A Monyo Brewing Kft. 2014-ben az első újhullámos kisüzemi főzdék között indult el Kőbányán. Az alapítók, Pein Ádám és Németh Antal jó érzékkel és nem kevés kockázatvállalással építették fel az ország mára egyik piacvezetőnek tekinthető üzemét. Az főzde mérete több lépcsőben bővült. 2014–2015 között 30 millió forint volt a befektetett eszközök (tehát némi áthallással a sörfőzde) értéke, mérete, majd 2016–2018 között 60 millió forint, majd három év alatt átugrotta a 120 millió, a 620 millió és végül a 2 milliárd forintot.
Összehasonlításképp ugyanebben az időszakban a Zirci Manufaktúra 100–150 millió forint, a Fehér Nyúl 60–100 millió forint, a Szent András Sörfőzde 80 millió – 1,5 milliárd forint, a Viharsarok 2–50 millió forint, az Etyeki 60–160 millió forint, a Mad Scientist 60–200 millió forint, a Reketye 40–250 millió forint, a Pécsi Sörfőzde 2,1–1,6 milliárd forint között mozgott.