

Ismét manökennek állt Karácsony Gergely

Ezúttal a svindlibe keveredett hidas cég reklámarcaként pózol.

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás
Cikk kép: undefined
Fotó: Máthé Zoltán

Ezúttal nem a kipányvázott biciklijén manökenkedett Karácsony Gergely, hanem rajongói kérdésekre válaszolt. Odaállt hát kedvenc kamerája elé, s nyájas kérdéseket húzott elő egy munkavédelmi sisakból. S láss csodát! A sisakon a felirat: A-Híd Zrt.

Milyen kicsi a világ! 

Most, mikor minden valamirevaló hírolvasó ember azt szeretné tudni, mi a túróért fizetett ki a Lánchidat felújító A-Híd 1,4 milliárd forintot a számlagyárügyben súlyos bűncselekményekkel gyanúsított Víg Mór cégének – Karigeri úgy lobogtatja a logós sisakjukat, mintha nem lenne holnap.

Alapvetően két lehetőség látszik körvonalazódni. Az első: Karácsony egy páratlan politikai éleslátással megáldott zseni, Podmaniczky Frigyes reinkarnációja, akit a Jóisten is azért teremtett, hogy Budapestet vezesse a végtelenbe és tovább. E minőségében pedig bármit tesz, az jó, szükséges és bölcs. Így a logós sisak fogdosása is az, még ha mi, homályban botorkáló honpolgárok nem is értjük a mozgatórugóit.

A másik lehetőség, hogy Gergely egy magasra és vékonyra nőtt politikai holdkóros, Márki-Zay Péter fővárosi kihelyezett tagozata, akinek annyi józan esze nincs, hogy egy cuppogós korrupciós botrány közepette harakirit jelent az egyik érintett sisakját lóbálni. Akár fizet neki a cég az ingyenreklámért, akár nem. 

Ha engem kérdeznek, a második lehetőség életszerűbbnek tűnik. A minap például Brüsszelben azt nyilatkozta: nincs itt semmiféle hídbotrány, csak a sajtó fantáziál. S már csak azért sincs ügy – kukucskált ki joviálisan a szemüvege mögül –, mivel az A-Híd még a Lánchíd-szerződés megkötése előtt utalta az 1,4 milliárdot.

Nagy kár, hogy a pénzmozgások dátumairól nyilvánosságra került infók keresztbe verik Gergely védekezését. Ám ha valami csoda folytán dátumügyben kivételesen igazat mondott volna, akkor egy még fontosabb kérdés körvonalazódik: honnan a búbánatból tud ő arról, mikor és kinek utalgat milliárdos tételben egy építőipari magánvállalkozás? Gergely a sajtósuk? Vagy helyettese, tengeri lovas Kata szállította neki az infót, akit olykor az A-Híd pezsgős vacsoráin szoktak lencsevégre kapni?

Megannyi kérdés. És akkor most a hídfelújítás ötmilliárdos költségnövekedésére szót se vesztegessünk.

Az viszont örömteli, hogy a budapesti főmormotának van A-Híd-as sisakja, ami megóvja őt nekünk, amikor hajnali 10 órakor magára borítaná a kávét. Talán hamarosan A-Híd-as vegyvédelmi öltözetet, klumpát és partedlit is látunk majd rajta. Már alig várom.

 

Borítókép: Karácsony Gergely a Lánchídnál (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Menetelünk az atomháborúba

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

„Mit röhögtök, magatokon röhögtök!”

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Pillanatképek a tébolyult Európából

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Így kell harcolni Magyar Péter ellen

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.