Az ábrahámhegyi Muskátli egyike volt az új élményeknek. A hely egyfajta időutazás-élményt ad a vendégnek. Az étteremnek nincs honlapja, így nehéz lenne megmondani, hogy mióta működik, de nem csodálkoznék, ha múltja a rendszerváltás előtti időkbe vezetne. Az étlapot és itallapot végigolvasva le merné az embere fogadni, hogy itt évtizedek óta nem változott semmi.
Az nem ritka, hogy egyes vendéglők és csárdák ugyanazon receptúra szerint készítik ételeiket húsz-harminc éve. Szeged népszerű fősodratú éttermei ezt a vonalat képviselik, miközben borlapjuk korszerűsödött.
De hogy egy étteremben 2022-ben összesen hatféle bor legyen kapható, mint a Muskátliban, azok közül is az egyik félédes vörös legyen, s ne tüntessék fel egyetlen bornak sem a termelőjét, sem az évjáratát, nos, ez kissé mellbevágó. Holott ugyebár a bor négy fő koordinátája közül – termőhely, termelő, fajta és évjárat – a legtöbbet a termelő kiléte mond el a fogyasztó számára, hiszen ő garantálja a bor minőségét. Három bor esetében még a borvidék sincs feltüntetve (!). Nesze neked, borforradalom!